Yleinen Octane One Kode -topsu (oli hard/dadcore commuter)

https://chainreactioncycles.scene7.com/is/image/ChainReactionCycles/prod155475_IMGSET?wid=500&hei=505
joo eli tämmönen S-kokoinen runkosetti lähtökohtana, my first frameset.

Ideana että jos noin tonniin kasaisi tästä Plugille seuraajan. Asiasanat singlespeed, lokarit, dynamo, ei droppitankoa, ehkä tartsi.

Ei mulla tähän itseasiassa oo ees kauheesti osia valmiiksi, mutta toisaalta sen kompliitin osat ei ollut kauhean ihmeellisiä, ja ajattelin että mielummin ostaisi sit kerralla jotain jeppiskamaa tähän. Takakiekoksi oon aavaillut Hope Tech XC:tä singlespeed-versiona, eteen sitten Shimanon dynamokiekko. Joku alennusohjainlaakeri löytyisi kai miljoonalaatikosta, mutta myös joku Hope käynyt mielessä. Myös yksi 103mm keskiö olisi, eli Suginon jotkut perus yksvaihdekammet voisivat olla synerginen ratkaisu. Oon ajanut ihan onnellisena viis vuotta Messengereillä nyt, mutta jos oon jäänyt jostain paitsi, niin voishan sitä muutakin harkita.

Jarruista ei oikein vielä käryä kun levarit melko uus tuttavuus.

Hyvät kaupat teit. Tai ainakin jäi tonnin budjetilla mahdollisuus ihan kivoihi palikoihin, jos toi runkosetti oli reilut pari hunttia.

PM’d

onks kuvan mukasta runkoa vai sitä ”uusinta evoluutioo”?

Kuvan mukainen tuli. Onko siinä uudemmassa (?) eli kompliitin versiossa (?) muuta eroa kuin tarrat? edit. Näemmä ton kompliitin sivuilla linjataan maksimi rengaskooksi 43mm / 47mm/650b, joista jälkimmäistä ei mainita runkosetin osalta ollenkaan.

Ja on tosiaan CRC:n alennusdiili. 2019 malliksihan ne tota väittää.

mulla pyörähtäneessä raamissa oli kyllä samat tarrat, mut vaijereiden pidikkeet oli turattu aivan eri tapaan

Kyllä mulla samoissa paikoissa näyttäisi olevan noi kun kuvassa, ja mielestäni siinä kompliitissakin on takajarrulle kolme kinnityskohtaa viistoputkessa ja kaksi chainstayssä, ja sit noi vaihtajankuoren stopparit 2+1. Mukana tuli muuten vaihtajankorvake, vaikka jossain oli että saatavissa erikseen.

nyt rupesin miettimään että pitäisikö sittenkin lyödä heti kättelyssä 650b…

Seurantaanhan tämä menee.

Onko tämä Kode vähän samassa luokassa kuin Pompetamine? Vissiin vähän isommat rengastilat, mutta kulmat suht samat kuin Pompinoissa?

Itsellä ollut tälläinen (kokoa large) pari päivää jokseenkin koossa, ja muutama ajokertakin takana. Vänkä pyörä, joskin ruma. Pomppiksiin geossa merkittävänä erona, että tässä on aikuisten pyörän bbdrop.

Toi 42mm rengastilalupaus on vähintäänkin varovainen, kyllä tonne yli 50mm mahtuu taakse. Kaveri jolta runko mulle päätyi oli mitannut n. 56,5mm chainstayden väliksi. Aattelin kokeilla miten 2,1’’ menis.

Jos epämuodikasta etuvaihtajaa jossain vaiheesssa aikoo, kantsii huomioida että istuinputken telineporaukset on sijoitettu niin alas, että normaalilla ripustimella tulee niiden kanssa konflikti (riippuu tietty vaihtajasta ja ratastuksesta).

Kuva kaks tuumasilla renkailla kiinnostais.

Edit: kode-topicille peukku kun pomppiksillekin on oma.

Mitkäs kammet kyliksellä tässä ja mimmonen ketjulinja? Sain tiedon korvanappiini, että säällinen ketjulinja ratakammilla ei ole ihan suoraviivaista, mutta mahdollista.

