Valmiskiekot

Oon tässä koittanut tätä ketjua ja interwebsiä selailla ja kiven alla tuntuu olevan seuraavilla spekseillä valmiskiekot:
100/120mm navat, tubeless-valmius, jarrupinta ainakin edessä, järkevä leveys (18-20mm sisäleveys tms). Vastaavia speksejä toivoi joku jo pari sivua sitten. Ainoa osuma mikä on toistaseksi tullut vastaan on nämä Just Riding Alongit. Voiko näissä olla hinnalle vastinetta vai pitääkö kasata itse?

Saaks kysyy että mitkä ihmeen kiekot nää on. Siistin näköset navat!

karzan - 0:11, 20.10.2019 » jatketaan pousailu linjalla, TL LÄTTA BRIGADE edustettuna RideEP CX kisoissa:
[https://live.staticflickr.com/65535/48924698543_fe77282d3f_o.jpg](https://flic.kr/p/2hxiSne)[2019-10-19 06.34.29 1](https://flic.kr/p/2hxiSne) by [Kari Pulkkinen](https://www.flickr.com/photos/140500518@N05/), on Flickr

seinäjoki looks:

[https://live.staticflickr.com/65535/48925432047_34839cca3f_o.jpg](https://flic.kr/p/2hxnCpR)[2019-10-19 01.49.53 1](https://flic.kr/p/2hxnCpR) by [Kari Pulkkinen](https://www.flickr.com/photos/140500518@N05/), on Flickr

Napaset ainaskin taitaa olla Factory viitoset. En tienny että noita on näemmä kirkkaitakin.

Kiitti, Samps!

konsta pidin sua konservatiivina

Ollu ajossa dt swiss cr1400 dicut reilun tonnin verran. Takakiekon suunnalta tulee sirittävä ääni polkiessa. Ehkä enemmän oikealla jalalla ja voiman noustessa ääni ehkä muuttuu mutta pienelläkin voimalla kuuluu. Napa on 240 suoravetopinnoilla.

Kaiken minkä keksin oon rasvannu: vaparin rattaat, akselin päät, droppeihin ottavat pinnat, qr akseli, kasetin lukkorenkaan kierteet, takavaihtajan purin. Keskiö on vaihtunu, rattaanpulttien kierteet rasvattu ja kireellä on.

Erilaisia teorioita litteiden pinnojen natinasta toisiaan vasten hinkatessa löyty eri foorumeilta. Sotkin pinnojen väliin testimielessä rasvaa.

Ison puhdistus- ja rasvausoperaation jälkeen saattaa ääni olla vartin verran poissa tai vaimeempi mutta palaa aina. Vituttaa saatana.

Olisko suositusta kiekoista seuraavilla spekseillä:
-qr
-levarit
-budjetti n. 500€
-käyttö: ritchey swiss cross -runkoon, kaikkitielenkkeily, mahollisesti cyclocrosskin jatkossa

Tällä hetkellä kärkiehdokkaana actionsports.de:ltä dt 350 ympärille rakenneltavat tilauskiekot.

Edit: edellisellä sivulla onkin näköjään parikin vaihtoehtoa

Keksikääpä joku syy, miksi en ostaisi DT Swissin ratakiekkoja. Suht huokeet, painokin aika maltillinen siihen nähden, että on korkeat laipat ja kehät. Kivan näköset. Leveähkö vanne, mitä ei ratakiekoista usein löydy. Jotkut epäileveät Tuomaat ovat pohtineet, että kestääkö katukäyttöä tollaisella pinnaluvulla (20/24), se on ehkä ainut mikä on itsellä huolena. Onko syytä huoleen?

Yst. terv. nimim. lomarahat polttelee taskussa

Tuli ostettu eka fiksi, vähän niinkuin heräteostoksena käytettynä kohtuuhintaan. Kyseessä ei ole mikään hifi vaan muutaman vuoden vanha State Black Label (http://roadbikecity.com/6061-black-label-state-bicycle-co.html)

Mitä nyt perehdyin pyörään niin runko+kuitukeula pitäisi olla asialliset ja kevyet mutta kiekot vissiin kunnon ankkurit. Olisiko ehdotuksia suht kevyeksi kiekkosetiksi (semikohtuullisen hintaisia alumiinisia mielellään)?

