Yksivaihde sisustaa

On lattia, säilytys, työtila ja verstas -topikia, niin lyödääs bögöksätin lamppuasennusten :salut: innoittamana tämmönenkin pystyyn.

Kysyisinkin tässä onko kenelläkään kokemusta Verso Designin seinähyllyistä. Kotimaisuudesta, ulkonäöstä ja hinnastakin ihan tykkään, mutta rakenne vaikuttaa maallikon silmään kiikkerältä eikä kantavuutta ilmoiteta valmistajan sivuilla. Ts. pelotta tuleekohan tuo Iijoki-sarjan myötä niskaan.

2 Likes

Ei maallikon silmään toi näyttää ihan riittävän tukevalta, ja jos Päätalot tulee alas niin rekkulaa perään kun tuota myydään ihan kirjoja varten. Finnish Design shop, no mikäs siinä jos on varaani.

1 Like

Finnish Design Shopilla toimii aspa kyllä hyvin, kysyisin heiltä, tai laittaisin koodia suoraan valmistajalle.

Itsellä on Stringiä olkkarin seinällä ja kyllä siihen on uskaltanut latoa kirjoja mielinmäärin. Stringiä löytyy myös käytettynä hyvin. esim. torista. Ja saatavuus hyvä myös uutena.

Stringille vähän vähemmän mainstream vaihtoehto vois olla myös vitsoe, jolla pystyy kans verhoilee vaikka kämpän kaikki seinät.

image

edit. ja siis tarkennuksena, yo. kuva siis Vitsoe:n twittertililtä.

3 Likes

Stringit on tosi nätit, mut niiden asennus voi olla paskamaista. Miten ois Elfa? Kaverilla oli tolla järjestelmällä kiinni ehkä 5m pituudelts hyllyä seinässä kolmessa eri tasossa ja jokaisella ihan jäätävä kasa kaikenlaista painavaa design-kirjaa ja hyvkn kesti + näytti hyvältä.

Nyt kun tänne on Dieter Ramsin kiskot ja bulkki-Elfat jo raahattu niin haluan kertoa että mun mielestä Ikean kaikkien aikojen paras tuote oli ne niiden versiot noista kiskoista ja kannattimista.

Ne oli kapeammat ja siten nätimmät ku elfat tai muut vastaavat joissa kaksi reikäriviä. Eikä ne kamppeet maksanu yhtikäs mitään. Täydellinen tavara. Mutta ne lopetti ne. Siat. Voi voi.

2 Likes

Kyllähän niillä on edelleen samanlainen tuote, vähän eri detskuilla. Kulkee nimellä Boaxel, made in Chech Republic. Ei ainakaan hinnalla pilattu. Kestävyydestä ei ole tietoa mutta tuskin tollanen prässätty metalli miksikään menee.

Piti heti käydä kattomassa. Ei oo yhtä kiva ku se vanha, yäk, en osta.

Ikea mainittu. Parasta mitä Ikeasta ollaan ostettu > verhokiskot. Verhot kulkee yhtä smoothisti kuin smooth laakeri.

Menee paskaks.
Meillä on tota kuraeteisen kenkähyllynä ja on joutunu vähän hyllylevyjä oikomaan. Niissä on myös paljon elfaa ja sovellaa rimpulammat ne hyllykannattimet, ja nekin fleksaa. Ei jatkoon

Yksivaihde käy Ikeassa

1 Like

Meillä on levyhyllynä tällasta metaltex libro -hyllyä, made in italy. Aika monesta paikasta näyttää nykyään saavan.

2 Likes

Aika helppoon noi lastulevyhyllyt kyllä kääntyy kirjarivin kans mutkalle.

Mdf levyä nuo ovat, käytännössä siis aika heikko rakennehan tuo on. Keskelle en ole viitsinyt laittaa kirjoja kun painoa tulee liikaa ja hylly alkaa ns hymyilemään.

Nyt jos lähetään Ikean homelsseja hackailemaan ja tyylikkäitä hyllyjä fiilistelemään niin mun 1990-lopun kämpässä virittelin mielestäni todella innovatiivisen ja hyvännäkösen kirjahyllysysteemin seinälle. Oli myös halpa mikä on aina mulle tosi oleellista.

Ostin näitä tämmösiä siihen aikaan Ikean halvimpia hyllyjä joissa oli 80 x 30 cm hyllylevy (liimapuulevy, mäntyä) ja kaks pellistä taivutettua kannaketta jotka oli tarkotus laittaa kiinni päihin ja kiinnittää alta:

Mutta koska hyllyt mulle tuli niihin painavia kirjoja ihan täyteen ja levy tollai ohjeen mukaan kiinnitettynä olis varmana taipunu, niin en kiinnittäny niitä tollai päistä vaan keskeltä levyn päältä ruuveilla, sijainnit suhteessa levyn pituuteen 25/50/25%:

Sitte ku hyllyt oli täynnä kirjoja niin oli hiano ku ei näkyny mitään kannattimia missään ja lisäks noi kannatin-peltilätyskät toimi ikäänkuin kirjatukina siellä välissä näkymättömissä.

Olin hyvin ylpeä hyllystäni. Mutta olihan siinä aika määrä reikiä sinään porattavaks kyllä, sen muistan

7 Likes

Vanhaa kunnon lundiaa vaan seinät täyteen! Sitä saa käytettynä joka pitäjästä melkein ilmaiseksi.

Tietysti se voi aiheuttaa voimakkaan vasta reaktion kun ensimmäiset assosiaatiot ei täysin vastaa ehkä omaa sisustusmakua ja mielikuvaa siitä miltä oma asunto näyttää. Niissä on kaikenlisäksi kokopuu hyllyt joka kestää Päätalot.

Taitaa olla kymmenen vuotta käytetty lundia crew jäsenyyttä täynnä. Suurin osa ajossa olevista komponenteista ajoittuu tietääkseni 80-luvulle ja varastossa on pari levyä vielä sitä vanhempaa tavaraa jossa ei ole kulmarautoja. En usko että noita on mahdollista saada kulutettua puhki kuin jonkin onnettomuuden seurauksena. Kop kop. Aivan hyvä elämäntapa suosittelen/5

6 Likes

Käytetty Lundia lattiametrit kämpässä count 8,2m. En edes viitsi laskea monta levyä ja tikasta on tullut hiottua ja lakattua tai valkolakattua. Levyille, kirjoille, lautapeleille, kaikelle aivan bäst.

Edit. O: 2kpl 188-208x30 cm tikasta + 2 kpl 80x30cm levyt + tukiristikko.

Edellisessä kämpässä oli valoa ja lundiaa

9 Likes

Päivän kolmen kympin Lundiat :heart:

1 Like

Nettisalapoliisi profiloi: Kaapeli. Mun yks kaveri vuokras 1990-luvulla sieltä yhden kokonaisen kerroksen itselleen kämpäks. Olipahan ikkunapintaa juu. Tää oli siis ennen kuin just toi siipi remontoitiin asunnoiks.

2 Likes