Velorution 27.6.2015 // Käpylän Velodromi

Velorution oli viime vuonna kaikin puoli jättimenestys, joten 2015 lähdetään samasta suunnitelmasta ja tehdään vielä parempi. Paitsi jos sataa. Mukaan kisaamaan pääsee kaikki ja osallistuminen on ilmaista, kiitos Helsingin Polkupyöräilijöiden tarjoaman taloudellisen tuen!

Tapahtuman virallinen häsä: #VELORUTION15

Tapahtuman FB-event

v v v v v v v v v v v v v v v v v

ILMOTTAUDU MUKAAN!

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^
Lajit

Pudotusajo
Jokaisessa lähdössä on 8-12 kilpailijaa. Ensimmäiselle kierrokselle lähdetään kaiteelta ja kierros ajetaan pitäen porukka kasassa. Aloituskierrosta lukuunottamatta jokaisella kierroksella viimeisenä oleva tippuu ulos kilpailusta. Viimeisen kirin voittaja voittaa koko erän.

Keirin
Jokaisessa lähdössä on 4-7 kilpailijaa. Lähtö tapahtuu kaiteelta arvotussa järjestyksessä. Ensimmäiset kaksi kierrosta ajetaan nopeutta tasaisesti nostaen “jäniksen” perässä. Jänistä ei saa ohittaa, mutta hänen takanaan voi järjestys vaihdella. Kun jänis poistuu toisen kierroksen jälkeen,ajetaan yksi kierros ja nopeus on vapaa. Maaliintulojärjestys määrittää lopputuloksen.

Eräajo
Jokaisessa lähdössä on 2-3 kilpailijaa. Lähtö tapahtuu viivalta avustajan tukemana. Ajetaan kaksi kierrosta ja ensimmäiseksi maaliin tullut voittaa. Viimeisen 200 m aikana kilpakumppanien kiilaaminen ylöspäin on kiellettyä.

Joukkuetakaa-ajo
4 hengen joukkueet starttaavat radan vastakkaisilta puolilta ja ajavat 2000 m. Ensimmäisenä kokonaisuudessaan maalissa oleva joukkue voittaa ja menee jatkoon. Mukaan mahtuu 16 kuskia eli 4 joukkuetta. Joukkueet arvotaan ilmoittautuneista kisaajista eli kaikki ilmoittautuneet eivät välttämättä mahdu mukaan.

Päivän eteneminen
8:00 Velo aukeaa ja sinne voi mennä pyöräilemään
9:30-10:00 Numerolappujen nouto ja ilmottautuminen alkaa kentällä
10:00-10:15 Alkupuheet, lämmittely ja rataan tutustuminen
10:15-11 Pudotusajo: Lähtölistat luodaan ilmoittatumisessa kerrottujen kierrosaikojen perusteella.
11-12 Keirin: Lähtölistat luodaan pudotusajon tulosten perusteella tasoryhmittäin.
12-13:30 Eräajo: Lähtölistat luodaan Keirinin tulosten perusteella
13:30-14:00 Joukkuetakaa-ajo: Ajetaan jos ehditään. Ilmoittautuminen paikan päällä.

Veloetiketti
Kyseessä on harrastelijoiden puuhastelutapahtuma ja titteleitä tärkeämpää on turvallisuus. Kuitenkin haluamme urheilla kovaa ja ajaa täysillä, joten on erittäin tärkeää, että jokainen sisäistää ja noudattaa seuraavia sääntöjä.

Pyörissä ei saa olla jarruja ja muutenkin äkkihidastuksia tulee välttää, jottei peräänajoja tule. Tangon tulee olla droppitanko ja sen päätyjen tulee olla tulpattuja, sillä kaatumistilanteessa avoin putki lävistää lihaa huomattavasti umpinaista tehokkaammin. Pyörän tulee olla rata-ajokelpoinen ratapyörä.

Ajolinjojen muutoksissa tulee ottaa kanssakilpailjat huomioon ja kontakteja tulee välttää. Punaisen viivan sisäpuolella ajavaa kilpakumppania ei saa lähteä ohittamaan sisäkautta.

Pudotusajoissa menee vielä eritasoiset kuskit samoihin lähtöihin, mutta keiriniin tehdään tasoryhmät pudotusajon pohjalta siten, että joka erän 1. ja 2. menee ryhmään K1, 3. ja 4. K2 ja 5. ja 6. K3 ja 7. ja 8. K4 ja 9. ja 10. K5. ja siitä eteenpäin sitten eräajoon niin, että lasketaan pudotusajon ja keirinin jälkeen omnium-tyyliin pisteet niin et jokainen saa sijoituksensa mukaiset pisteet, mutta kompensoidaan Keirinin tasoryhmiä niin, että K2-ryhmässä kaikille tulee +3, K3:ssa +6 jne.

