Velorution 28.6.2014 //Käpylän velodromi

https://dl.dropboxusercontent.com/u/4212055/yksivaihde/velorution2014.jpg

Velorution palaa taas vuonna 2014 tarjoamaan kilpailukentän täysamatöörimäiselle ratapyöräilylle. Mukaan pääsee kaikki ja osallistumismaksu 5€ kerätään paikanpäällä.

Lajit

Pudotusajo
Jokaisessa lähdössä on 8-12 kilpailijaa. Ensimmäiselle kierrokselle lähdetään kaiteelta ja kierros ajetaan pitäen porukka kasassa. Aloituskierrosta lukuunottamatta jokaisella kierroksella viimeisenä oleva tippuu ulos kilpailusta. Viimeisen kirin voittaja voittaa koko erän.

Keirin
Jokaisessa lähdössä on 4-7 kilpailijaa. Lähtö tapahtuu kaiteelta arvotussa järjestyksessä. Ensimmäiset kaksi kierrosta ajetaan nopeutta tasaisesti nostaen “jäniksen” perässä. Jänistä ei saa ohittaa, mutta hänen takanaan voi järjestys vaihdella. Kun jänis poistuu toisen kierroksen jälkeen,ajetaan yksi kierros ja nopeus on vapaa. Maaliintulojärjestys määrittää lopputuloksen.

Eräajo
Jokaisessa lähdössä on 2-3 kilpailijaa. Lähtö tapahtuu viivalta avustajan tukemana. Ajetaan kaksi kierrosta ja ensimmäiseksi maaliin tullut voittaa. Viimeisen 200 m aikana kilpakumppanien kiilaaminen ylöspäin on kiellettyä.

Päivän eteneminen
9:30 numerolappujen nouto ja ilmottautuminen alkaa pihalla tai kentällä, jos rata on vapaa
10-10:15 lämmittely ja rataan tutustuminen
10:15-11 Pudotusajo: Lähtölistat luodaan ilmoittatumisessa kerrottujen kierrosaikojen perusteella.
11-12 Keirin: Lähtölistat luodaan pudotusajon tulosten perusteella tasoryhmittäin.
12-13:30 Eräajo: Lähtölistat luodaan Keirinin tulosten perusteella

Veloetiketti
Kyseessä on harrastelijoiden puuhastelutapahtuma ja titteleitä tärkeämpää on turvallisuus. Kuitenkin haluamme urheilla kovaa ja ajaa täysillä, joten on erittäin tärkeää, että jokainen sisäistää ja noudattaa seuraavia sääntöjä. Pyörissä ei tule olla jarruja tai ainakaan niitä ei saa käyttää ja muutenkin äkkihidastuksia tulee välttää, jottei peräänajoja tule. Tangon päätyjen tulee olla tulpattuja, sillä kaatumistilanteessa avoin putki lävistää lihaa huomattavasti umpinaista tehokkaammin.

Ajolinjojen muutoksissa tulee ottaa kanssakilpailjat huomioon ja kontakteja tulee välttää. Punaisen viivan sisäpuolella ajavaa kilpakumppania ei saa lähteä ohittamaan sisäkautta.

Ilmo


Pudotusajojen lähtölistat:

Erä1:
juhani (NJS)
Jukksd
markymarkus
mike d.
mustAfa (NJS)
pesar
hraMoss (NJS)
Rapu
tnts
Tupinnuppi
zykkeli

Erä 2:
Dpstyles (NJS)
Erik
Henkha
jamesssi (NJS)
jyrki
Miglos
olavi_takatalo (NJS)
Opaz (NJS)
TimoL
Odie

Erä 3:
asb
janoinen
JuRa
Lfons
Mach-O
nutip
Overdrive (NJS)
SanttuT
TS (NJS)
Viltsu

Eli näissä menee vielä eritasoiset kuskit samoihin lähtöihin, mutta keiriniin sit tehdään tasoryhmät pudotusajon pohjalta siten, että joka erän 1. ja 2. menee ryhmään K1, 3. ja 4. K2 ja 5. ja 6. K3 ja 7. ja 8. K4 ja 9. ja 10. K5. ja siitä eteenpäin sitten eräajoon niin, että lasketaan pudotusajon ja keirinin jälkeen omnium-tyyliin pisteet niin et jokainen saa sijoituksensa mukaiset pisteet, mutta kompensoidaan Keirinin tasoryhmiä niin, että K2-ryhmässä kaikille tulee +2, K3:ssa +4 jne.

Eräajoon sitten pääsee 8 vähiten pisteitä kerännyttä ja ajetaan eliminaationa 1. vs 8., 2. vs. 7., 3. vs. 6 jne. Sit voittajat välieriin joiden voittajat finaaliin ja häviäjät pronssierään. Näin saadaan selville kokonaiskilpailun sijat 1, 2, 3, 4, 5.-8.

laitoin juhaninkin sinne, vaikkei ollutkaan ilmottautunut pudotusajoon.

