fatbike-lanka

Larry kiertoon järkevällä hinnalla. Mä voisin sen vaikka ottaa, maksankin vielä :slight_smile:

Sanoisin tähän vaihde diibadaapaan näin että toimii läskipyörässä aivan samankaltaisesti kuin muissakin yksivaihdepyörissä. Eli tuskin on mitään järkeä polkea yhdellä vaihteella jos haluaa pyöritellä useammilla vaihteilla. Kelluttaa enemmän joten menee mukavasti eteenpäin silloinkin kun normi pyörät alkaa upotteleen, mukaanlukien vastaavan välityssuhteen omaava 29er. Eli pääsee paremmin. Aivan älyttömiin paikkoihin tällä tulee poljettua koska se on mahdollista. En oo huomannut kertaakaan että vaihteiden rajallinen määrä olisi jotenkin rajoittanut menoa. Mulla on sinkula fatbike koska se hauska peli, vaihteita en oo kaivannut kertaakaan. Välillä poljetaan vähän enemmän ja välillä vähän vähemmän kuten näillä foorumin muillakin fillareilla. Valintoja nämäkin.

^hyvä tarina. mutta ne osta. viittaus foorumin muihin fillareihin ontuu.

tällainen pitäisi pikemminkin kuskata erikseen ns. spoteille:
http://forums.mtbr.com/attachments/fat-bikes/730447d1350175354-ss-moonlander-mlssside1.jpg

ja se taas on vastaan omaa yleistä näkemystäni polkupyöräilystä. vaikka en minä nyt sen pahemmin tuomitse tuollaistakaan toimintaa - enkä liion sitä, jos joku tahtoo välttämättä ajella vaikka manskun kelviä jollain 32-22-väleillä.

Tilaisin Mackilta ISO/ISO-takanavan ja laittaisin kiinni jarrulevyn + kaks pulttiratasta molemmille puolille. Dinglaisin like boss with my fatbike.

Kohta taitaa kinostaa.

taitaa olla läskille passeli keli nyt

Fatback, made in Alaska (ainakin yksi kappale löytyy Suomesta)

http://farm8.staticflickr.com/7184/6948099201_a650350f81_b.jpg

marlon - 7:33, 30.11.2012 » taitaa olla läskille passeli keli nyt
[i]on[/i] läskille passeli nyt. Pitänyt olla pariin ottiin läskillä liikenteessä, on naurattanut koko ajan. Aamupäivällä etenkin jolloin pääsin driftailemaan* käytännössä neitseellisessä puuterilumessa :D

*tosin se olis onnistunut varmaan melkein millä vaan vapaarattaallisella menopelillä, koska pohja oli hyvä ja tasainen

Noni, sain Moonlanderini valmiiksi ja ajoin sen kotiin. Hehkutan sitä tietenkin jo vissiin kolmannessa tai neljännessä langassa. :stuck_out_tongue:

Kyllä on läskille passeli keli!

^pix plz

^ +1

Crusty - 19:49, 28.11.2012 » Mites vannejarrut fatbikessä?
https://lh5.googleusercontent.com/-3kEqSvkZo3M/Txkj6KebSWI/AAAAAAAACuY/ggC6zYFkCdQ/s640/img_3605.jpg

E. link

Basen edustalla päivystää musta läski, joka näyttäis tarjoavan hyvät kyydit:

Ja mä muuten sanon: toi pyörä yllyttää ihan poskettomiin juttuihin. Niinku napaa myöten syvään lumeen. (Sentään pyörän navoista kyse.) Semmosessa vasta meni vaikeaksi ja välillä toppas. Kaikki muu - liek a baas. Toki vaihteena pitää olla jotain, mikä sopii ryömintään. Ja se ryömintäjuttu taas ei käy laatuun helpommilla alustoilla. Kyllä vaihteiden tarve vaihtelee sen mukaan, mitä pyörällä tekee: kuka tahansa on tyynellä säällä kippari tai Suomen kesäkaduilla sinkulakuski. Nostan isosti hattua jos joku vetelee fat-sinkulalla pyörälle ominaisessa maastossa, koska hänen pyöritystaitonsa tai hermot kestävät hiljaa ajamisen, tai vaihtoehtoisesti reidet on niin rautaa, ettei tarvitse pahoissakaan paikoissa lyhyempiä tuumia. Minä en semmoseen kykene.

^uuh.

Sun eturatas näyttää naurettavan pieneltä, vaikkei se talvisissa oloissa ole sitä ollenkaan. Mutta mites noi poljinhommat? Ite en pääse flättien kanssa esim. hangessa yhtään mihinkään. Lukkopolkimienhan kanssa voi sellaisessa vaikka pyörittää toisella jalalla ja ottaa toisella tukea/potkia vauhtia.Vai onko olemassa joku mystinen tekniikka? Oonko mä edes oikeessa langassa polkemistekniikkojeni kanssa?

