Vihreämpi kulkupeli

Rungostahan se lähti. Vastaavanlainen vihreä Cinellin Gazzetta kun tuntui jo tältäkin foorumilta löytyvän, niin lähdin tekemään vähän eri suuntaan kuin valmistajakin ehdotti. Rungossa kun on klassisia piirteitä yhdistelty modernimpiin muotoihin haarukassa ja hitsauksessa, niin sitä sitten jatkamaan. Ja perinteiseen omapäiseen tapaani joitain asioita teen toisin, joten droppistongaa tähän ei koskaan tullut. Ei muutenkaan puhdasta vintagen tavoittelua, vaan sellaista retron kasaamista jossa uusi ja vanha kohtaa. Fashion-over-function, kaupungissa herraskaisesti suhistellaan eikä tälle radalle meinata, joten jos parempia osia jossain kohtaa niin tuskin NJS on silloinkaan ensimmäinen kriteeri.

http://www.pekkapuhakka.com/tsyga.jpg

Runko: Cinelli Gazetta 50cm c-c
Ohjainleekeri: FSA OrbitX
Kammet: FSA Gimondi
Keskiö: Token
Eturatas: TA Specialities Alize 46t
Takarata: Phil Wood 18t
Kiekot: Mavic Open Pro, Dura-ace 7710
Tolppa: Velo Orange
Satula: Brooks Swift
Stemmi: Velo Orange
Tanko: Raleighin porteurhenkinen katkaistu 44cm
Renkaat: Vittoria Randonneur 28mm
Ketju: Miche
Polkimet: Velo Orange
Paino tällä setupilla siinä 7 kilon pinnassa

Ennen nykyisten osien uusimista, on tähän ajatus lisätä Dia-compen etujarru ja shot lever stemmin viereen asennettuna. Satulaan liitän brooksin pienen työkalulaukun mitä varmimmin. Myös pientä etuakseliin kiinnitettävää tarakkaa olen metsäsänyt, joten sellaisesta otetaan vinkkejä vastaan. Renkaat saattaa myös jossain kohtaa vaihtua luonnonkumisiin ja vanteet kromisiin. Mutta tällä tähän kesään.

hieno ja kevyt. todella. Kyllä tuolla kelpaa kikkailla. Mitkä tupit on kiinni ?

Täähän on freesi ku mikä. Juu, lähtökohtaisesti lähes kaikki olisivat varmaankin tehneet tuon kiekkopolitiikan suhteen juuri tuon päinvastaisen ratkaisun: kirkkaat kehät ja vaikka mustat tanwall-kumit - mutta mä kyllä diggaan tuosta tuosta nykyisestäkin meiningistä…

Kiekoista: onko noissa matalalappaisissa DA:n navoissa vastaava olematon laakerien suojaus kuin korkeissakin? Ainakaan noille korkealaippaisille en kyllä tekisi päivittäiskäyttökiekkoja…

Hieno, arvostan.

Swiftillä ja randoilla 7 kiloa?

On kyllä siisti!

http://www.roomforlifeorganizing.com/images/kermit.jpg

Ootko maalannut jarrupinnat vai onko noi kehät CD:t? Näyttäis mustilta jarrupinnattomilta.

OPCD on tän kesän juttu, welcome to the club.
Ja hieno fillari, vaikka en nyt millään usko tota seitsemän kilon väitettä.

bronto - 22:24, 29.5.2011 » Swiftillä ja randoilla 7 kiloa?
Ehkäpä 7 kiloa ilman satulaa ja renkaita?

Naminami.

On kyl siisti.

Gazzetta-leiristä tulee hyväksyntää tällekin rakennussuunnalle.

On hiano.

Nojoo, reilun seitsemän kilon tulos saatiin samalla vaa’alla jonka mukaan minäkin painan edelleen alle 80 kiloa, joten viivataan yli kunnes on vedenpitäviä lukuja. Hyvin kuitenkin nousee vielä olalla päivittäin portaat ylös.

Kiekot on maalattu reunoiltaan mustiksi, eli jarrupinnat löytyy… ja maalithan siinä ensimmäiseksi lähtee jos jarrun asentaa ja sillä vielä innostuu jarruttamaankin. Kirkkaita kiekkoja saa tarjota, ja näitäkin saa kyllä kysellä halutessaan.

Tangossa on brooksin teippiä vähän ensimmäisen mutkan yli. Otan lisää kuvia kunhan tarakka löytyy tai muutoin päätän tämän olevan valmis. Niin ja voisihan tuohon pirikellokin kyllä sopia.

Mutta tattis kommenteista!