VPCX goes Gravel Grinding - su 19.5.2019

Kevätperinne tulee taas! PK-seudun pöhköin ja paras soranjauhatus, bonuksena kollektiivi tarjoaa keitot!

Tällä retkellä ei ole säävarausta. Lähtö Laaksosta, lasten liikennepuiston pohjoiselta aidalta klo 8.05. Kyllä, klo 8.05. Myöhästyneitä odotetaan Lahnuksen Shellillä. Ajetaan tällä kertaa ihan oikeasti retkimeiningillä: otetaan porukka säännöllisesti risteyksissä kasaan, peräpäätäkin opastetaan, tekniset ongelmat hoidetaan yhdessä. Kokemuksesta ja kunnosta on iloa, mutta höntyilemättömällä ajolla ja paljon syömällä kokemattomampikin selviää.

Kaikissa kysymyksissä 040-5833347 / kare.eskola@gmail.com.

HIstoriaa on:

2013 porukkaa oli tusina ja kaikki suunnilleen jaksoivat. Valokuvissa korostuu mutalääry, jota oikeasti on vähän ja jonka voi kiertää: VPCX goes Gravel Grinding 5.5.20135

2014 naamakirjatapahtuma: VPCX Gravel Grindingin kosto ja paluu 4.5.2014

2015 naamakirjatapahtuma: VPCX Goes Gravel Grinding 25.4.2015

Reitti

Ajetaan Reitti 2000 kokonaisuudessaan, 110 km. Alusta enimmäkseen hyväpintaista ulkoiluväylää, soratietä ja asvalttia. Vähän polkua, vähän sepeliä. Mäet lyhyitä mutta jyrkkiä. Luvassa pari mutaista suopätkää eli polkupyörän kantoa.

Maastoisempi kolmen kilometrin pätkä Rinnekodin jälkeen on sen verran haastava, että porukka halutessaan jakautuu. Kare liidaa polkuja pitkin, joku toinen hiekkateitä. Tai sitten ei jakauduta.

Nuuksion kansallispuistossa ajetaan Reitti 2000:n polkupyöräversiota.

Reitiltä evakuoituminen ei ole yksinkertaista. Väsymyksen yllättäessä suosittelen syömistä. Toki voi ajella kotiin isoja teitä tai hypätä bussiin.

Reittikuvaus: Reitti 2000 - Aja vaellusreitti polkupyörällä

Eväs

Evästauot pidetään Lahnuksen Shellillä mennen tullen (sämpylää, kahvila) sekä Salmessa (kahvila Pohjoinen Pirtti auki, mutta nätillä säällä omat eväät, vettä saatavilla). Reissun lopulla syödään hyvä keitto Pirttimäen kahvilassa VPCX:n piikkiin, johonkin ne rahat pitää käyttää. Viime vuonna ehdittiin sinne hyvin ennen sulkemisaikaa. Kasvisvaihtoehto kannattaa varmistaa itse.

Suosittelen mukaan sellaista juotavaa ja syötävää, mihin kukin on pitkillä lenkeillä tottunut ja jota voi nauttia ajaessa. Syödä ja juoda pitää koko ajan, alusta asti. Otan itse banaaneja, ruisleipää, pähkinöitä, hätävarageelin ja pari juomapulloa.

Varusteet

Soraa voi jauhaa kaikilla pyörillä. Vaihteista on hyötyä Petikosta pohjoiseen ja Salmesta etelään jyrkissä mäentöppyröissä.

Renkaina 25 mm pistosuojatut sliksit menevät ajomiehellä, 35 mm rullaavat pikkunappulat lienevät optimaaliset ja 2,5 tuuman 29-möhköt pyörivät mukavasti. Rämisevistä lokasuojista on haittaa.

Pari sisäkumia, pumppu, monitoimityökalu. Oppaalla saattaa olla laajempi varaosavalikoima. Tauoilla tulee kylmä, joten kelin mukaan ekstratakki, pipo tms. Varusteet pikkureppuun/taskuihin/satulalaukkuun.

Uppista, kelit kohdillaan!

Mistä kohtaa tuutte Kehä 1 yli jos hyppäis reitiltä mukaan?

Lastatien länsipäässä sijaitsevan KLV-sillan yli mennään. Ehkä vajaa vartti menee siihen, mutta ei odotella.

Ok, thanks. Jos vaan millään jaksaa herätä niin hyppään tosta mukaan.

Komee keli huomenna!

Kai sitä pitää tulla ulkoiluttamaan

Olihan tää ihan huikea tapahtuma. Nyt on aika nuijittu olo, mutta kyl jäi hyvät muistot. Opettavaistakin oli:

  • Kinder-keltuaisen monet käyttötarkoitukset
  • banaanin jälkeen olet kuin uusi mies
  • satulan saa kiinnitettyä tolppaan myös nippusiteillä

Seitsemäntoista kuskia taisi olla kaikkiaan ja enimmillään. Yksi evakuoitui kontrolloidusti ja yksi Lahnuksesta suunnitellusti, kaikkiaan oli kohtalaisen smuuttia etenemistä pitkin PK-seudun parhaita maisemia. Tunkkauspätkästä nauttivat kaikki.

Teknisiä yksi flätti, yksi ketjujumi pakan taakse ja yksi hajonnut satula jonka sai parsittua nippusiteillä päin persettä.

Aurinkovoide tuli tarpeeseen ja VPCX-jugurttipurkkia saatiin vajennettua 128 eurolla.

Huippua, kiitos kaikille.

Kertakaikkisen sairasta menoa, 5/5 wörth it.

Kiitos vetureille ja jugurttipurkille! Oli hyvä päivä. Kuvia tuolla ja instassa (#vpcx).

https://live.staticflickr.com/65535/40915167933_6eeda47de4_o.jpg