Hintapoliisit ja myyntitopsujen suolaus

Lumikko - 19:33, 28.1.2016 »
asb - 16:23, 28.1.2016 » Sitte sekin, että tämä vallalla oleva yv-lottoformaatti on uhkapeliä, jossa talo ei voi hävitä, mikä on ihan vitun nihkeää kusetusta. Hyväksyn minkä tahansa loton, jossa voi käydä niin, että vaan puolet lipuista lunastetaan ja tavara vaihtaa silti omistajaa.
Tämähän olis järjestettävissä. Jos lottopallojen pyöriessä numeroita on myymättä, ne on sitten vaan myymättä. Jos vikana koneesta tullut pallura ei ole myytyjen joukossa, katotaan tokavikaa palloa, sitten kolmanneksi viimeistä jne. Jos mikään pallura ei täsmää myytyjen numeroiden kanssa, lottopalkinto arvotaan ensi viikolla - ja numeroita voi ostaa taas siihen asti. Lotottava hyödyke siis vaihtaa lopulta omistajaa, vaikka numeroita myytäisiin vain yksi.
Periaatteessa tuo idea toimisi, mutta säännöt pitäisi kirjata selkeästi ja yksitulkintaisesti.

-Voisiko järjestäjä esim. perua loton ja jos voisi, niin mihin aikarajaan asti? Olisiko deadline ekan numeron varaus?
-Miten sääntöjä valvotaan ja miten rikkomuksista rangaistaan?

Edelleen se 7. Laittakaa se lottokone takaisin seinään!. Tänhän pitäis olla hauskaa eikä vakavata. Ei oo pakko lotata. Ja voittajahan voi viskata sen sillalata, jos tahtoo. Tunnen voittavani.

go figure.

^^Kuten on aiemminkin todettu, Asbi sanoa paukauttaa oikeassa kohtaa ja haastaa ajattelemaan. Joskus vähän jyrkästikin, vaan eipähän jää huomiotta. Ja onpahan vielä pääsääntöisesti monessa asiassa jokseenkin oikeilla linjoilla. Eli aivan pätevä moderaattori.

Vaikka se mukavaa viihdettä onkin, mielestäni lotosta ei ole syytä tehdä täällä yleistä myyntitapaa. Siksi en ainakaan nyt heti ymmärrä, miksi jo tunnettuja käytäntöjä arvonnassa olisi edes tarpeen kehittää eteenpäin, tai muutenkaan luoda siihen avoimesti tunnettua protokollaa ainakaan sellaisella tavoitteella, että tulevaisuudessa aivan kuka tahansa voisi milloin tahansa luoda tänne oman kynytysmasiinansa.

YV-lottohan on joka tapauksessa poikkeuksellinen tapa siirtää tavara eteenpäin. Mitä enemmän lottoja järjestetään, sitä helpommin jokin menee joskus mönkään. Lämpöisesti absurdeilla skenaarioilla spekuloiden: pahimmassa tapauksessa saattaa seurata sellainen lumipalloefekti, että foorumin toiminta päätyy vaakalaudalle. Eli se ihan ensisijaisesti huomattava asia tulikin tuossa:

asb - 16:18, 28.1.2016 » Ja edelleen mielessä se, että lottojen laillinen status on harmaalla alueella ja kun niistä joku vetää herneet, niin Toni domainin omistajana on ekana linjalla. Muiden muroihin on kiva kusta, vai mitä?
Helppo ja riskitön ratkaisu olisi se, että ylläpito kieltää kaikki lotot tyystin, eikä niitä jatkossa järjestetä ollenkaan. Sehän olisi selkää, ja kuinka sitä voisi kritisoidakaan? On silti mukavampaa, että ylipäätään säilytetään tällainen mahdollisuus satunnaiseen hauskanpitoon.

YV-lotolle siis tarvitaan on ilmeisesti tähän mennessä ollutkin aina tapauskohtaiset perusteet. Näitähän kyllä voitaisiin yhdessäkin puida. Myyntitapa perustuu luottamukseen, joten järjestäjän/myyjän on kai hyvä olla jollain tasolla yleisesti skenessä ja tosielämässä tunnettu, sekä ainakin periaatteessa helposti tavoitettavissa oleva henkilö? Toisekseen, myyntiartikkelin on kai oltava jollain tapaa erityinen, eli jos ei ihan uniikki tai reliikki niin ainakin haluttu, mahdollisesti arvokas ja vaikeasti hankittava tuote? Tuottojen käyttö yleishyödylliseen kohteeseen on hienoa ja toivottavaa, mutta tarvitseeko sen olla välttämätöntä? Ja eikös mahdollinen peruuntuminen kuulu myös asiaan?

olen mieltä että kys tap oli tarkoitus hyödyttää, ei hyödyntää, yhteisöä

aeromaen - 22:38, 28.1.2016 » Selventäisitkö, miksi on ongelma, että lotto voi peruuntua?
En selvennä, koska en sellaista ole missään vaiheessa väittänyt. Kuten sanoin... älkää olko niin vitun daijuja.

