Viikkokysely 1: Kypärä

Ennen, kuin tämä hautautuu N:teen sivuun, niin tieliikennelaki määrää:

90 § (15.11.2002/954)
Polkupyöräilijän suojakypärän käyttö

Polkupyöräilijän ja polkupyörän matkustajan on ajon aikana yleensä käytettävä asianmukaista suojakypärää.

Käytän aina.
Maastoajoa harrastavana olisin ollut vihanneksena muutaman vuoden ilman tuota pottaa.
Pari kertaa tullut aivotärähdys kypärän kanssakin.
Kaupungilla ajaessa en vaan pysty luottamaan kanssa liikkujiin niin paljoa että potta jäisi kotio.

no okei, lähikaupassa saatan nykyään käydä ilman kypärää, muuten potta aina päässä.

…paitsi lauantaina kun poljin paremman puoliskoni jopon (=todellinen jarruton pyörä) keskustasta himaan.

Kun vastaa ei, niin varmasti tinttaa bussia vastapalloon seuraavalla ajolla

vastasin en ikinä vaikka nyt kesän tullessa ehkä aloitan kypärän käytön taaas… ei tahdo löytyä kypärää johon mahtuis mun hiukset ja pipo alle niin talvella ei tullut käytettyä

Mistäs muuten löytyisi hienoja kypäröitä jotka ei olis aivan niin sporttisen ja ankeen näkösiä kuin suurin osa kypäristä?

Kaiken kypärä päässä tapahtuvan maantierevittelyn ja kurjistelun jälkeen on yllättävän virkistävää ajella rauhassa KLV:ää tukka viilentävässä tuulessa hulmuten. Etenkin, jos sattuu olemaan näköala auringossa kimmeltävälle merelle ja korvissa soi kaukaisten lokkien musisointi.

hitto, ois pitäny paneutua vastausvaihtoehtojen miettimiseen paremmin. Ens viikolla sit kattavemmat valinnat. Anarkistit ei sit äänestä!

Ens kerralla sun pitää tarjota prosenttiasteikko 0-100, joka täytetään kypärä päässä ajettujen kilometrien mukaan.

Kypärä on päässä poikkeuksetta. Se on tullut tavaksi jo aivan pienestä pitäen enkä ilman sitä uskalla ajaa. Uusi kypärä on itseasiassa etsinnän alla. Kävinkin jo koittamassa muutamaa hipoa maantiemallista. Niitä ei kyllä edes huomaa päässä, niin kevyitä ovat.

Mulla ei ole kypärää mutta eilen viimeksi mietin kovasti sellaisen hankkimista. Kertokaas hyviä vinkkejä sporttisista edukkaista kypäristä ja mistä sellainen kannattaa ostaa /tilata

Kalle - 11:56, 27.4.2009 » Mistäs muuten löytyisi hienoja kypäröitä jotka ei olis aivan niin sporttisen ja ankeen näkösiä kuin suurin osa kypäristä?
[http://www.bernunlimited.com/](http://www.bernunlimited.com/)

Kypärä ostetaan pyöräilytavaroita myyvästä kaupasta ja sieltä valitaan se, joka sopii päähän.

Mun mielestä meidän pitäisi pyrkiä siihen, että taajamissa uskaltaa ajaa kypärättä. Räädi tykittely ja muu kova ajo on ihan hyvä tehä kypärän kanssa, mutta ei liikenteen pitäis olla niin vaarallista, että kauppareissua ei uskalla ajaa ilman kokovartalopanssaria.

Kyllä, pyrin (lähes) aina käyttämään. 99 %:sesti.

Joo en kyllä ostaisi kypärää sovittamatta. Itse en miellellään mitään valtavaa pottaa päässä pidä ja Limar 104 Pro ( noita voi sovittaa Intersportissa ) ja MET stradivarius ( mm bike planet ja velosport ) istuvat minun päähän hyvin ja ovat melko huomaamattomia. Suomessa hinnat on melkein tuplat, joten tilaamista kannattaa harkita sovituksen jälkeen. Noi on kyllä molemmat siinä 100e ulkomalta tilatessa.

Kalle - 12:11, 27.4.2009 » Mistäs muuten löytyisi hienoja kypäröitä jotka ei olis aivan niin sporttisen ja ankeen näkösiä kuin suurin osa kypäristä?
Pakkohan se on tämäkin tänne laittaa. [http://www.nlg.fi/tuotteet.html?id=22/](http://www.nlg.fi/tuotteet.html?id=22/)

^
http://www.thumbtackpress.com/browse/images/bobdob0008.jpg

Ainoastaan lenkkeillessä.

Jos joskus on vahingossa kypärä unohtunut, niin on kyllä ollut sellainen olo, että tämä munankuori halkeaa millä hetkellä hyvänsä. Kypärä on AINA päässä.

Tää on siinä mielessä surkeeta, että minäkin joudun ehdollistamaan lapseni siihen, että kypärä on aina päässä ja suojatielle ei mennä, jos lähistöllä on liikkuvia autoja. Kuitenkin haluaisin myöhemmin, että hän oppii aikuisena seuraamaan liikennettä, arvioimaan muiden toimia ja liikkumaan sujuvasti ja nopeasti, mutta turvallisesti.

Kypärä on täysin tarpeeton, jos ajellaan kauppaan tai kahville rauhallisesti pyöräteitä, ajoissa “vaaranpaikkoihin” jarruttaen ja mennään tien yli vain vihreillä valoilla tai taluttaen. Ainainen kypärän käyttö ilman tarveharkintaa tekee pyörän käyttämisestä hankalampaa ja vähentää sen käyttöä.