Rungon maalaus

Mikä on tämä “tietty piiri” ja mikä mastonista tekee erityisen paskaa, voisko tätä avata ettei mee turhaksi ulinaksi?

Ite maalasin joskus jonkun haarukan mattamustalla mastonilla ja vedin kiiltävän lakan päälle, hieno tuli ja ihan hyvin kesti.

Oliko nää “tietyt piirit” mersuforum kun en nopealla googlauksella löytänyt juuri muuta.

Ei siinä kyl mersujäärät tiätää:

kaukomieli - 12:18, 20.5.2020 » Oliko nää "tietyt piirit" mersuforum kun en nopealla googlauksella löytänyt juuri muuta. Ei siinä kyl mersujäärät tiätää:
Mersujäärä ei kyl oo ihan kokonaan [s]kartalla[/s]pyörätien jatkeella nyt. Oon ollu maaliliikkeessä sekottelemassa noita oikeita värisävyjä ja meillä oli siellä kahden eri valmistajan maalia, joista niitä purkitettiin: [s]hyvää[/s]kallista ja [s]paskaa[/s]halpaa.

jos nyt vaikka montanan hardcoreen verrataan niin mastonin maalit valuvat nopeasti ja kuivuvat hitaasti ja suutin on huono

Hardcore on graffamaali eli ihan eri kamaa ja käyttötarkoitus?

E. Hardcore on akryyli- ja maston alkydimaali, apples & oranges.

Kyllä ne maalipurkin ominaisuudet on ihan vertailukelpoisia oletetusta segmentistä riippumatta.

Perus kilikoli on perus kilokoli ja jos se kelpaa ja tekee tehtävänsä niin sittenhän se on hyvä käyttäjälleen. Se ei kuitenkaan tee siitä perus kilikolista yhtä hyvää kuin kaikki muut maalit mitä on tarjolla.

Edit. Eli pitäs tarkennetusti todeta, että se on paskaa maalia verrattuna johonkin laadukkaampaan tuotteeseen. Vähän niinku uus nitromorssi on paskaa verrattuna vanhaan. Voi se silti toimia ihan ok.

Ei ole vertailukelpoisia jos on eri kamaa ja käyttötarkoitus.

Ok mastonin maalit on parhaita voitit.

Ei. Et vaan näköjään ymmärrä erityyppisten maalien eroja.

E. Tai halua ymmärtää.

P.s. olen maalannut sekä graffiteja, veneitä että polkupyöriä. Mitä sä oot maalannu?

Maston kilikolit eivät ole kunnollisia maaleja. Vaikka miten tekis valmistelut oikein niin parempia vaihtoehtoja on. Tietty auttaa jos ei töhöile, hyvilläkin maaleilla saa huonon tuloksen jos ei osaa.

Maston Hammer sen sijaan on aivan hyvää tavaraa, ainakin se siveltävä. “Hammered”-versio on sitä vasaralakan näköistäkin, “Smooth”-versio ei näytä samalta mutta on käytännössä myös vasaralakkaa.

kaukomieli - 12:54, 20.5.2020 » Et vaan näköjään halua ymmärtää.
Projektio (lat. proiacere 'heittää eteen') eli sijoittaminen on psykologian ja psykiatrian käsite, jolla tarkoitetaan omien mielensisältöjen heijastamista toiseen ihmiseen tai muuhun ulkoiseen kohteeseen.

Väitätkö säkin siis et appelsiinit ja omenat on ihan samaa.

Montana Hardcore on hyvä maali siihen hommaan mihin se on tehty. En tiedä mitä varten mastonit on tehty mut alkydi voittaa lähtökohtaisesti akryylin rungonmaalaushommissa.

E. Montana on kulutuskestävyydeltään ihan paskaa

kaukomieli - 12:54, 20.5.2020 » P.s. olen maalannut sekä graffiteja, veneitä että polkupyöriä. Mitä sä oot maalannu?
No mä oon maalannut ainakin polkupyörää, moottoripyörää, mopoa, graffitia, veneen pohjaa, lautaseinää, pahvia, taulua ja kynsiä.

Näin ihan nopeesti muisteltuna, varmaan jotain muutakin.

Kiitos kysymästä.

Edit. Oon maalannu myös kiviä. Ne oli kiinnostavia.

kaukomieli - 12:54, 20.5.2020 »

P.s. olen maalannut […] graffiteja

YO! Gangsta shit.. 187 acab..

Hyvää keskustelua.

Tinpe - 14:15, 20.5.2020 » Hyvää keskustelua.
Kyllä. Siitä huolimatta mulle ei vielä oikein selvinnyt "mastonit on paskaa" -perimäfaktatiedon juuret(onhan ne, enemmän tai vähemmän, mut niin on moni muukin asia) ja et mitä taidemaalit tekee rungonmaalaustopissa.
kaukomieli - 13:46, 20.5.2020 » Väitätkö säkin siis et appelsiinit ja omenat on ihan samaa.
totesin vain omakohtaisesta kokemuksesta, että epätasaisille ja tasaisille pinnoille, sekä pohjamaalille että ilman, käytän mieluummin montanaa kuin mastonia, koska montana valuu vähemmän ja kuivuu nopeammin, ja että mastonien suutin on paska.

jos työn jälki ei lyhyellä tähtäimellä miellytä, tiedossa on tuote minkä jälki miellyttää, ja mastonin kulutuskestävyyden totet riittämättömäksi itsekin, niin kuinka paljon alkydi- ja akryylimaalien eroilla on enää merkitystä?

Enpä ole kai mastonin kulutuskestävyydestä puhunut mut Montanan graffamaali lähtee kynnellä irti.

Graffamaaleissa on maksimoitu pigmentti, kestävyys(kulutus, kemiallinen) on toissijaista. On siinä eroa.

katos joo, näinpä olikin.

no mutta nyt sitten jää enää jäljelle käyttäjien subjektiiviset kokemukset tällä forumilla sekä tuo mainitsemasi perimätieto, jonka suhteen näyttää siltä että joudut etsimään vastauksia muualta kuin tästä topicista tai mersuforumilta.

toivottavasti löydät etsimäsi.

Mitä on taidemaalit? Maalien kulutuskestävyydellä ei mielestäni ole mitään viliä sillä ne on usein monien lakkakerrosten alla, voit laittaa vaikka lehtikultaa sinne lakan alle eikä se mihinkään kulu.