[b]Tulos:
Tässä vielä tulosjärjestys kokonaisuudessaan:

 1. SanttuT
 2. asb
 3. Rapu
 4. janoinen
 5. jyrki
 6. mike d.
 7. Miglos
 8. Mach-O
 9. zykkeli
 10. Dpstyles
 11. TimoL
 12. Henkha
 13. tnts
 14. mustAfa
 15. Jukksd
 16. TS
 17. Lfons
 18. Overdrive
 19. olavi_takatalo
 20. Odie
 21. Viltsu
 22. juhani
 23. nutip
 24. Erik
 25. jamesssi
 26. markymarkus
 27. Opaz
 28. pesar
 29. JuRa
 30. hraMoss[/b]

Illalla alleycat Calamari Union, 17:30 Kallion kirkko. Normiroippeet messiin.

KULTTUURITEKO!

utter coolness

YGÖISTÄ!!!

Hyvää duunia! Arvostan!

onks velo oikeesti käpylässä?! ilmeisesti.
täytyy toivoa, että yks festarikeikka ei onnistu niin voi tulla ajaa!

Kai se Pasilaa on vaikka Käpylästä aina puhutaankin.

E: korostan sanaa KAI.

Käpylän velodromi on Käpylän velodromi koska sitä rakennettaessa Itä-Pasilaa ei ollut vielä olemassakaan ja nykyinen Länsi-Pasila oli Pasila tai oikeammin Fredriksberg. Näin.

edit linkki

Käpylän liikuntapuisto on se lähialue.

Silloin kun velo rakennettiin, Pasilaa oli ainoastaan puutaloalue ratapihasta länteen (vaikka asemarakennus olikin itäpuolella). Nykyinen Itä-Pasila oli Mäkelän teollisuusalue.

Hienoa, että tänä vuonna pyöräileville ihmisille suotiin aika pyöräilyareenalta, eikä tarvinnut kumarrella soikeiden pallojen tai mutkalle väännettyjen puukeppien suuntaan.

Aivan varmasti ajetaan!

Olis hitsin kiva, kun olis sisävelo, ni vois järkkää velojuttuja talvella ja kesällä vois keskittyä kesäjuttuihin. Harmittaa nimittäin, kun olen jo tullut luvanneeksi muutamalle ihmiselle reissun Nilsiään samalle viikonlopulle. No, katon valokuvat sitten jälkikäteen.

asb - 11:53, 18.3.2014 » Olis hitsin kiva, kun olis sisävelo
Kun tuli puheeksi, niin hyväksyntämeilissä Käpylän velodromi on määritelty sisä-veloksi (tuolla tavoin kirjoitettuna).

hienoa! Ei tuolla ole pariin vuoteen tullut käytyä, mut tämmönen isompi tapahtuma on pakko tulla tsekkaamaan.

Voinko kysyä länsinaapureita mukaan?

tuotah, ei näissä hommissa olla juuri passeja tarkasteltu, joten osallistujat saavat edustaa ihan mitä kansalaisuutta vaan.

Passit, viisumit ja kisalisenssit kuntoon ja laivaan:) Virohan on ollut viimeaikoina isommissa tapahtumissa hyvin edustettuina. Miksi ei siis ruotsikin. Pietarista vois pojat tuoda cinelli laserinsa näytille.

HOI!

Ei mitään sen ihmeempiä uutisia, mutta jotain pientä tippuilee.

-On päätetty, että pääasiassa radalla tässä tapahtumassa ajetaan yhteislähtöjä eli mikäli on epävarma ihmiskokoisessa ampiaisparvessa ajamisesta kannattaa siihen totutella.

-Jollain konseptilla toteutuu myös NJS-miitti + ajo. Vielä ei ole varmuutta järjestetäänkö erikseen jokin NJS-lähtö vai ajavatko “tavisten” seassa ja sieltä poimitaan nopein leimapyörämies erikseen.

-Iltasella on sitten alleycat-kilvoittelu.

asb - 12:53, 18.3.2014 » Harmittaa nimittäin, kun olen jo tullut luvanneeksi muutamalle ihmiselle reissun Nilsiään samalle viikonlopulle. No, katon valokuvat sitten jälkikäteen.
- Maastopyörä osina & matkarahat toisessa projektissa.

Nilsiä: OUT
Käpylä: IN

Hei tyypit!

Olis huippua jos sais ihan perkeleellisen kamera-arsenaalin kuvaamaan liikkuvaa kuvaa ja jos vaikka sais jonkun kivan koosteen.

Pyörissä olis kiinni kameraa ja kaarissa jne jne.

Itsellä ei ehkä paukut riitä virittelyyn tms. mutta jos joku tuntee piston itsessään, voi jonkun askartelujengin perustaa.

tämä olisi tosi kiva. kameroiden kohdentaminen yms. on tuolla velolla kuitenkin aika helppoa kun ajetaan varsin ennustettavaa reittiä. uskoisin, että saisi hienon videon.

Hyvänä esimerkkinä tuo nimim. Juhanin koostama ällärivideo jonka materiaali oli otettu kahdesta kamerasta.