Road Rage - tarinoita liikenteestä

^miks pidät vilkkumodessa? Ihan mielenkiinnosta utelen, ku en oo koskaan tajunnu miks kukaan pitäis.

^Vie paljon vähemmän akkua plus kiinnittää enemmän huomiota. Siis takavalo, etuvalon tulee olla vilkkumaton.

En vastannut kumikkaan, vaan itseni puolesta tähän.

Samat keskustelut joka syksy, mutta kyl se vaan niin on että kaikki vilkkuvalot pyörässä, jolla ajetaan taajamassa ja pyöräteillä, on lähtökohtaisesti perseestä. Samoin niiden käyttäjät.

Miksi joku haluais niitä ledivilkkuja käyttää? Pari ihan ok syytä:

  1. vilkun voi uskoa erottuvan kauemmas ja kiinnitävän autoilijoiden huomion alkuillan hämärässä tai usvassa, maantiellä ajaessa. En tiedä onko asiasta näyttöä.

  2. vilkku syö patterivalosta virtaa murto-osan verrattuna jatkuvaan valoon. Harvakseltaan vilkkuvan valon käyttöaika paristolla on moninkertainen.

Itellä myös sellainen mutu, että vilkkuvat ja ylikirkkaat valot heikentää niiden turvallisuutta, jotka käyttää vähemmän huomiota herättäviä valoja. Siinä taas häviäisi kaikki, jos jokaisella olisi strobot.

Vilkkuvat valonne voitte työntää sinne minne hehjuum

Panostakaa heijastimiin jos haluatte näkyä autoille. Kaiken kaupungin valosaasteen keskellä joku pyörän vilkkutuikku on kuin pieru saharassa, paitsi et pierulla on tarkoitus.

sanoisin kans et isot oranssit pinnaheijastimet saa pyörän näkymään kunnolla samoin kuin poljinheijastimet. kumpikaan ei vilku.
vilkkumoodin bannaisin itsekin, vaikkakin joskus käytän itsekin ihan vaan patterinsäästämiseksi.

e@e - 11:07, 20.9.2019 » Vilkkuvat valonne voitte työntää sinne minne hehjuum
Tämä. Vilkkuvalot kuuluu hälytysajoneuvoihin.

Takavalojen suhteen sanon sen minkä ennenkin, että aivan sama vilkkuuko vai ei tuolla kaupungilla missä valosaastetta on niin älyttömät määrät. Pääasia, että se valo on. Valon tehot kuitenkin niin pieniä, että ei puske päälle vaikka olisi mikä strobo.

Etuvalot missä tehoja enemmän niin sitten ihan toinen juttu. Näissäkin eniten pohdin aina sitä, että miten henkilö itse pystyy tuollaisen kanssa ajamaan.

No korttelirallissa ehkä ei niin merkittävä juttu. Mutta huomiorosvo kuitenkin. Pitkällä suoralla kelvillä sitten jo aika ärsyttävää kun vilkku nappaa huomion satoja metrejä turhan aikaisin. Silti, nauran vilkkuvalosta huomauttamiselle nauramiselle, kun on ite mokannut. Koska:

Vilkkuvalot kuuluu hälytysajoneuvoihin.

Ilmankin näkyy, jos on valot kummassakin päässä.

Vilkkuvalot kuuluvat ajoneuvoihin joiden erityinen huomioiminen liikenteessä on tarpeen aina lähtien liikennevirrassa kääntyvästä ajoneuvosta sinne piipaa-autoihin asti.

Ajatellaanko polkupyörää erityistä huomiointia vaativana ajoneuvona meikäläisessä kaupunkiliikenteessä? Mikäli tuota menoa tuolal katselee niin melkein sanoisin, että pitäisi. Jos joku siis kokee olonsa turvallisemmaksi ajellessaan vilkkuvalla takavalolla niin kyllä mä sen kanssa elän.

Mulle edelleen sama vilkutellaan niillä punavaloilla eli ei, mutta jos saan valita niin mieluummin havaitsen jonkun liikenteessä “liian aikaisin” kuin liian myöhään.

Onko polkupyörä aina se, joka tarvitsee havaita ensimmäisenä? Esim. jalankulkijalle ei heijastin kai ole pakollinen varuste, vaikka suositeltava onkin. Takavilkku voi varastaa vaikkapa radanvarren kelvillä huomion niin aikaisin, että välissä voi olla muutamakin tummissa kamppeissa oleva jalkaninja, jotka olisi syytä havaita ennen sadan metrin päässä samaan suuntaan etenevää fillaria, jonka kanssa nopeusero on huomattavasti pienempi. Siksi huomiorosvo. Lisäksi on hassu ajatus, että tilannetta “kaupungilla missä valosaastetta on niin älyttömät määrät” parannetaan lisäämällä vilkkuvaloja.

