Navat

ite oon ajanut kaikilla ihan hyvin, eikä ole valittamista muista kuin quandoista.
Yleensä kupit hajoo navan sisään, tai vähintäänkin uppoaa, koska joissain niiden navoissa ei ainakaan ole kieltä joka estää kuppia työntymästä sisemmäs. Joutuu jatkuvasti säätään.

Ajakaa vaan kuha ei oo quando.

ps. Pikalinkku = best
Varsinkin kaikissa pystydroppiolosuhteissa.

https://scontent-arn2-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xpf1/t31.0-8/fr/cp0/e15/q65/12698492_1229045753773985_8343541534951093161_o.jpg?efg=eyJpIjoidCJ9

Oispa konelaakerit.

Pabs antoikin esimerkin käytännön kokemuksesta. Uskon. On siis ilmeisesti turvallisinta ottaa nyrkkisäännöksi että Quandot ovat kelvottomia.

Tuota ennen olinkin tulossa lisäämään, että taisin olla hetken vähän liikaa pulttirattaiden maailmoissa ja puhuin vain laakerista. Halvimmissa halpisnavoissa kuoren materiaali tuskin on erityisen lujaa, joten tavallisen fiksirattaan lukkorenkaan kierteiden räjähtäminen onkin vain ajan kysymys. Eli korjaus edelliseen: kyllä, pelätä pitää.

https://scontent-arn2-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xpf1/t31.0-0/p600x600/12716118_10153895403632552_5461832901382282689_o.jpg

aika keposat (415)

Grand Bois 120 mm

Onko näistä jo keskusteltu? Jos mielii eroon BMX-vapareista.

Velobiasta saa vastaavaa. Jotain keskustlua aiheesta on vapaaratastopsussa.
https://www.velobia.fi/images/products/hub-sunxcd-02_orig.jpg

suikkari taisi ostaa noi velobian versiot joskus kuukausi sitten, en tiiä monta tonnia on kerinnyt niillä ajamaan

Jos kestää Suikkarilla, kestää myös laiskalla paskalla, sano! Pitää säästää ja ostaa.

Juu ostin takanavan, mutta ajoon se ei vielä ole päässyt. Hypistellessä tuntuu vakuuttavalta. Vapari ei oo mikään työkalumaisen kovaa kliksahteleva, mutta selkeästi ja jämäkästi kyllä.

Saako tuohon ratasta, joka ei pureudu vaparirunkoon?

Tokkopa tuossa millään tavallisella leveekantasella sinkularattaalla on ongelmia, vaikka alumiinia onkin.

Ah. Saattaapi hyvin olla totta.

Jos tommoseen sun xcd-napaseen sais vielä näppärästi kierreakselin ineen ni ei tartteis pal miettiä minkä navan hommaan seuraavaksi.

Eiköhän siihen ainakin M6 konversion saa

Semmosta napaa en ole nähnyt, minkä kanssa 5 mm rimpulalinkusta ei pääsisi eroon.

makko - 23:15, 16.2.2016 » Jos tommoseen sun xcd-napaseen sais vielä näppärästi kierreakselin ineen ni ei tartteis pal miettiä minkä navan hommaan seuraavaksi.
Karate Monkeyssa on hopeksessa pikalinkku eikä lipsautuksia ole tullut, myös kahdessa ensimmäisessä fiksikonversiossani oli pikalinkulliset navat.

Onhan pikalinkut muinaisissa kilpureissakin ollut ja itseasiassa kolnaakkelissanikin on ja se on sinkulakonvertoitu.

onks kellään tämmösiä

aika swägäroonit

Öh. Onks kukaan onnistuneesti naittanut Whiten vaparia Ellipsen fix-kierteille? Yritin itte just, mutta sain jotenki navan ihan tahmeaksi ja mulla on nelihampainen vaparin irrotustyökalu vasta tulossa postissa niin en pääse jatkamaan selvityksessä tän pidemmälle :smiley:

Voiko tollanen fiksikierteille väännetty vapari jotenkin puristaa sitä laakerin päällä olevaa hommaa silleen että se aiheuttaisi tällaisen oireen? Kunhan saan sen vaparin irrotustyökalun niin pitää yrittää niin päin että laittas vaparin tohon toiselle puolelle missä ei oo noi säätöreiät vaan se kuusiokolopuoli, mutta kun en oo oikein vielä ees kunnolla älynny miten toi Ellipsen laakerinsäätö toimii niin huolettaa nyt vähän että mitä tossa oikein kävi. Nyt jos pidän siitä säätöpuolesta kärkipihdeillä kiinni ja pyörittelen akselia kuusiokololla niin se pyörii hieman mutta menee sitten tahmeaksi, käänsi kumpaan suuntaan vaan enkä uskalla vääntää tosi lujaa. Pyörässä kiinni kiekko kyllä pyörii kumpaankin suuntaan täysiä kierroksia ja menee jossain kohdissa jäykemmäksi.

Jos ei toimi siinä toisellakaan puolella yhtään sen paremmin niin jotain spaceriä vaparin taakse? Aikaisemman BLB-vaparin kanssa ei ollut mitään ongelmia mutta toi White on hieman möhkömpi.

edit: äh, google kerto että ei tuu toimimaan, pitää käyttää sellasta vaparia missä on kierre koko matkalla. Pistetääs toi White sitte hyllyyn odottelemaan jotain toista kiekkosettiä. Toivottavasti lukkorenkaan kierteet ei ottanu itteensä kiristämisestä.

Mackin fix-puolelle kierretty white jännittää myös, koska ei kierry loppuun asti pitkien lukkorengaskierteiden ja vaparin muodon takia. Tuolla yhdistelmällä on tosin takana 0 km, joten kestävyydestä ei ole kokemusta.