Ajolasit

^Ei ole

sori, unohdin hymiön. “http://www.punkinfinland.net/forum/images/smilies/icon_lol.gif

alakerran kebabin ukko sanoi että ajaa näillä:

Crusty - 15:08, 24.5.2012 » tuli ajettua tämmöset päässä, eli onko nää ny sit ajolasit http://img.inkfrog.com/pix/tshirtshats/OG3.jpg http://userserve-ak.last.fm/serve/_/3891370/EazyE+11d9b2c6.jpg
noi päässä ei ainakaan kannata ajaa paljaalla.

Yleensäkin aurinkolasilinssin paras väri on punertavanruskea kontrastien paranemisen vuoksi (esim. tienpinnan muodot näkyvät paremmin). Pilvisellä säällä kannattaa käyttää keltaista. Kontrastin paraneminen perustuu siihen, että keltainen ja punertavanruskea väri vähentävät sinisen valon sirontaa silmässä. Toki joku voi tykätä vaikkapa harmaastakin linssistä, mutta teoriassa näin.

Tämä nyt menee ehkä hieman mainostuksen puolelle, mutta paras aurinkolasilinssi on Piilosetin Drivewear (http://piiloset.fi/fi/silmalasilinssit/DriveWear/). Linssin perusväri pilvisellä säällä on keltainen ja tummuessaan se muuttuu punaisenruskeaksi. Linssissä on polarointi ja sitä on mahdollista saada sekä voimakkuuksilla että ilman. Linssi tummuu näkyvän valon vaikutuksesta, joten se tummuu myös visiirien ja auton tuulilasin takana. Golfarit, moottoripyöräilijät, ammattiautoilijat ja myös ne pari pyöräilijää, joille olen em. linssit myynyt, ovat olleet hyvin tyytyväisiä. Ja joo, maksaahan ne, yksitehoina varmaankin pari sataa (oli voimakkuuksia tai ei). Näitä on myös mahdollista saada suht kaareviinkin kehyksiin, riippuen vähän mahdollisista voimakkuuksista.

Kehyksethän nyt yleensäkin kannattaa kokeilla päähän, kaarevat varsinkin. Kaarevien kehysten pitää olla pään muotoon sopivat, että ne pysyvät päässä, aisan tulisi ottaa kiinni kalloon lähempänä korvanlehteä, ei vielä ohimolta. Nenävälin pitää olla oikean kokoinen, ettei lasit tule liian lähelle kasvoja (silmäripset eivät saa osua linssiin. Toisaalta jostain olisi hyvä päästä ilmankin kiertämään, etteivät lasit olisi sitten huurussa koko ajan. Monissa urheilulaseissa on tosiaan ns. pistoaisa (esim. Oakleyt), eikä niitä yleensä ottaen ole tarkoitettu korvan taa käännettäviksi. Tämä kannattaa ottaa huomioon laseja ostaessa.

Ja ei huolta, kaikki muovi suodattaa UV-säteilystä n. 93%. Mitkä tahansa muovit päähäsi lätkäiset, ei siitä haittaa ole.

DriveWearien iskunkestävyys kiinnosta. Pyöräillessä ja muissakin harrasteissa on kiva, kun silmät on vähän kovempaa lentäviltä jutuilta suojassa. Kerran on naamaan osunu auton renkaan ja tienpinnan välistä singahtanut pikkukivi, ja ajan mieluummin vaikka ilman kypärää kuin ilman kunnon laseja.

Tuommoset linssit - jos ne on iskunkestävät - ku laittais näihin kehyksiin, lopputuloksena olis ehkä maailman siisteimmät lasit ihan mihin vaan.


Tollaiset jos joltain löytyy niin voisin ostaa… Hyvät on päässä. Hyvät on ajaa!

coppi päälliköi sekä ajot että lasit:

Tuolla on monenlaista kiinnostavaa. Kävin sovittelemassakin vähän naamaan. Monissa noissa on solumuovitiivisteet sangoissa. Hinnat myös mukavat.

Tommoset Oakleyt meitsillä.
http://www.oakley.com/images/catalog/generated/750x350/43/499ee8563997d.jpg

Hajos pää tähän silmien siristelyyn, joten päätin panostaa aurinkolaseihin ja ostin Oakleyn Frogskinssit polarisoiduilla linsseillä. Saas nähdä parantavatko elämänlaatuani.

http://www.oakley.com/images/catalog/generated/750x350/30/4f74fc9eba943.jpg

Tilasiin muun tavaran mukana huvikseni DX:n 4$-Oakleyt ja kävin tänään testaamassa. Tuntuma päässä on kevyt ja istuva, mutta sangat otti aika helposti silmäkulmiin kiinni ja pelotti, ettei siellä ilma kierrä yhtään ja linssit on sumussa heti, kun hiki nousee pintaan (=rappusten alapäässä). Mut toisin kävi. Huurtumista ei ajossa ollut lainkaan ja lasit oli äänettömät ja mitään ärsyttäviä pyörteitä ei syntynyt. Lisäksi linssien väri oli alapuoliskosta punertava ja yläpuoliskosta sinertävä ja tummennus on oli mieto, joten kirkkaan kesäillan lenkki meni loppuun asti lasit päässä, vaikka kello oli jo melkein yksitoista. Ehdottomasti hintansa väärti +++


http://www.ray-ban.com/_repository/_resources/_collections/Sun/RB3447/029/_large_760_430/029.png

http://webshop.industriacenter.fi/tuotekuvat/450x450/902862_Origo-Tech_copy1.jpg

E: Oikeesti Ray Ban New Wayfarerit käytössä jos arskoja tarvitsee.

ajattelin että nää vois olla ens kesän lasit.

http://www.ray-ban.com/media/catalog/product/cache/1/image/840x490/9df78eab33525d08d6e5fb8d27136e95/R/B/RB3016-01.png

Itsellä silmälasit ja piilareita en käytä niin ajolaseina tällaiset vahvuuksilla:

http://www3.images.coolspotters.com/photos/11899/oakley-monster-pup-sunglasses-profile.jpg

Käytännössä aina ollut aurinkolaseissa nuo gold iridium linssit niin ei oikein muun värisiä linssejä haluakkaan. Ovat myös kätevät kun näkee varjoissa + kun aurinko menee hetkellisesti pilveen.

Mulla on niin paljon vahvuuksia, että voin suoraan unohtaa kaikki urheilulasit-vahvuuksilla -viritykset, kaarevista linsseistä johtuen. Se on vähän sääli.

UP!

tämmöset 3M kirkkaat suojalasit löin aamulla päähän laatikon pohjalta ku sato vettä/räntää ja vastatuuleen piti polkea töihin. Toimi, ei huurtunu ja esti viiman/roskan/paskan tulon silmiin.

Näitä saa muutamalla eurolla rautakaupoista.

e: kuva vähän huono mutta kirkas versio NÄISTÄ

https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/299421_10151163415439651_598615588_n.jpg