Suuntavilkku on mun mielestä vähän huono vertaus, koska sitä käytetään vain siinä tilanteessa, jossa se on tarpeen. On muuten autollakin ikävää, jos suoralla tiellä edelläajavalla on jäänyt vinkkari vipottamaan, sekin vetää katsetta väärään paikkaan.

Mut joo, voisin jättää tän jokasyksyisen jäsentenvälisen tästä aiheesta tähän. Näkemyksiä on, ja tuskin ne jankkaamalla muuttuu kummallakaan puolella, kaikki argumentit on varmaan esitetty jo useampaan kertaan.

Voiko omaan autoon laittaa vilkkuvalot jos itse on sitä mieltä että tarvitsee erityistä huomiota?

tewms - 12:23, 20.9.2019 » Voiko omaan autoon laittaa vilkkuvalot jos itse on sitä mieltä että tarvitsee erityistä huomiota?
Kyllä ja jopa suositeltavaa on esimerkiksi jos joudut pysäyttämään maantienlaitaan jolloin tarvitset erityishuomiota. Aika perusjuttuja oli nämä ainakin omassa autokoulussa.

Taisit kuitenkin kysyä höpsöilymielessä.

RTZ - 12:21, 20.9.2019 » Lisäksi on hassu ajatus, että tilannetta "kaupungilla missä valosaastetta on niin älyttömät määrät" parannetaan lisäämällä vilkkuvaloja.
Kuka näin on väittänyt ja missä kohtaa? Lainauksen olit ottanut minun tekstistä, mutta minähän en mistään parantamisesta tuossa puhunut eli jospa hassuttelisit vähemmän ajatuksilla ja lukisit vähän tarkemmin. Tämä tietysti voi olla vaikeaa jos tähän valoasiaan on selkeästi latautunut jotain ideologista pohjaa kuten monilla tuntuu olevan. Olen siitä onnellinen, että mulle on sama kunhan ne ajovalot vaan tasaisella.

No joo, olihan tuo huonosti muotoiltu mulla. Paremmin: on hassua, että vilkkuvalojen krittiikkiä kyseenalaistettaessa viitataan siihen, että kaupungilla on muutenkin valosaastetta älyttömät määrät.

zykkeli - 12:39, 20.9.2019 »
tewms - 12:23, 20.9.2019 » Voiko omaan autoon laittaa vilkkuvalot jos itse on sitä mieltä että tarvitsee erityistä huomiota?
Kyllä ja jopa suositeltavaa on esimerkiksi jos joudut pysäyttämään maantienlaitaan jolloin tarvitset erityishuomiota. Aika perusjuttuja oli nämä ainakin omassa autokoulussa. Taisit kuitenkin kysyä höpsöilymielessä.
Kiitos vastauksesta, ja itseasiassa en kysynyt höpsöilymielessä. Omista autokouluajoista on jo toistakymmentä vuotta, eikä viimeseen ~kymmeneen vuoteen mahdu kuin ehkä 1-2 liikennekokemusta vuodessa. Säännöt ja merkitykset unohtuu, ja tätä kysyin ihan kuriositeettina kun en tota lainsäädäntöä tiedä nimenomaan vilkkuvien valojen osalta. Sinisistä vilkkuvista sais varmaan sakot?

e: vai pääseeks sillon antaan sakkoja?

valosaasteellahan on ihan selkeitä vaikutuksia tähtitaivaan ihmeiden ihailussa. Jos taas vertaillaan jatkuva vs vilkkuva parin lumenin perälyhty, niin tällöin “saaste” vissiin on ennemminkin arvottava. Siis, että ihmisiä ärsyttää vilkkuvat valot.

qlt - 10:24, 20.9.2019 » ^miks pidät vilkkumodessa? Ihan mielenkiinnosta utelen, ku en oo koskaan tajunnu miks kukaan pitäis.
Se menee vilkkumoodiin kun akkutaso riittävän alhaalla. Jatkopalautteet kiinantehtaalle.

Oma ajatus ei ole väheksyä kenenkään ajatuksia/perusteluja tämän takavaloasian suhteen. En myöskään halua ylikorostaa asian vaikutusta.
Ei koske mun zeniin

Edit. Tarkoitan tällä siis sitä, että homma kun sikäli asian suhteen helppo kun kumpikaan puoli ei ole OIKEASSA tai VÄÄRÄSSÄ vaan toisia ärsyttää ja toiset kokee tärkeäksi. Plus sitten tietty väki kenelle on oikeastaan aivan sama.