Road Rage - tarinoita liikenteestä

pihasta ajaessaan volvokuski meinasi kolata viisivuotiaani. Tiä sitä, mikä turvajärjestelmä siellä aktivoitui muttei osunut. Vauhtia ei ollut kummallakaan merkittävästi mutta autoilijan tulisi kyllä tuossa tilanteessa (jalkakäytävää ylittäessään) valuttaa hitaasti ja huomioida ympäristöään paremmin. Ajoin itse fillarilla siinä ajoradalla joten pysähdyin ja huomasin kuljettajan pyörittelevän päätään tyyliin “aikamala noita fillaroitsijoita”. Jäin siihen etuviistoon kysymysmerkkinä ja odotin että kuski rullaa ikkunan auki. Sieltähän tuli automaattiselitys ennen kuin ehdin edes kysymään kiireen syytä. “noi pienet jää niin helposti tämmöisen ison auton konepellin (xc60, vm2014) taa…” keskeytin sen verran että yritin sanoa “eikö siis kannattaisi ajaa varovaisemmin kun kerran tiedostat ong…” mutta tässä vaiheessa kuljettaja päätti kaasuttaa tiehensä. Kait se tiesi mokanneensa tai jotain. En keksinyt muuta kuin kiljua perään että mihin sä nyt meet?!.
Rikosilmoituksen kun tuosta tekis niin eihän siitä mitään rapsuja tulisi, korkeintaan saisi ilmoittajan tiedot vaan.

Omat skidit ovat jo hyviä randoilijanversoja. Ekaluokkalainen poika vetelee jo satasen viikkokilsoja ja vuotta vanhempi isosiskokin painaa mukinoitta 8 kilsan koulumatkoja. Mut on niillä kyl vielä opettelemista huomiointikyvyssä. 99% vetävät nätisti oikeaa reunaa pyörätiellä, mut välistä meinaa tulla kuset housuun kun toinen lähtee puskista ohittaa toista katsomatta taakseen. Tai sit jos toinen on karkumatkalla ja mä jään venaa toista, niin kärki saattaa tehdä yhtäkkiset blind folded uukkarit palaten pääjoukkuun. Tollaset itsarijutut kun niiltä vielä sais pois kylvettyä ni ois ahh.

Vitun vittu. Eräät pyöräilijät lähtevät ohittamaan vaikka vastaantulijoiden kaista ei ole vapaa.

Söin ravintolassa jonka ikkunasta oli näkymä yksisuuntaiselle pyörätielle. Noin 90% ajoi väärään suuntaan.

Paavi - 16:31, 18.6.2019 » Söin ravintolassa jonka ikkunasta oli näkymä yksisuuntaiselle pyörätielle. Noin 90% ajoi väärään suuntaan.
Keltaisia pyöriä ja kuskeilla luurit korvissa ja katse puhelimessa?
roenski - 16:41, 18.6.2019 »
Paavi - 16:31, 18.6.2019 » Söin ravintolassa jonka ikkunasta oli näkymä yksisuuntaiselle pyörätielle. Noin 90% ajoi väärään suuntaan.
Keltaisia pyöriä ja kuskeilla luurit korvissa ja katse puhelimessa?
Niitäkin. Ehkä puolet ajoivat kaupunkipyörällä, luuria ei näplännyt yksikään. Myös nopeita vaihteettomia ainakin 3kpl.

Luurit päässä polkevat eivät rageta yhtään. Eihän autoilijatkaan kuule yhtään vittu mitään. Tänään kahdesti taoin autoilijalle pirikelloa ihan kyrpänä ja karjuin. Ei kääntynyt pää, eikä peruuttanut vittuun mun tieltä. Ehkä pitää askarrella joku ikkunan-napsautin.

airzound?

Kaasua komisaario, kaasua.

Paavi - 16:31, 18.6.2019 » Vitun vittu. Eräät pyöräilijät lähtevät ohittamaan vaikka vastaantulijoiden kaista ei ole vapaa. Söin ravintolassa jonka ikkunasta oli näkymä yksisuuntaiselle pyörätielle. Noin 90% ajoi väärään suuntaan.
Ai, olit jossain toisessa maassa. Suomen tieliikennelaki ei tunne yksisuuntaista pyörätietä. Eli rauhassa saa ajaa vaikka pystysuoraan pyörätiellä.

höpsistä. jatkot vaikka liikennesäännöt-topsussa.

