Yksirattaisten kampien vaikutus ketjulinjaan

Mitenkä mitataan? Näähän kaikki vaikuttaa jonkun verran, koska ratas on käsittääkseni kaikissa kammissa vähän vasemmalle akselin päästä. Tarkotus olis saada sellaset kammet jotka tuo rattaan (väh 52 piikkiä) tosi lähelle keskilinjaa

Ymmärtäminen kiinnosta.

Kyllä walto aika mielenkiintoisesti kuvasit ongelmasi.

Anyway. Kammet ei ole yksinäinen muuttuja. Kammet ovat vain toinen puolisko ketjulinjaan vaikuttavassa kokonaisuudessa. Toinen puolisko on keskiö tai oikeastaan keskiön akselin pituus. Keskiön akselin pituus ja kammet sitten yhdessä määrävät ketjulinjan. Yleensä siis kaikille kammille on jokin suositus keskiön akselin pituudelle.

Ongelmasi voi siis yhtä hyvin riippua keskiöstä kuin kammista.

Toinen asia. “Mahdollisimman keskelle” ei ole ketjulinjakäsite. Ketjulinjat on millintarkkaa peliä. Ketjulinja halutaan siis johonkin tiettyyn millilukemaan.

Eli mihin millimetrilukemaan sun pitäisi nyt se ketjulinja saada? Ja millaisilla kammilla?

Siitä voisi joku alkaa jopa oikeesti pohtia jotain ratkaisuja…

Oisko seuraavasta nyt mitään hupia? https://www.lfgss.com/thread3372-7.html

Öhh juu, tuli vähän kiireessä kaiverrettua toi topicin alotus ja pääsin vasta nytten takas. Akselityypissä ei ole paljoa valinnanvaraa: kyseessä on tohtorilta ostettu, ainakin tohtorin viimeinen kellofauber, jota sai hiukan ettiä. Tarkkaa pituutta en tullu mitanneeks, mutta kyllä se on helvetin pitkä. Kampina suginoa Uusixilta, kai vähän eri paria mutta samaa pituutta ja viistettä niin sai kelvata, rottameininki nääs. Oikea kampi siis joku suginon 170, alunperin kaksirattainen jossa pienempi 38, oli niiteillä kiinni, ja isompi 52, on kiinteänä kammessa, niinkuin sen ketjusuojakin.
Koitin tossa säätää takanapaa, kun oli muutenkin liian kapea tohon haarukkaan. Laitoin akselin niin äärimmäiseen asentoon kun onnistu, poistin oikealta “ylimääräistä” ja laitoin vasemmalle paljon oikeasti ylimääräistä.

Lopputulos: Pitää vielä säätää akselia ja laittaa “ylimääräinen” takas oikealle puolelle, sillä ketju hankaa seatstayhin ikävästi. Kaipa toi jotenkin näkyy lisääntyneenä kitkana. Niin, ja ketjulinja on edelleen ihan perseellään, heittoa varmaan sentti tai yli. Eturatas siis oikeammalla kuin takaratas.

Niin, ketjulinjan tarkkailuun varmaan voi käyttää tyyliin jotain seinätelinettä:
Pyörä roikkumaan siihen ihan pystyyn, luotinaru ylempänä olevaan rattaaseen ja kattoo alemman rattaan ja narun välisen matkan? Siis jossei jaksa laskelmoida tarkkaan epämääräisillä arvoilla.

Joka tapauksessa, onko sellaisia kampia olemassakaan jolla ongelma ratkeaa? Toki, viimeisenä vaihtoehtona voisi koittaa fauberin keskiömuhvin lyhentämistä oikealta puolelta, mutta ei nyt ihan vielä

All About Bicycle Chainline, sis. mittausohjeet niin ei tarvitse pyörää roikottaa. Jos ei tuosta aukene, katso Bob’s Garagen “video”.

Jotta saisit pitkällä keskiöakselilla suoran ketjulinjan, pitäisi käyttää tupla-, ehkä jopa triplakampien sisäpaikkaa rattaalle. Sellaisia yhden rattaan kampia tuskin onkaan jotka toimii 130 mm hipovan kellofauberakselin kanssa (on niitä olemassa kai lyhyempiäkin, kun vain löytäisi)
Nopein ja varmin ratkaisu olisi kun hakisi sen fauberadapterin ja siihen sitten jonkun vanhan nelikanttikeskiön (ei siis tarvitse hakea mitään uutta kasettikeskiötä) maltillisemmalla, alle 120 mm akselilla. Ottaisi vaikka muutaman eri mittaisen akselin niin voisi kokeilla.

Hei jes, kekkasin että ton kellofauber-akselinhan voi kääntää “väärinpäin”, ja laittaa prikkoja väliin, niin saa ketjulinjan ehkä siihen mihin sen haluaa. Noihinkin tulee ihan kunnon lukkorenkaat niin saa olla aika huonot laakerit varmaan että alkaa kiertymään auki.