Lumikko, mitkä kammet ja keskiö sulla on käytössä, ja paljonko jää tilaa ketjun ja renkaan väliin isoimmalla rattaalla? Renkaathan on vissiin BFL 100mm vanteilla?

Flashback. Fixifatso rautakaudelta…

-Olli

kyttyra - 9:51, 1.12.2012 » ^uuh. Sun eturatas näyttää naurettavan pieneltä, vaikkei se talvisissa oloissa ole sitä ollenkaan. Mutta mites noi poljinhommat? Ite en pääse flättien kanssa esim. hangessa yhtään mihinkään. Lukkopolkimienhan kanssa voi sellaisessa vaikka pyörittää toisella jalalla ja ottaa toisella tukea/potkia vauhtia.Vai onko olemassa joku mystinen tekniikka? Oonko mä edes oikeessa langassa polkemistekniikkojeni kanssa?
Kyllä sen tekniikan polkemalla oppii. Mäkin olin useamman vuoden käyttänyt pelkästään lukkikisia, kun sit piti opetella flättien kanssa pyörittäminen. Fillarifoorumilla on ainakin ollut ihan hyvää keskustelua aiheesta.
Teemu - 19:12, 28.11.2012 » Niin juu. http://fat-bike.com/wp-content/uploads/2012/11/gfbd-banner-600x256.jpg
Hyvää päivää läskit!

Oli kyseisen päivän kunniaksi justiinsa toistakymmentä läskiä näyttämässä voimaa akselilla Pikku-Huopalahti - Hietsu - Ruoholahti - Baana - Marskin patsas - Narinkkatori - Töölönlahti - Keskuspuisto - Pikku-Huopalahti. Pyöriä annettiin pällistellä ja kokeilla Kiasman edessä ja Narinkkatorilla. Yksistään läski kerää katseita, mutta tämmöselle porukalle ihmiset uskalsi tulla juttelemaan paljon enemmän.

Toikka sanoi loppulenkistä lähtevänsä lämmittelemään nakkeja, vaikka mulla oli kyllä toiset hanskat laukussa. Määränpäähän saavuttuamme syötiin mm. nakkeja ja juotiin olutta. Lisäksi Faith No More ja Prodigy.

Kyttyrä: Sopiva välityssuhde on semmonen, jota voi tiettyyn pisteeseen asti speksata teoriassa, mutta ajossa se lopulta selviää. Toi mun eturatas on 22-hampainen, koska kaupasta oli laskelmieni arvailujeni perusteella sopiva 26-hampainen loppu. Vaan tänään kun ajettiin oikein kunnolla elementissä, käytin kyllä pakan (11-34) isointakin ratasta. En kovin paljoa, mutta pari seuraavaa olivat jopa ahkerassa käytössä. Toisaalta kovempaa ajaessa pakan pienemmätkään rattaat eivät loppuneet kesken: 22-11 ei ole tommoselle läskille lopulta kovin hidas välitys, 90 rpm pyörittämällä pääsee noin 25 km/h, mikä on ihan mukava matkantekovauhti. Suurimman osan ajasta ketju oli pakan keskivaiheilla ja ketjulinja suorahko. Saatankin jättää ton 22-hampaisen paikalleen, vaikka sen oli tarkoitus olla vain hätävara tän päivän ajoja varten kunnes saan 26-hampaisen. Yks vaihtoehto saattais kans olla 24.

Fläteistä sen verran, että osaavalla kuskilla ne ei ole lainkaan niin huonot kuin yleisesti luullaan. Nopeasti vaan toinen jalka ylös maasta ja avittamaan polkemisessa. Siitä on kans hyötyä jos ei kaadu ihan välittömästi vauhdin tyssätessä, vaan kokoaa itsensä trackstandissa ja lähtee uudestaan liikkeelle ilman jalkakosketusta maahan. Tykkään ite näillä keleillä mahdollisuudesta käyttää maihareita ja säärystimiä. Mulla ei ole kunnon talvikenkiä klosseilla, joten keksin selityksiä.

Jesh. Tällasta tänään. Kolme lihavaa, ja yks todella obeesi tapaus.
Bud ja Lou ovat nimittäin 100 mm vanteilla suorastaan ruokottoman kokoiset.

EDIT mitä tulee välityksiin, niin vaikutti siltä, että Alfine-poppoossa olis tarvittu pienempiä vaihteita siinä vaiheessa kun oltiin kunnolla umpihangessa. Itsellänihän on 32/22, mutta jotenkin tuntuu siltä että jossain vaiheessa vois kattoa että mitä tapahtuu, kun heittää taakse vielä pari piikkiä isomman.