Road Rage - tarinoita liikenteestä

^^Mut mistäs sulle, ylivertomiehelle, löydettäis arvoisesi seuralainen kun vaikuttaa et oot kipeesti sellasen tarpeessa.

Trollin voi jättää huomiotta sen sijaan, että jatkaa vaivaannuttavien läppien toistelua.

Ylipäätään oletetun seksinpuutteen käyttäminen sheimaamistarkoituksessa on semmosta käppää, etten odottais sitä tällä foorumilla kuin yhdeltä nimimerkiltä.

Tarkoitin enemmän emaskuloidun ja lannistuneen henkilön huonoa itsetuntoa ja siitä aiheutunutta käytöstä. Joo ei saisi kiusata mutta olisihan se kiva jos ei jyrättäisi muiden päältä/jotain muuta sen takia.

Tossa mietittiin syitä miksi ihmiset road rageavat, näköjään meni arkaan paikkaan kun piti heti tulla kiukkuilemaan offtopiccia :smiley:

e. ei tarviikuulu vastata

Tahmis todnäk todellisuudessa aivan samallainen incel kuin miksi haukkuu muita. Vaihtanut alustaa ylikseltä kun ei pysy nyymien perässä eikä siksi onnistu luomaan mitään merkittävää sisältöä vertaistensa seurassa. Täällä voi sitten tuntea ylemmyyden tunnetta, kun heittää jotain mukahauskaa juttua mitä isot henkilöt yliksellä hykerrellyt ja todnäk jo siirtyneet uusiin aiheisiin, Tahmiksen könytessä romulaarista vielä vähän jotain käyttöarvoa sisältäviä huumoripläjäyksiä.

E: Ei oo road ragettanut aikoihin, lungisti löllyttelee töihin ni ei harmita, lenkit näissä keleissä ollu aika bliss. Enemmän tulee ajettua sääntöjen mukaan kuin ennen, vähentänyt tilanteita joissa harmittais. Toki toisinaan tulee törttöiltyä, mutta kun se ei ole enää normi, niin tietää törttöilevänsä. Eikä juuri rageta ne väistämättömät läheltäpiti tilanteet mihin joutuu.

asb - 22:52, 15.6.2020 » Trollin voi jättää huomiotta sen sijaan, että jatkaa vaivaannuttavien läppien toistelua.
Olen tätä koettanut aika huonolla menestyksellä. Sitkeä kuin tervapaska Lambissa.

Juu, olen huomannut ja varmaan moni muukin, että autoilijat antavat tietä / väistävät / hidastavat / pysähtyvät vaikka itse olen/olet väistämisvelvollinen. Yrittäny pitää sitä jotain zeniä pinnalla autoilijoiden suhteen, mutta tänään usko loppu. Vaaratilannetta tässä nyt ei ollu, mutta…

Tulin T-risteykseen sitä T:n jalkaa pitkin ja hidastin, jotta voin väistää mahdollisesti oikealta tulevia autoilijoita. No, tällä kertaa sieltä tulikin, joten hidastin lisää ja lähes pysähdyin. Olin näyttänyt suuntamerkin vasemmalle jo hieman aikaisemmin ja kun aloin lähes trackständäämään väistääkseni autoilijaa niin autoilija huutelee ikkunasta, että hän ei voi tietää mihin olen menossa (kaiketi sen takia, kun en enää siinä ständissä mitän suuntia näytelly). Zeni loppu siihen kohtaan, että mikä vittu siinä on, että ei voi vaan mennä kun selkeästi annoin tietä/tilaa. Kovaäänisesti myös huusin autoilijalle, että olin väistämisvelvollinen, että mene + yks ruma sana. Lopputulema oli sit kuitenkin, että menin sit eka. Urpo!

Ja tästä muistui mieleen viime viikolla tai tässä joskus. Makasiiniterminaalin lähellä (hesa) tulin Eteläistä Makasiinikatua alas kohti liikennevaloja ja Etelärantaa, sitä vasemman puoleista kaistaa (saa kääntyä vaemmalle tai mennä suoraan terminaaliin), kun siitä pääsee tien ylityksen jälkeen näppärästi sinne klv väylälle oikealle kohti olympiaterminaalia. Tulin siihen liikennevaloihin ja pysähdyin, koska punaiset. Takana tullut autoilija alko huutaa, että mene. Huutelin takas aika kovaäänisesti, että miten kun punaiset. Ei meinannu uskoa kaveri ja siinä hetki sanailtiin. Loppujen lopuksi kaveri halusikin mennä oikealle ja vaihtoi kaistaa kun mulle tuli vihreät. Toinen urpo!

Joillakin on vaan nää jutut hakusessa.

Mä oon ruvennut noissa tarpeeton tienantaminen -tilanteissa pistämään molemmat jalat maahan ja kädet tukevasti ilmaan sen merkiksi, etten oo tulossa mihinkään ennenkuin etuajo-oikeutettu on mennyt.

Autoilijahan oli tassun tilanteessa täysin oikeassa ja käytti lain edellyttämää varovaisuutta epäselvään tilanteeseen saavuttaessa.

Mites noi audit joiden vilkku on rikki, ei harmita ikinä?

En ihmettele, että osa autoilijoista pitää pyöräilijöitä hitusen sekavina tapauksina. Aika sakiaa toimintaa. Todistin hieman vastaavaa hepon paitaan pukeutuneelta herralta keväällä risteyksessä, jossa suojatie ja pyörätien jatke. Jalankulkijoita ja ko. herra pyörineen rinnakkain. Autot pysähtyivät asianmukaisesti antamaan tietä suojatietä ylittäneille jalankulkijoille ja tietysti pyöräilijä olisi voinut mennä samaan aikaan yli, sillä se olisi loogisin ja joustavin ratkaisu. Mutta ei. Pyöräilijä jäi paikalleen jalankulkijoiden lähdettyä ylittämään tietä ja viittelöi ymmärrettävästi hämillään olleelle autokuskille hyvin hyvin tuohtuneesti, että autojen pitää jatkaa ensin matkaa jotta hän sitten menee heidän jälkeensä. Kyllä nauratti vieressä ajoradalla pyörän päällä stop-merkin takana odotellessa.