Tupla.

kylis - 23:38, 15.11.2018 » Jos epämuodikasta etuvaihtajaa jossain vaiheesssa aikoo, kantsii huomioida että istuinputken telineporaukset on sijoitettu niin alas, että normaalilla ripustimella tulee niiden kanssa konflikti (riippuu tietty vaihtajasta ja ratastuksesta).
Jos käyttää erillistä [pantaa](https://images-na.ssl-images-amazon.com/images/I/41ck1XhZMxL._SY355_.jpg), niin ei tule ruuvin kanssa ongelmia. Niissä suurimmassa osassa on sen verran säätövaraa korkeussuunnassa, että saa aina asennettua ruuvin jommalle kummalle puolelle rattaan koosta riippumatta.

Oisko jollain käsitystä, mitä tollanen runko painaa?

2,1kg lupailevat sivuillaan, ja eilinen räpellys keittiövaa’an kanssa lupailisi, että on ainakin aika lähelle toi S-koko.

edit. jos muut Koden omistajat haluavat esitellä omiaan, niin tän voi kyllä muuntaa yleis-kodetopikiksikin.

Minkä mittainen nalle oot, kun S koon otit? Vai tuleeko sulle ollenkaan?

Mä oon 168 jotain, itelle tulee joo. M:kin olisi varmaan voinut mennä, varsinkin jos en laita droppia, mutta en osaa geosta lukea oikeaa kokoa oikein. Ja sit standover tulee usein aika nopeasti rajoittavaksi tekijäksi.

Mulla on vaihteet Kodessa, joten sikäli ei ihan suoraan vertaudu. Kammet on Suginon XD2 175mm ja tilaa jää runsaasti (vähimmillään n. 5mm). Sisemmän rattaan ketjulinja on n. 40-41mm. Chainstayn upotus jatkuu sen verran pitkälle, että 144bcd:lle sinänsä varmaan riittäis, mutta riippuu tietty kammista miten ne sopii. Ratakammet jää kyllä varmaan aika hilkulle parhaassakin tapauksessa jo ton rengastilan vuoksi.

Niin tässähän luki laatikon kyljessä että 2017, eli ei varmaankaan ole se 2019, jona CRC myy.

Tässä hieman rengastilamittauksia jos ketä kiinnostaa:
Etuhaarukka sivusuunta 37 Voyager Hyperillä (tönärin mukaan leveys 35mm)
Etuhaarukka pystyyn
Chainstay 40 Voyager Hyperillä (tönärin mukaan 36mm)
Seatstayn silta
Pystyputken clearance

Takakiekko niin edessä kuin sai.

nalle wheelroos - 8:17, 16.11.2018 » Mitkäs kammet kyliksellä tässä ja mimmonen ketjulinja? Sain tiedon korvanappiini, että säällinen ketjulinja ratakammilla ei ole ihan suoraviivaista, mutta mahdollista.
Mikä ajatus laittaa ratakammet, jos on 135mm leveä takanapa? Tuohon saa kuitenkin sinkula/fixed kelpoisen about kaikilla maailman maantiekammilla.

noemmäätiiä.gif

Ideana on ollu, että tohon löisi nelikanttikeskiön, ja unohtaisi sen sit seuraavaksi viideksi vuodeksi. Uutena ei kai ole maantiepuolella ihan hirveästi vaihtoehtoja muuta kuin yksivaihdekammissa pl. muutamat Suginot. Noita 130bcd jotain RD2/Messengereitähän mä olin ajatellut, kun ovat aika halpoja, varsinaisia 144bcd ratakampia ei oo siis ollut kiikareissa.

nalle wheelroos - 11:02, 18.11.2018 » noemmäätiiä.gif Ideana on ollu, että tohon löisi nelikanttikeskiön, ja unohtaisi sen sit seuraavaksi viideksi vuodeksi. Uutena ei kai ole maantiepuolella ihan hirveästi vaihtoehtoja muuta kuin yksivaihdekammissa pl. muutamat Suginot. Noita 130bcd jotain RD2/Messengereitähän mä olin ajatellut, kun ovat aika halpoja, varsinaisia 144bcd ratakampia ei oo siis ollut kiikareissa.
Mä ymmärrän tämän enemmän kuin hyvin. Itsellä on just tuollaiset rd2/whatevah 130bcd kammet kiinni kaikissa pyörissä (ml. Sibbo), kun en oikein muitakaan osaa käyttää ja ovat ihan hyvät peruskammet ja nähdäkseni hinta-laatu -suhdekin aivan hyvä.