VPCX goes Gravel Grinding 5.5.2013

Taas on aika pyöräillä IRL.

Lähtö sunnuntaina 5.5.2013 klo 8.05 Laaksosta, Lasten liikennepuiston pohjoiselta aidalta. Tiedän että se on varhain, mutta muuten ei ehdi. Koska ajetaan koko Reitti 2000.

Vaihteillakin saa tulla, mutta vaihteettomiakin odotellaan.

LIsätiedot naamakirjassa: VPCX goes Gravel Grinding 5.5.20135

Siellä lukee näin:

Tällä retkellä ei ole säävarausta. Lähtö Laaksosta, lasten liikennepuiston pohjoiselta aidalta klo 8.05. Myöhästyneitä odotetaan Lahnuksen Shellillä. Ajetaan retkimeiningillä: otetaan porukka säännöllisesti risteyksissä kasaan, peräpäätäkin opastetaan, tekniset ongelmat hoidetaan yhdessä. Kaikissa kysymyksissä 040-5833347.

Reitti

Ajetaan Reitti 2000 kokonaisuudessaan, 110 km. Alusta enimmäkseen hyväpintaista ulkoiluväylää, soratietä ja asvalttia. Vähän polkua, vähän sepeliä. Mäet lyhyitä mutta jyrkkiä. Luvassa pari mutaista suopätkää eli polkupyörän kantoa.

Maastoisempi kolmen kilometrin pätkä Rinnekodin jälkeen on sen verran haastava, että porukka jakautuu. Kare liidaa polkuja pitkin, joku toinen hiekkateitä.

Nuuksion kansallispuistossa ajetaan Reitti 2000:n polkupyöräversiota.

Reitiltä evakuoituminen ei ole yksinkertaista. Väsymyksen yllättäessä suosittelen syömistä. Toki voi ajella kotiin isoja teitä tai hypätä bussiin.

Reittikuvaus: http://www.sattuma.net/reitti2000.html

Eväs

Evästauot pidetään Lahnuksen Shellillä mennen tullen (sämpylää, kahvila) sekä Salmessa (kahvila kiinni, vettä saatavilla, omat eväät). Reissun lopulla syödään Pirttimäen kahvilassa, jos ennätetään sinne ennen sulkemisaikaa.

Suosittelen mukaan sellaista juotavaa ja syötävää, mihin kukin on pitkillä lenkeillä tottunut ja jota voi nauttia ajaessa. Syödä ja juoda pitää koko ajan, alusta asti. Keittolounaasta riippuen otan itse banaaneja, ruisleipää, pähkinöitä, hätävarageelin ja pari juomapulloa.

Varusteet

Soraa voi jauhaa kaikilla pyörillä. Vaihteista on hyötyä Petikosta pohjoiseen ja Salmesta etelään jyrkissä mäentöppyröissä.

Renkaina 25 mm pistosuojatut sliksit menevät ajomiehellä, 35 mm rullaavat pikkunappulat lienevät optimaaliset ja 2,5 tuuman 29-möhköt pyörivät mukavasti.

Pari sisäkumia, pumppu, monitoimityökalu. Oppaalla saattaa olla laajempi varaosavalikoima. Tauoilla tulee kylmä, joten kelin mukaan kevyt ekstratakki, pipo tms. Varusteet pikkureppuun/taskuihin/satulalaukkuun.

Muistutettakoon. Hyvää keliä lupaa, ja maasto on (enimmäkseen!!!) kuivaa.

Harkitsen vakavasti

Duranot vaihdettu Cx Pro:hon ja välitykseksi 42/19. Uliuli.

valivalivali mutta helvetti ku on aikainen lähtö

Ei ois noin aikainen jos tietäisin että tulee ajomiehiä… :wink:

Minkähänlaisia nää suopätkät on, tuleeko tanssikenkiin vesi sisään?

Tulee. Lähden silti tanssikengillä, koska enimmältään on parkettia.

Lähtisin jos klo 10. Noh mutta. Jos on muita mattimyöhäisiä niin ollaan jollain porukalla ajamassa toi reitti jonain toisena la/su tässä lähiaikoina. Yv:llä messiin.

Joo sori tosiaan että ajan ilmoitin vasta 2 kk sitten. Muutenhan saattaisi vaikuttaa että sinua ei huvita ajaa pyörällä, tai että oma kuntosi arveluttaa.

Oikeasti lähtö on aikaisin siksi, että pystytään pitämään kaikki mukana.

Jos VPCX goes Gravel Grinding, kukaan ei valita, vaikka välillä olisi mutaa ja välillä enskaa. 12 kuskia ajoi täyden matkan (eli kaikki jotka aikoivatkin). 3 sinkulaa. Rengaskoko 26 - 700c -29. Rengasleveys 30-2,3. Jäykkyysaste ratapyörästä täysjoustoon. Koko ajan syötiin, tekniset ongelmat korjattiin välittömästi, porukka pysyi kasassa, kaikilla oli hauskaa. Hyvä retki.

Puhuttiin että ennen juhannusta järjestetään yöpyöräily. Illalla lähtö Sipoonkorpeen, yösydännä notskilla, varhaisaamusta kotiin.

pistäs vielä jotain dataa kauanko olitte liikenteessä vs matka niin me kodeissamme makailevat lötköt voimme miettiä “en ois pystyny/oisin pystyny”, kiitos!

ja epique joka tapauksessa, hienoa kun jaksat järkätä!

VPCX Gravel Grinding - Niin hyvää ettei sanotuksi saa!

En tiedä nopeutta enkä aikaa, paitsi että tasan 8.05 lähdettiin… Ja retkimeiningillä siis. Ajettiin yhdessä.

Monen kuntoista väkeä, mutta kaikki helkkarin kovia ajamaan pyörää, koska ei tuo mikään lyhyt/helppo lenkki ole.

https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-snc6/216386_10151441854203717_1909902606_n.jpg
7km ajanut ryhmä odottaa 3km reitin ajaneita.

https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/943295_10151441854378717_52144794_n.jpg
Rihtaus.

https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/923114_10151441854523717_2075895550_n.jpg
Ryhmä perillä Laaksossa.

Kiitos Karelle järjestelyistä ja kaikille ajoseurasta!

Laaksossa jonkun mittari tais sanoa sen 111,5 km jos en väärin muista, ja taukoineen aikaa meni karvan alle 11 h?

Tohon vielä siirtymät päälle niin johan siinä on päiväpuhdetta kerrakseen. Respect.

Olihan se siistiä, kiitos.

^^^Oot näemmä photaroinu mulle yhdistyneet kulmakarvat.

Kare_Eskola - 20:19, 5.5.2013 » Jos VPCX goes Gravel Grinding, kukaan ei valita, vaikka välillä olisi mutaa ja välillä enskaa. 12 kuskia ajoi täyden matkan (eli kaikki jotka aikoivatkin). 3 sinkulaa. Rengaskoko 26 - 700c -29. Rengasleveys 30-2,3. Jäykkyysaste ratapyörästä täysjoustoon. Koko ajan syötiin, tekniset ongelmat korjattiin välittömästi, porukka pysyi kasassa, kaikilla oli hauskaa. Hyvä retki. [b]Puhuttiin että ennen juhannusta järjestetään yöpyöräily. Illalla lähtö Sipoonkorpeen, yösydännä notskilla, varhaisaamusta kotiin.[/b]
Tää kuulostaa kyllä hyvältä!

boo-yaa! Oli ehdottomasti kokemisen arvoinen ponnistus. Aikeissa ajaa sama keikka vielä uudemman kerran tämän vuoden puolella. Kiitokset kuskeille ja Karelle.