Ei mennyt edes ot:ksi, koska kaikenlainen yleinen änkyröinti ja joustamattomuus liikenteessä ragettaa vielä enemmän kuin turhaan tietä antavat ylivarovaiset/pyöräilijöitä arvaamattomina pitävät autoilijat.

Tää oli kans yksi niistä asioista, joista olin ennen kovasti mieltä, mutta nykyään en jaksa enää välittää. Jos joku antaa mulle tilaa, niin meen.

Leander - 5:30, 27.6.2020 » Autoilijahan oli tassun tilanteessa täysin oikeassa ja käytti lain edellyttämää varovaisuutta epäselvään tilanteeseen saavuttaessa.
No tältä kantilta kyllä, ja olenkin odottanut milloin pääsee tätä lainkohtaa tulkitsemaan, etenkin niissä kolaritilanteissa (mutta ei onneksi vielä). Toisaalta, imho, ei ollut mitään epäselvää. Olin väistämisvelvollinen ja osoitin sen pysähtymällä. Jos autoilija ei kykene siitä ottamaan vinkkiä niin... Ja toisaalta, antaahan tää lain edellyttämä varovaisuusperiaate mulle "luvan" perseillä tuolla, vai antaako hihi.
Leander - 5:30, 27.6.2020 » Mites noi audit joiden vilkku on rikki, ei harmita ikinä?
Niin siis jos meinaat, että pyöräilijä näyttää suuntaa koko ajan kääntyessään niin saahan sitä toivoa.
Leander - 5:30, 27.6.2020 » En ihmettele, että osa autoilijoista pitää pyöräilijöitä hitusen sekavina tapauksina. Aika sakiaa toimintaa. Todistin hieman vastaavaa [...] kaikenlainen yleinen änkyröinti ja joustamattomuus liikenteessä ragettaa vielä enemmän kuin turhaan tietä antavat ylivarovaiset/pyöräilijöitä arvaamattomina pitävät autoilijat.
Ihan vaan koska tässä vähän niinkuin projisoit epäsuorasti muhun tossa jotain, mitä mun postauksessa ei ollut: teen tota niissä tilanteissa, joissa olen esim. yksinäni ylittämässä suojatietä ja autoilija pysähtyy tms. Jos tilanteeseen liittyy useampia tienkäyttäjiä, en toki lähde sekoittamaan pakkaa turhan päiten.
RTZ - 22:27, 26.6.2020 » Mä oon ruvennut noissa tarpeeton tienantaminen -tilanteissa pistämään molemmat jalat maahan ja kädet tukevasti ilmaan sen merkiksi, etten oo tulossa mihinkään ennenkuin etuajo-oikeutettu on mennyt.
Tai sit transformoi itsensä jalankulkijaksi ja lähtee taluttaa. Oon havainnu tän paremmaksi. Ite harrastin kans selkeää väistämisvelvollisuuden osoittamista joku aikaa mutta ei noille mene vaan kaaliin.

^Näkisin, että jos tekee noin suojatiellä, tulee vain ruokkineeksi sitä harhaluuloa, ettei suojatien yli saa pyöräillä.

Totta tuokin
Totuus on edelleen tuolla jossakin

Noissa tilanteissa voi omalla ihmettelevällä ilmeellä tms tehdä autoilijalle selväksi, että tietää olevansa väistämisvelvollinen. Mutta siinä menee kyllä jo itse Urpon puolelle jos alkaa änkyröimään kun tietä annetaan. Suomessa voi olla monelle autoilijalle vielä outo tilanne kohdata esimerkiksi ajoradalla ajava pyöräilijä risteyksessä ja on ihan luonnollinen reaktio ottaa silloin tilanne varovaisemman kautta. Tai sitten ne vaan haluaa olla ystävällisiä. Turha siitä nyt on alkaa mieltä osoittaan.

Yritin jossain vaiheessa noudattaa väistämisvelvollisuuttani näiden kohteliaiden kanssa. Jotkut suuttui selkeästi kun en mennyt yli vaikka annettiin tietä. Hidasti myös moinen pelleily omaa matkan tekoa. Alistuin sittemmin vaan kiittämään lakoonisesti moikkaamalla ilman katsekontaktia, toistaiseksi helpompaa kaikille.

Väistämisvelvollisuus ei tarkoita, että toisen on pakko mennä ensin. Jos joku antaa tilaa, mene. Tätä tehdään autojen kesken kaiken aikaa: väläytetään valoja ja toinen heilauttaa kättä. Jos olit antamassa tilaa, olet jo täyttänyt velvollisuutesi.

Ei kannata kuvitella, että meidän tekemiset jotenkin ”opettaa autoilijoita väärille tavoille”. Tää koskee väistämisestä kiittämistä ja myös suojatien yli taluttamista. Jos jalkaudut ja talutat yli, ei se autoilija sen takia ala lanata pyöräilijöitä muissa tilanteissa. Se että hän ylipäätään antoi tilaa on osoitus, ettei kyseessä ole liikenteen ongelmatapaus.

Kuten asb, olin ennen mieltä mutta nykyään vaan meen. Sori OT. Mut älkää nyt vittu ainakaan alkako riidellä tyypin kanssa, joka antoi tilaa vaikkei olis tarvinnu.

huuteloista

#koijärvi