1 Like
J.a.Grann - 12:05, 10.6.2020 » Tuli ostettu eka fiksi, vähän niinkuin heräteostoksena käytettynä kohtuuhintaan. Kyseessä ei ole mikään hifi vaan muutaman vuoden vanha State Black Label (http://roadbikecity.com/6061-black-label-state-bicycle-co.html) Mitä nyt perehdyin pyörään niin runko+kuitukeula pitäisi olla asialliset ja kevyet mutta kiekot vissiin kunnon ankkurit. Olisiko ehdotuksia suht kevyeksi kiekkosetiksi (semikohtuullisen hintaisia alumiinisia mielellään)?
Laitan ny tännekki, modet siivoo ehkä toisen topsun:

riseri kehiin ja ajelemaan. Suoraa tankoa en pysty arvostamaan. Sitku alkaa kiekot ärsyttää tai ne hajoo ni tilalle vaikka Halon Aeroraget Velobiasta. Tai jos haluaa törsäillä ni Mavicin Ellipsethän tohon visuaalisesti sopii gyl

Kiitos vinkeistä, katsotaan ensin kuinka kulkee orkkiskiekoilla. Mietin vaan että tuossa olisi potentiaalia kevyeen pyörään suht halvalla varsinkin kun pyörä tuli käytettynä.

Jos keventely kiinnostaa ja pinkkaa on, niin sitten lukemaan tätä.

vvaltsu - 9:48, 5.6.2020 » Keksikääpä joku syy, miksi en ostaisi [DT Swissin ratakiekkoja](https://www.bike24.com/p2238209.html). Suht huokeet, painokin aika maltillinen siihen nähden, että on korkeat laipat ja kehät. Kivan näköset. Leveähkö vanne, mitä ei ratakiekoista usein löydy. Jotkut epäileveät Tuomaat ovat pohtineet, että kestääkö katukäyttöä tollaisella pinnaluvulla (20/24), se on ehkä ainut mikä on itsellä huolena. Onko syytä huoleen? Yst. terv. nimim. lomarahat polttelee taskussa
No ostin nää nyt sitten. On reilusti kevyemmät ja jäykemmät kuin entiset Pistardit. Hiton nopean näköiset. Tosi kivat siis, aika näyttää miten nää kestää. Paremmat nää varmaan on ku saman hintaiset ja painoiset Ellipset, kun on leveämmät kehätkin.
pohjanmaan_prinssi - 16:22, 29.6.2020 » Kiitoksia! Aeroraget vois toimia. Kivaa kun löytyy myös valkoisia. Onko muita suomalaisia webshoppeja? Voin myös tilata eurooppasta mutta luin jotain paskoja reviewsii santafixi.com'ilta... Mikä ois luotettava webbshoppi?
Velobian ohella ainakin Töölön pyörällä on noita valikoimissa, mutta ei varmaankaan valkoisia, eivätkä ole webshop sanan varsinaisessa merkityksessä ainakaan. Saatavuus näemmä heikko jopa Halon omilla sivuilla, eli varmaan vähän sieltä tilailet mistä sattuu löytymään. Mutta Triton Cyclesillä näemmä halpojakin, tosin en tiedä mitä veloittavat postikuluja, enkä ole sieltä myöskään ikinä mitään tilannut. [Täältä](https://www.yksivaihde.net/old/1535) voit kahlata jos joku muu on.

Onko tullu vastaan kiekkodiilejä spekseillä:

  • qr pikalinkku
  • asiallinen dynamonapa edessä
  • imee kymppipakkaa
  • levyjarrut
  • tubeless kehistä ei oo haittaa
  • max. parituumaista rengasta tulossa, touring käyttöön

Joku edullinen setti haussa.

Kurbelix ainakin myy valmiskiekkoja dynynavoilla, en tiiä onko mikään erityinen diili mutta valikoimaa löytyy, esim. näin.

Oon harkinnut jos ostais kuitukiekot gravelpyörään. Enemmän semmoset maantiekäyttö, ehkä joku 30-35mm kumi pyöris päällä kai.

Reynolds AR 29 DB vaikuttaa toistaseks aika hyvältä. Jotain muuta tossa tonnin hujakoilla jos on ehdottaa niin kiinnostaa. Toi o 21mm leveä ja 1520g tms, navoista en tiiä mut reynolds vaikuttaa hyvältä.

30mm ja gravel ei kuulu yhteen

2.25" ja gravel toimii ihan hyvin

En kummiskaan laittaisi noin kapeille kumeille hiilikuitukehiä sillä ne menee paskaksi heti kun ne ottaa vähän isompaa iskua.

Tosiaan maantietä olis tarkotus ajaa ja uskon että kestää vaikka vähän soraakin ajais.

Tahmatassu - 1:33, 15.9.2020 » En kummiskaan laittaisi noin kapeille kumeille hiilikuitukehiä sillä ne menee paskaksi heti kun ne ottaa vähän isompaa iskua.
Ehkä 10 vuotta sitten.

Kyllä kunnollinen länsimaissa suunniteltu kuitukiekko on nykyään kestävämpi. Rutsi esimerkiksi lupaa ikuisen “not limited, no questions asked” takuun.
Alumiini on pehmeää ja taipuu herkästi kun hiilikuitu joustaa mutta palautuu. Se isku mikä tosiaan rikkoo nykyaikaisen kuitukiekon olis tappanu myös alumiinisen.