Wauhtiajot 4.-5.8.

Tervetuloa Wauhtiajoihin!

Wauhtiajot on tänä vuonna suureellisesti kaksipäiväinen tapahtuma, joka alkaa täten jo perjantaina 4. elokuuta kello 17 Helsingin Velodromilla ratapyöräilyn ja kirpputorin merkeissä. Myös Wauhtiajojen ilmoittautuminen sekä numeroiden nouto tapahtuu samassa yhteydessä. Velodromilla on klo 17-21 mainio Velorution ratapyöräilytapahtuma, jossa ratapyöräilystä voi nauttia paitsi katselemalla, myös ajamalla, sillä ohjelmassa on myös pari kevyempää keirinerää vanhoille ratapyörille. Huomatkaa, että radalla sopii ajaa vain ja ainoastaan kiinteävälitteisellä ja jarruttomalla ratapyörällä.

Varsinaiset Wauhtiajot pidetään lauantaina 5. elokuuta ja vanhaan tapaan ajetaan jälleen kaksi matkaa, 25 ja 100 kilometriä.

100 kilometrin matkalle lähdetään kello 8.00 Lapinlahden sairaalan pihamaalta. Paikalle on syytä saapua ajoissa. Matkalla ajetaan jälleen klassinen noin 35 kilometrin mittainen vapaa kilpaosuus, jonka alkuun ajetaan kuitenkin yhdessä asiallisena ja tiiviinä ryhmänä mukavaa matkavauhtia. Kilpaosuuden reitti on entuudestaan tuttu ja merkitty sekä maastoon, että oheiseen karttaan. Kilvanajo-osuus päättyy hieman ennen Boxintien ja Söderkullantien risteystä. Maalissa nautitaan kevyestä tarjoilusta. Täältä jatketaan yhtenä ryhmänä Vanhaa Porvoontietä ja Keravanjoen vartta myötäillen kohti Helsinkiä. Tapaamme 25 kilometrin ryhmän Verka-tehtaan puistossa, jossa nautitaan jälleen tarjoilusta. Loppumatkan Lapinlahteen ajamme kaikki rauhallisesti yhtenä ryhmänä.

25 kilometrin matkalle lähdetään Lapinlahden sairaalan piha-alueeltaklo 11.00. Matkavauhti pyritään pitämään mukavana ja rauhallisena. Aiempina vuosina ryhmän etupäässä on ajoittain esiintynyt ryntäilyä ja kiirehtimistä. Tämä on tarpeetonta ja sellaista on syytä välttää. Ryhmässä ajamisen jalot ja toiset huomioonottavat säännöt sekä kaluston ja pukeutumisen moninaisuus on syytä kunkin pitää mielessään. Verkatehtaan puistossa kohdataan 100 kilometrin matkan ajaneet, nautitaan yhdessä tarjoilusta ja ajetaan loppumatka yhtenä ryhmänä Lapinlahteen.

Vaikka molemmilla edellä mainituilla matkoilla on tarjolla asiantuntevaa teknistä apua, kanssapyöräilijöiden solidaarisuudesta puhumattakaan, kehotamme kuitenkin polkupyöränne asialliseen läpikäyntiin ennen ajoa. Jokaisen on syytä myös varautua omatoimisesti selviämään mahdollisista rengasrikoista tai muista teknisistä ongelmista, sillä aina apua ei ole tarjolla. Erityisesti tämä koskee 100 kilometrin matkalle osallistujia, joilta toivotaan tiettyä perusrutiinia ja kokemustakin sekä polkupyörän teknisten ongelmien ratkaisemisesta että hieman pidempien matkojen ajamisesta.

Iltajuhlissa nautitaan jälleen hyvästä seurasta ja tarjoilusta, elävästä musiikista ja muusta mieltä ylentävästä ohjelmasta sekä saunotaan. Ottakaa siis mukaanne hieman käteistä rahaa sekä pyyhkeet jos mielitte saunaan. Myöskään ei olisi väärin varautua vaikkapa viltein nurmikolla lokoilua ja viihtymistä ajatellen. Iltajuhliin ovat tervetulleita niin ystävät kuin perheenjäsenetkin. Juhlat päättyvät noin klo 22.

Kysymyksiä ja vastauksia osoitteessa: www.facebook.com/wauhtiajot

Ilmoittautuminen tapahtuu osoitteesta: Wauhtisankarit ry:n kauppa.

Nyt on kyllä oikein mainio ja asiallinen ilmoitus!

Ilmoitin rouvan ja itseni. Onko suotavaa - tai hyväksyttävää -osallistua sinkulaksi konvertoidulla teräsmaantiepyörällä? Itsellä kyllä alkuperäiskuntoinen konkeli, mutta kaverille tarjoaisin sinkulaa lainapyöräksi.

Suotavaa on osallistua kulkineeseen katsomatta.

vihdoin

Onkohan mahdollista ilmoittautua paikan päällä? Laiva länsinaapurista saapuu satamaan hetkeä aiemmin ja pyörä on matkassa mutta matkaseurueen kunto ratkaisee jäädäänkö pääkaupunkiseudulle.

Kiinnostaa kyllä!

Juu eiköhän. Kummalle matkalle olisit tulossa?

Lastensarjaan.

olikin korkean kynnyksen tapahtuma ni en tuu

ununu - 17:09, 21.7.2017 »

olikin korkean kynnyksen tapahtuma ni en tuu

Aina voit tulla ajojen jälkeen hengailemaan ja nauttimaan fiiliksestä ihan ilmaiseksi.

https://lh3.googleusercontent.com/jPJy8JiqDBv6rAdPXEBKT8ND7Cf3o8GbiJhIkhczL-lv1chEuNyxsQqW7tA2HnFugu2rjfXv9XPW62c9Nf9Irt1JOtOKUmcASg522G6H_bM--IDH_DbdYsJkaLjx8qQanml6YusCSRi60Trb8b-k-erYB7ETYCzlYE60ZvwbQWDfeCsaesUL5dcybfpeUt5KsSZWYTkHnPV00Nhjca7b9NQGTdTs9hj70wBG5-havZ7TlnRUsmE7Lc1ikpX7acg11ksGIWXAyL6s8721FbEV7nn0isUO9SKLCshXesCi6OIMgC_JAg_F2RepHGDyLWr_Wh40qLXYcpMlCRiBNsvs7Ee6HRDbsKLj1zyZ9BX2ZtA4WF_tF23T9uniUXcjw9ab2wXLM5yReiO_Z4PN8QHLtgGOtheg_BJsSbXYejFg7-_c-hTWPqkrrPMsEo7fvmmFE048EQ2I8-jLydIYwrDkqXMxAaOFibIgfZjPOlVlijNbw7Sl-jOoy4Q61AbtJFEhjwJHkqh4TysqwHW1M55wr4DfFzyQn2LL3RsLaecaDwYX2PCX4foFDpAPLPSz4zP418bJRUSFi1GgPRRe2YL6T5GEUpo4P17TVP5d_A3vHOEj13euHnJJpDS8=w422-h480-no

Tämähän on aivan kohta ja vielä ehtii mukaan

Perjantaina siis ilmoittautuminen, kirppistä ja kahvia. Ostohousuihin kannattaa siis varata hiukan käteistä.

Radalle lähtevät ilmoittautukaa Velorutioniin.

Paikalla on Velobia tekemässä huoltoja tarvitseville ja ratsunsa ehtii saamaan kuosiin lauantaiksi.