Wanha Raleigh Royal - Mistä nelikanttiakseli?

Hep,

Sain käsiini vanhan keltaisen maaliltaan jo aika pahasti kärsineen Raleigh Royalin. Sarjanumeron perusteella (dropissa, 6 numeroinen) tämä tekele lienee tehty vuonna 1970. Raleighin 26tpi keskiökierteistä löytyy muutama vanhempi säije, joten ajattelin kysyä mistä kannattaisi lähteä näinä päivinä pyydystämään sopivaa nelikanttiakselia?

Vieläkö Uusix Kyläsaari on se paikka jossa kannattaa vierailla? Täällä Hämeessä ei oikein enää ole paikkaa mistä kysyä. Linnan pyöräverstaskin meni ja lopetti…

PS: Keskiökuppi vetopuolelta irtosi läpipulttimenetelmällä. Kierteet ja kupit jäivät ehjäksi. Tosin toinen liuku t-väännin antautui prosessissa kun joutui jatkamaan niiden varsia 1.5m teräsputkilla :slight_smile:

Tuosta.

Itsellä oli oranssi tuntematonta vuosikertaa jossa joku väitti olevan joku erikoiskierre mutta normi brittikeskiö meni ihan nätisti sisään ilman väkivaltaa. Oli myös tuo fixed cup toisella puolella ja veikkaisin 70-lukuiseksi.

Kierteetön kasettikeskiö on myös aivan hyvä.

No itse hyödyntäisin nuo vanhat kupit kun niissä kerran on se oikea kierre, olipa mikä tahansa. Muhvin leveys voi Raleighilla olla mitä tahansa 68-73 mm väliltä ja akselin hartialeveys sen mukaan, mutta kannattaa Kyläsaaresta käydä kaivelemassa.

Helsingin Pyöräpajalta Pasilasta kandee tulla penkoo. www.pyorapaja.info

Kiitokset vastauksista. Saatan tehdä etsintäretken Stadin suuntaan tai sitten tilata 56mm hartijaleveydeltään olevan tekeleen Firecloud Cyclesiltä. Muhvi oli jotakin 71-72 väliltä. Pitää vielä katsoa ketjulinja ja arpoa sitten oikean mittainen akseli.

Siinä välissä voikin sitten ison magneetin kanssa pyydystellä “isosta laatikosta” niitä etuhaarukasta purettaessa karkuun päässeitä irtokuulia…