Yle:n annissa on Tampereelta video, jossa fillaristi saa kolhun kylkeen ohi ajavan auton peilistä.

“töytäisi”

Hetken aikaa sitten oli otsikoissa pyörä, siinä pyörä “jyräsi” muiden päältä

Olen yrittänyt olla hyvä mies, ja hyvä asian-omainen.

Tieraivo on ollut erittäin suurta kohdallani. Toivon että en jotenkin opi tuota samaa, heiltä. Ehkä kuitenkin jouduin itsekin huutamaan.

Tiistaina pyöräilin idässä, Hertsikan S-marketin ohi.

Pyörätiellä: valkoinen citymaasturi, sen vieressä kiveys, ja tyhjiä parkkipaikkoja, ehkä noin 5-6 tyhjää. Toisella puolella kävelytie-osa, ja rapun ovi pienen portaan ja kaiteen takana.

Kurvasin rapun edessä olevan mieshenkilön luo, ja tivasin onko hän ajoneuvon omistaja. Hän vastasi kyllä jolloin aloittelin luentoa Tieliikennelain §27 + siitä mitä käy jos auton takaa juoksee lapsi, koira tai lyhyt henkilö.

Mies, valkopaitainen keskikokoinen noin 40 vuotias, myönsi että on, ja alkoi välittömästi huutamaan. Minun piti mennä pois (julkiselta tieltä?). Yritin tivata että ymmärtääkö hän ajoneuvon vaarantavan kevlin liikennettä. Oven takaa ilmestyi vaaleatukkainen nainen vauvaa pidellen, joka alkoi huutamaan minua rasistiksi “koska olemme eestiläisiä”, ja kusipääksi, ja sen sellaista. Vastasin että tuo on solvaus.

Hetken päästä jostakin ilmestyi keltapaitainen pitkä mies, jolla oli tatuoitu toinen käsivarsi kokonaan, toinen osittain. Minua päätä pitempi eli ehkä noin 190. Olin siis pyörän vieressä kävelytiellä. Hän käveli toiselle puolelleni ja alkoi riuhtomaan pyörää stongasta, valkopaitainen tuli toiselle puolelleni.

Siis alle puolen metrin päähän, ja he alkoivat murahtelemaan että lähde pois, ja keltapaitainen kaveri riuhtoi pyörääni. Sanoin että minua pelottaa, ja aloin kaivamaan puhelinta esiin. Adrenaliini virtasi ja en meinannut saada puhelinta auki, samalla kun toinen heitteli pyörääni edes takaisin, ja toinen huusi poistumaan.

No, ehkä en ole ihan heittopussi. Sain puhelimen auki ja keltapaitainen lähti sen huomattuaan välittömästä kävelemään pois. Valkopaitainen mies kääntyi myös pois kameran edestä. Yritin edelleen selittää kovaan ääenen miksi tulin selittämään autosta, ja valkopaitainen huusi koko ajan ainakin kymmenen kertaa “haista paska”, samaan aikaan siinä takana “hyllyllä” huusi vaaleatukkainen nainen solvauksentapaisia.

Sanoin että soitetaanko poliisit, että minulla on oikeus kulkea täällä ilman että pyöräilyäni vaarannetaan, ilman että solvataan ja uhkaillaan. No, haistapaskaa ja “vihaat eestiläisiä” huutoa pari minuuttia.

Ympärillä oli jo aika määrä porukkaa. Valkopaitainen mieskin halusi poliisit paikalle. No, soitin poliisit. Nainen lähti oven taa. Sanoin valkopaitaiselle joka meinasi poistua että älä poistu.

Kehittävä keskustelu meni hetken rataa “yritin puhua sulle järkeä” vastaan “haista paska” ja “mulla on oikeus laittaa auto tähän”, ja “tossahan on parkkipaikka” vastan “mutta mä asun tässä”. Sitten valkopaitainen mies ajoi autoa vasemmalle ja eteenpäin sen 3 metriä mitä parkkipaikalle, alas kiveystä vaati.

Poliisit tulivat paikalle. Toinen poliiseista kyseli tarinan. Olin jo aika naatti. Kerroin noin 20 sekunnin version, ja poistuin paikalta anteeksi pyydellen.

En tiedä mitä muuta tapahtui.

