VPCX goes gravel grinding TAAS su 23.4.2017

Tällä retkellä ei ole säävarausta. Lähtö Laaksosta, lasten liikennepuiston pohjoiselta aidalta klo 8.05. Kyllä, klo 8.05. Myöhästyneitä odotetaan Lahnuksen Shellillä. Ajetaan retkimeiningillä: otetaan porukka säännöllisesti risteyksissä kasaan, peräpäätäkin opastetaan, tekniset ongelmat hoidetaan yhdessä. Kaikissa kysymyksissä 040-5833347.

2013 porukkaa oli tusina ja kaikki suunnilleen jaksoivat. Valokuvissa korostuu mutalääry, jota oikeasti on vähän ja jonka voi kiertää: VPCX goes Gravel Grinding 5.5.20135

2014 naamakirjatapahtuma: VPCX Gravel Grindingin kosto ja paluu 4.5.2014

2015 naamakirjatapahtuma: VPCX Goes Gravel Grinding 25.4.2015

Tämän vuoden eventti: Facebook

Reitti

Ajetaan Reitti 2000 kokonaisuudessaan, 110 km. Alusta enimmäkseen hyväpintaista ulkoiluväylää, soratietä ja asvalttia. Vähän polkua, vähän sepeliä. Mäet lyhyitä mutta jyrkkiä. Luvassa pari mutaista suopätkää eli polkupyörän kantoa.

Maastoisempi kolmen kilometrin pätkä Rinnekodin jälkeen on sen verran haastava, että porukka jakautuu. Kare liidaa polkuja pitkin, joku toinen hiekkateitä.

Nuuksion kansallispuistossa ajetaan Reitti 2000:n polkupyöräversiota.

Reitiltä evakuoituminen ei ole yksinkertaista. Väsymyksen yllättäessä suosittelen syömistä. Toki voi ajella kotiin isoja teitä tai hypätä bussiin.

Reittikuvaus: http://www.sattuma.net/reitti2000.html

Eväs

Evästauot pidetään Lahnuksen Shellillä mennen tullen (sämpylää, kahvila) sekä Salmessa (kahvila kiinni, vettä saatavilla, omat eväät). Reissun lopulla syödään hyvä keitto Pirttimäen kahvilassa. Viime vuonna ehdittiin sinne hyvin ennen sulkemisaikaa.

Suosittelen mukaan sellaista juotavaa ja syötävää, mihin kukin on pitkillä lenkeillä tottunut ja jota voi nauttia ajaessa. Syödä ja juoda pitää koko ajan, alusta asti. Otan itse banaaneja, ruisleipää, pähkinöitä, hätävarageelin ja pari juomapulloa.

Varusteet

Soraa voi jauhaa kaikilla pyörillä. Vaihteista on hyötyä Petikosta pohjoiseen ja Salmesta etelään jyrkissä mäentöppyröissä.

Renkaina 25 mm pistosuojatut sliksit menevät ajomiehellä, 35 mm rullaavat pikkunappulat lienevät optimaaliset ja 2,5 tuuman 29-möhköt pyörivät mukavasti.

Pari sisäkumia, pumppu, monitoimityökalu. Oppaalla saattaa olla laajempi varaosavalikoima. Tauoilla tulee kylmä, joten kelin mukaan kevyt ekstratakki, pipo tms. Varusteet pikkureppuun/taskuihin/satulalaukkuun.

Tää on sairaan kiva retki ja taukoja on riittävästi.

Kiinnostaa! Kauheen aikanen lähtö kyllä mutta jos sitä vaikka tulis sinne Lahnukselle.

e: tosin B200 on edeltävänä päivänä :smiley: huh

Kare_Eskola - 18:39, 9.3.2017 » sekä Salmessa (kahvila kiinni, vettä saatavilla, omat eväät).
Kahvila auki joka päivä, muistaakseni 10-16. Tänään just poikettiin siellä. Ja on kevään auki, kun kysyin.

Päivitin eventtiin jo kauan sitten, tänne en jaksa.

Jahas, Paulus siirsi sitten Porvoon-ajot tämän päälle. Ei se mitään, tämä päivä pysyy ennallaan.

https://scontent-arn2-1.xx.fbcdn.net/v/t31.0-8/17917303_10155204841742552_5962288601102193038_o.jpg?oh=343b8ded63ef220699839a98385f86f5&oe=595045FA

mutaa saattaapi löytyä :slight_smile:

mut hyvin näyttäs lämpenevän viikonlopuksi

^eipä ollut hirveemmin mutaa ainakaan viime lauantaina.
Luukki-Rinnekoti-välillä oli paljon paksua jäätä kuten myös Solvalla-Pirttimäki-välillä. Lähes kaikkialla pääsi kuitenkin kiertämään mutta mäkien jälkeiset mutkat sai ottaa varovasti.
Pirttimäestä Luukkiin ajaessa kannattaa varoa, yhdessä sisämutkassa oli nostettu iso kivi ajouralle. Jos on iso ryhmä niin voi syntyä läjä.

Pääsiäisenä oli sen verran viileät kelit, että pohjat oli jäässä. Jos sulaa ensi viikonlopuksi, niin paikoitellen on varmasti märkää. Pirttimäki-Luukki-välillä oleva, Ratsastajienkin käyttämä pätkä (Igelträskiltä Kaurasuontielle) oli sen oloinen, että sulana voi muuttua aikamoiseksi löllöksi.

Keli- ja sääspekulaatio kuuluu tähän retkeen harvinaisen vähän :wink:

Aina on läpi päästy.

lähinnä pohdin, että mitkä renkaat tai siis mikä pyörä.

krossarissa olis 30mm sliksit; mtb ss 32/20.

ehkäpä vaihan 40mm nappulat alle.

Rasvatkaa perseenne! Sunnuntaina ajetaan tätäkin.

14 taisi olla lähtijöitä lumisateessa, sinkuloitakin muutama. Alkumatkan vedin liian lujaa, kokemattomuuttani ja tyhmyyttäni, ja lisäksi vastatuuli, lumi ja talvivaatteet hämäsivät. Lahnuksella Timo onneksi antoi asiasta palautteen, ja siitä eteen päin löydettiin perinteinen henki ja tsempattiin toisiamme, ja mikäs oli tsempatessa kun aurinko paistoi. Usutin sitten koko porukan vetämään sen tunkkauspätkän Rinnekodilta, kun jakaantuminen & venttailu ei olisi ketään huvittanut :wink: Jannella oli flunssa alla ja Antti jatkoi reenihommia muualle, mutta muut halukkaat pääsivät maaliin asti. Penniravintolan tuopillisella arska paistoi ja kevät tuli. Ei helkkari, kiitos taas!

Kokeneita kuskeja viivalla, koska ylimääräistä säätöä ei ollut tasan yhtään. Asiaan kuuluvaa säätöä oli just sopivasti. Erityissuperkiitos Samille ja Timolle peränpitäjän hommista!

Ilma oli aamulla kyllä karsea. Oli pienestä kiinni etten kääntynyt ennen Lahnusta kesäkledjuissani kotia kohti. Pahin takaisku oli kuitenkin Stravan sähläys… fuuuk, jäi painamatta starttinabbulaa! Did not happen.