Eräajoon sitten pääsee 8 vähiten pisteitä kerännyttä ja ajetaan eliminaationa 1. vs 8., 2. vs. 7., 3. vs. 6 jne. Sit voittajat välieriin joiden voittajat finaaliin ja häviäjät pronssierään. Näin saadaan selville kokonaiskilpailun sijat 1, 2, 3, 4, 5.-8.

Joukkuetakaa-ajon tulos ei vaikuta Velorution-kokonaiskilpailun tulokseen. Kilpailussa ei jaeta palkintoja – voitto on tärkeämpää.

heh taas ulkomailla

mitä taikuutta tämä on

säävaraus tarkoittanee(toivottavasti) siirtoa eli luotan siihen :slight_smile:

Kyllä! Viimekesän paras tapahtuma fo shizzle!

Edit

joskohan tänä kesänä pääsis

FF - 23:13, 18.3.2015 » säävaraus tarkoittanee(toivottavasti) siirtoa eli luotan siihen :)
siirtoa seuraavaan vuoteen, kyllä.

shiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

samana vloppuna on tahko mtb (johon tuskin lähden) ja maantiepyöräilyn sm (johon tuskin lähden), eli tuskin tulee lähdettyä tännekään eikun mitä
vahva ehkä

tnts - 23:09, 18.3.2015 » Velodromin varauskalenteri lukittiin ja Velorutionit ajetaan lauantaina 27.6.2015 08-14. Täsmennetään tietoja myöhemmin, mut varatkaan aika omiin almanakkoihinne jo nyt ja muistakaa säävaraus.
[s]Mistä tämä tieto, itse en ainakaan ole hyväksynnästä saanut tietoa.[/s] löytyikin.. lasketaan päiviä koska sieltä täti soittaa.

Hienoa!!

Oli viime vuonna yleisöstä seurattuna sen verran hauskaa, että varmasti paikalla jälleen! Hieno homma!

viime vuonna katkerana katselin pasilan asemalla junalla velorutioniin saapuvia samalla kun itse olin lähdössä junalla. tänä vuonna…!!

Joo sen verran hauskalta näytti kuvien ja videoiden perusteella, että pitäähän tota kokeilla. Merkattu kalenteriin ja tilattu auringonpaistetta.

Helsingin kaupunki / liikuntavirasto 01.04.2015 16:24
Tilavaraukset ja avustukset

VARAUSVAHVISTUS

Teille on myönnetty kilpailu/harjoitusvuoroja seuraavasti:
ratapyöräily

Kohde: Käpylän pyöräilyrata sisä-Velo
la 27.06.2015 klo 10:00-14:00

Se on nyt virallista, asiasta tuli sähköpostikin.

Tällä hetkellä näyttää siltä, että osallistuminen on maksuvapaa tänä vuonna.

jeeee! ajetaa ympyrää täysiiiiii!

Smurf - 11:26, 7.4.2015 » Kohde: Käpylän pyöräilyrata sisä-Velo
Mikä tämän sisä-velo jutun takana oli. Tuostahan joskus kysyttiin...oli joku eeppinen stoori.

Harmi, etten tänä vuonna tänne pääse :frowning:

velodromin ulkopuolella olevat kentät on velodromin kenttiä, mut radan sisäpuolella on sisä-Velo.

tnts - 13:58, 7.4.2015 » velodromin ulkopuolella olevat kentät on velodromin kenttiä, mut radan sisäpuolella on sisä-Velo.
Näin olikin. Velodromi ei siis ole suorituspaikka vaan sijainti.

Onko tälle jotain kellonaikaa?
Nyt sais 5e junalipun Tampereelta vähän vajaa kello 9 Helsingissä. Onko toi liian aikaseen?
Infossa juu 8-14 mut ei kai se niin aikaseen ala?

Edit: Hyvin luen kun en tuolta välistä jaksanut lukea. Kiitos ↓

VARAUSVAHVISTUS Teille on myönnetty kilpailu/harjoitusvuoroja seuraavasti: ratapyöräily Kohde: Käpylän pyöräilyrata sisä-Velo la 27.06.2015 klo 10:00-14:00

Ois vapaaviikonloppu, harkintaan

Jukksd - 12:47, 25.5.2015 » Onko tälle jotain kellonaikaa? Nyt sais 5e junalipun Tampereelta vähän vajaa kello 9 Helsingissä. Onko toi liian aikaseen? Infossa juu 8-14 mut ei kai se niin aikaseen ala? Edit: Hyvin luen kun en tuolta välistä jaksanut lukea. Kiitos ↓
joo laitettiin alkuajaks 8, koska silloin päästään radalle ja ensikertalaiset kokeilemaan kaarteita ennen kisaa. laitetaan tässä piakkoin kisan speksit vasaran alle ja sit tiedotetta tulemaan. mut varmaan kymmeneltä aletaan suurin piirtein ajamaan ekoja lajeja, jotta saadaan varauksesta kaikki irti.