Olikohan lähellä ettei tullut (vammauttavaa) väkivaltaa? Solvausta tuli noin 20*, ja poliisit piti soittaa. No, se valkopaitainen mies halusi että soitan.

Ehkä se oli lukenu yksivaihteen foorumia?

Jos lähtee ajelemaan ns. “vauhikkaille” alueille niin kantsii ottaa työkalut mukaan joilla saat hoidettua sinua uhkaavat eläimet vaarattomiksi, kaikki oliot eivät toimi minkään muun kuin viettien varassa. Tästä syystä ainoa ohjailun keino heitä kohtaan on eri järjestelmien ajaminen sokkitilaan jolloin heidät on neutralisoitu.

Valitettavasti siinä ei ollut tämän viikon tieraivot, vaan eilen tuli sitten jo nyrkistä.

Taas vei tie kohti itää. Aika hyvä sää, vilkkaasti liikennettä. Vedin 120 kadenssilla Kulosaaren sillan pohjoispuolta mutta sitten sillan itäpäädyssä suojatieltä (!) (siis sieltä vasemmalta, pohjoispuolelta) kääntyi pyörätielle auto, ja kun saavuin siinä olevan pikkumäen ylös, siellä oli mies ja nainen, mies puhui puhelimessa.

Koputin ikkunaan ja sanoin että vie autosi pois pyörätieltä, mies siellä sitten puhui puheluaan. Olin siis siinä kapealla osalla Itäväylän liittymäautotien kiveyksen ja pyörätien välissä, pyörä yhä haaruksissa.

No, tovin päästä kun mielestäni riittävän kuuluva huuto ikkunaan ei tainnut kuulua, avasin oven ja kysyin ymmärrättekö te että tämä on vilkkaasti liikennöity pyörätie. “Aja autosi helvettiin pyörätieltä”.

Yritin aloittaa luentoa Tieliikennelain 2.luku §27, mutta patu pompasikin ulos autosta, ja alkoi heti hakkaamaan käteeni joka oli yhä ovenkahvassa! Yritin huutaa ohiajaville jotakin. Jossain siinä yli 50 m päässä joku sinipaitainen mies kävelytiellä ja harmaatakkinen nainen pyörätiellä (siellä puolella risteystä pyörätie oikealla) pysähtyivät katsomaan.

No, tilanne meni nopeasti mies hakkasi vielä keskikehoa, jolloin lähdin pakenemaan taaksepäin vaikkei siinä oikein meinannut olla tilaa. Koska kylkiluuni on yhä paranemassa murtumasta. Säikähdin että ei kai nyt kellu kylkiluu keuhkoihin, ja pintapaniikissa pakenin pyörällä itään päin.

Taaksepäin vilkaistessa, näin BMW:n ajavan Pyörätietä alas sitä mäkeä (kohti liittymää), vaikka siinähän olisi ollut itse autoväylä vasemmalla.

En uskaltanut ihan heti pysähtyä, jotenkin tuntui että tuleeko se vielä autoilemaan yli. Samalla en tajunnut jutella sinipaitaisen kävelijän tai pyöräilijänaisen kanssa. Päivystävän konstaapelin(?) kanssa piti sitten jutella puhelimessa pitkät jutut.

Tuskimpa se pelkääjän paikalla ollut nainenkaan suostuu todistajaksi.

Eli turpaan tuli pyörätiellä.

Se oli kai Gunilla.

asb - 20:01, 27.6.2019 » Ehkä se oli lukenu yksivaihteen foorumia?
En ymmärrä viittausta?

En yllättynyt.

Onks sulla muuten tummansininen sinkula, vaaleansinisillä dekaaleilla?

Kannattaa luultavasti hioa lähestymistapaa sovittelevampaan suuntaan jos tilanteet ovat oikeasti sellaisia, että koet velvollisuudeksesi puuttua niihin, mutta olet samalla myös kiinnostunut omasta terveydestä

Olen seuraillut liikennettä täällä isossa omenassa vähän alle viikon ja jos tämän paikan ruuhkissa pystyy autoilijat, kävelijät ja pyöräilijät luovimaan suht sopuisasti niin meillä on kyllä oppimista. Muutaman ”fucking asshole/idiot” huudon olen kuullut pyöräilijöiltä kun auto on kiilannut pyöräkaistalle eteen. Täytyy itsekin ajella/autoilla hieman löysemmällä pipolla kun palaan kotiin.