Sun kanssa on vaikea väitellä, kun sä poimit puolikkaita lauseita irti kontekstista ja ymmärrät nekin vielä väärin. Ihan nyt vakavasti sanon, että sä olet yksinkertaisesti liian tyhmä, että sun kanssa viitsisi keskustella.

Kuka tää aeromaen ees on?

Kommentoimpahan nyt sen verran, että eiköhän jokainen saa myydä juuri niin ja sillä hinnalla kuin haluaa, kunhan kestää kommentoinnin puolesta ja vastaan. Kyllä lottoon lähtee ne jotka kokee sen olevan viisas tapa käyttää rahaa. Vaikka tuote olisikin ylihintainen köh look al264 köh siihen lottoon voi silti lähteä sellaisia henkilöitä keillä ei lähitulevaisuudessa tai mahdollisesti koskaan mahdollisuutta tai aikeita pistää esimerkiksi 1000-1500€ runkoon. Silti henkilö saattaa kauppareissullaan pelata silloin tällöin esimerkiksi rahapelikonetta. Silloin on vähän sama asia laittaa 20€ siihen mahdollisuuteen saada kallis runko. Vaikka se n*20€ olisi nyt kalliimpi kuin mitä foorumipoliisien mielestä rungon arvo olisi, niin se ei poista sitä, että se on silti 20€ jolla voi tuurilla saada sen rungon. Eiköhän aikuiset ihmiset täälä osaa päättää mitä tekevät.

Voisitko asb vääntää rautalangasta, niin ettei daijukaan voi ymmärtää väärin, että minkälainen malli olisi lotolle hyvä?

Se, että kaikki arvat on myytävä tai lotto peruuntuu, on selkeää ja yksinkertaista. Jos ongelma on se, että tuollaiset lotot järjestetään jatkuvasti ylihintaan, niin hintapoliisit asialle.

Muut säännöt monimutkaistavat lottoa, tekevät siitä pelimäisemmän ja todennäköisesti lisäävät ongelmia.

Groucho - 12:16, 29.1.2016 » Jos ongelma on se, että tuollaiset lotot järjestetään jatkuvasti ylihintaan, niin hintapoliisit asialle.
Arvaatkos miksi ohjasin keskustelun tänne? :)

asb on nyt kolmesti sanonut että olemme tyhmiä joten sen täytyy olla totta

vitsin vajakki skenen pelastaja meillä

Tykkään kyllä asbin tyylistä alottaa keskustelu haukkumalla alkuun kaikki muut.

jos me saatais se kerran kiinni virheellisestä argumentoinnista tai muusta mokasta ni se mies ois mennyttä

Älkää olko noin daijuja.

Eipä ois niin täydellinen.

Groucho - 12:16, 29.1.2016 » Voisitko asb vääntää rautalangasta, niin ettei daijukaan voi ymmärtää väärin, että minkälainen malli olisi lotolle hyvä?
jos kokonaisuutta mietitään niin varmaan se malli missä niitä lottoja ei järkätä ainakaan täällä yvnetissä koska potentiaaliset riskit. jännästi se jätetään aina tahallaan tai vahingossa huomioimatta.

haluan nähdä asbin lukottamassa myös normi myyntitopikkeja jos hintapyyntö on liian korkea

johdonmukaisuutta tähän moderointiin

Mistä on peräisin ajatelma, että seuraamuksia kertyisi nimenomaan yv.netille, eikä loton toimeenpanijalle? Mites noiden Pave-aidien ja krittikisojen juridinen status?

^^ no ei mistään

nalle wheelroos - 13:02, 29.1.2016 » Mistä on peräisin ajatelma, että seuraamuksia kertyisi nimenomaan yv.netille, eikä loton toimeenpanijalle? Mites noiden Pave-aidien ja krittikisojen juridinen status?
no tota, jos ite hostaat netissä jotain laitonta matskua niin mitäs veikkaat että kuka on vastuussa?