Momentti(avain)

voiko certi ruveta kalibroimaan momenttiavaimia skenelle?
Mullakin on ostoslistalla momenttiavain.

FF:n kanssa samoilla linjoilla. Mikään ei ole myöskään kriittisesti auennut. Paitti rattaanpultit.

mut eikö noi clickerit ainakin vaadi uudelleenkalibrointia säännöllisesti? mites digitaaliset? pls.

^^^ En ole enää kyseisessä mestassa töissä, muuten kyllä olisi onnistunut.

Ja kalibroinnin ja tarkkuuttamisen ero kannattaa sitten tietää. Kalibroinnissa verrataan kalibroitavan laitteen tarkkuus referenssiin ja tehdään mittauspöytäkirja josta näkee virheen siihen oletettavasti tarkkaan referenssilaitteeseen. Tarkkuutus on taas sitten se toimenpide jossa tarkkuutettava instrumentti säädetään vastaamaan sitä referenssiä jonka jälkeen tehdään uudelleen kalobrointi, josta asiakas saa sitten todistuksen ym.

aleksi - 16:59, 29.4.2009 » M = rF, eli 15 senttimetrin varrella tarvitaan 233 newtonin voima, eli ~24 kiloa tasaista painoa. Jos haluut tarkan ilman high-techiä ni jatka vartta ja ripusta 3,5 kilon porkkanasäkki metrin kohalle.
Eikö tällä ohjeella saa momenttiavaimen kalibroitua ihan kotikonstein. Porkkanasäkin tilalla voi käyttää vaikka muovikassia, jonne mittaa mitta-astilalla sopivan määrän vettä, jos ei satu olemaan tarkkaa vaakaa kotona.

kiinnosteli enemmänkin linkit niihin hinta/laatu-avaimiin tbh.

mika - 16:29, 29.4.2009 » Ei välttämättä edes kannata siihen 2 euron momenttiavaimeen hankkiakaan mitään päätä. Mitä luultavimmin sen momentit on aivan muuta kuin mille sen asetat asteikon mukaan. Jotkut joskus myös todenneet, että Biltsun/Clasun hinnat alkaen momenttiavaimia on myös ihan turha hankkia, koska eivät monesti pidä lähellekään paikkaansa. Noita halpoja momenttiavaimia kun ei käsittääkseni kalibroida mitenkään valmistushihnalta putkahtamisen jälkeen.
Muutama vuosi sitten oli TekniikanMaailmassa momenttiavain testi. Sen muistaakseni voitti Bilteman avain. Testissä kehuttiin sitä, että biltsun avaimen mukana tuli kalibrointi todistus, joka pitää jopa kutinsa. Ainakin vielä viime sysksynä avaimen mukana tuli kalibrointi todistus, kun ostin tallille keskikokoisen. Vielä olisi pieni ostamatta, kävin jo Biltemassa hypistelemässä, mutta ei ollut varaa ostaa. 69€ info-tiskiltä.

TekniikanMaailman juttu.

ununu - 3:29, 12.6.2013 » kiinnosteli enemmänkin linkit niihin hinta/laatu-avaimiin tbh.
[Sealey 3/8-inch sq 2-24nm/1.47-17.70lb.ft Torque Wrench Micrometer Style Drive](http://www.amazon.co.uk/Sealey-8-inch-2-24nm-1-47-17-70lb-ft-Micrometer/dp/B000RO1ZCG/ref=sr_1_2?ie=UTF8&qid=1371017856&sr=8-2&keywords=torque+wrench)

Kalibrointi kiinosta, kun kerta täällä on mainittu säännöllisen uudelleenkalibroinnin tarve.
Jos siis ostan 80e työkalun niin voinko kiristää sillä 10 vai 100 vai 1000 pulttia vai tuleeko kalibrointitarve yksinomaan ajasta, eli kerran vuodessa/kahdessa jne?

eiks noi laadukkaammat pysy arvoissaan aika hyvin kunhan muistaa käytön jälkeen vaan pyörittää nollaan

^Pyörään varmaan aika sama kalibroidaanko koskaan. Mutta ammattikäyttöön kerran vuodessa, oli sitten väännetty yksi tai tuhat mutteria. Mulla on näitä laadukkaita ja oli sitten digitaalinen tai perus niin melkeempä puolenvuoden välein käy kalibroinnissa ja heittoa on.

Kävin tänään hakemassa biltsusta tuon pienimmän momenttiavaimen. Mukana tosiaan tuli mittaus päytäkirja. Ei tosiaankaan jäänyt epäselväksi, etteikö Betty olisi pienin kätösinsä tätäkin avainta testannut. Ainakin sarjanumero vastasi todellisuutta.

IMG_0779

OHO

^^ Propsit skenehehjuumista asennuskaljana.

noni. skene on valinnut halpa-avaimensa. 2 x sealey + sbs-1

edit. pikkuisempi oli ns. kertakäyttömalli. amazon vaihtoi pikkusössöting jälkeen uuteen.
jos mietit minimalistista, mutta laadukasta palasarjaa ni park toolin sbs-1 on ollut todella ässä, nosta budjettiasi jos pitää.

mannine - 10:15, 12.6.2013 » eiks noi laadukkaammat pysy arvoissaan aika hyvin kunhan muistaa käytön jälkeen vaan pyörittää nollaan
Tuntuis pysyvän. Mulla on ollu tämmönen vuosikaudet: https://www.amazon.de/Gedore-4549-02-TORCOFIX-2-25-Nm/dp/B004V3GMX6

Pariin kertaan olen läpi skaalan tsekannut, viimeksi syksyllä ja omiin titaani-/alu-/kuitupelleilyihin ainakin yhä aivan riittävän tarkka.

[s]tokakin tilalle saatu pikkusealey kosahti. kolmatta ei tuu.

mitäs sit seuraavaks? 2-25nm luokkaa ja 3/8"

kai näissäkin nyt on jotain propuolen standardivalintoja mitä tulee valmistajiin? maksakoon sit, ihan sama.[/s]

nyt se toimii taas. mitvit ei täs.

^One word: Snap-On

Löytyiskö sopivan hintaista eurovastinetta snappärille? Yritin kattoa saksan ebaysta mutta tää momenttiavainjuttu on vieras. Pitäis kiristellä stemmejä ja semmosta.