Velorution 2017, TÄNÄÄN 17:00->, 4.8.2017

SÄÄVARAUKSELLA MENNÄÄN. VELO ON SATEELLA ERITTÄIN LIUKAS. LÄMPIMÄLLÄ SÄÄLLÄ VELO KUIVUU NOIN TUNNISSA TÄYSIN MÄRÄSTÄ KUIVAKSI JA KEVYEMMÄN SATEEN JÄLKEEN NOIN PUOLESSA TUNNISSA. TOKI TUULIOLOSUHTEET JA AURINGONPAISTE VAIKUTTAVAT. MENEN ITSE PAIKALLE ENNEN 17:00 KELISTÄ RIIPPUMATTA JA HUOMISEN SÄÄENNUSTEEN, SEKÄ VALLITSEVAN SÄÄTILANTEEN MUKAAN AJETAAN.

ILMO: LINKKI, KLIKKAA TÄSTÄ
|
|
Huom. Jos sinä (lukija) tai edustamasi taho haluaa sponsoroida tapahtumaa esimerkiksi pienten palkintojen muodossa, ota yhteyttä allekirjoittaneeseen. Laitan yhteystietoni aloitusinfon loppuun.
|
|
Päivämääräksi on luvattu 4.8.2017 ilta klo 17-21.
Ajot ajetaan yhdessä wauhtiajojen ilmoittautumisen ja kirppiksen tapahtuman kanssa/lomassa. Muotoseikoista johtuen skabat ovat “lajinäytös”, johtuen tapahtumavarauksen hinnasta, mutta niinhän tämä tavallaan onkin, sillä kyse on ihan harrastelijaporukan harrasteluajoista, ei mistään virallisesta kilpailusta.
|
|
Osallistumiskynnys??:
Osallistumiskynnyksestä on ollut foorumillakin puhetta. Vaikka kisaajajoukko on ollut aiemmin miespainotteinen, toivotetaan kaikki sukupuoleen ja kalustoon riippumatta tervetulleiksi skabaamaan. Wauhtiajojen vintageratapyöräilijöille koitetaan järkätä omaa keiriniä, jos osallistujamäärät riittävät, mutta kisojen taso on sellainen, että kaikki pyöräilyä harrastavat, myös vintagepyöräilijät rohkeasti mukaan viivalle. Edeltävinä vuosinakin radalla on näkynyt teräspyörää ja quill stemmiä 80-luvulta. Skabojen ideana on ajaa tasoeroja hyvin sietävä pudotusajo, josta mennään sijoitusten perusteella tasoryhmittäin ajamaan keiriniä, joten kaikilla on mahdollisuus ajaa omassa nopeusluokassaan kisa. Kisoihin voi siis osallistua vaikka olisitkin ainoa nainen, tai ainoa retrovehkeillä retroasussa viivalle saapuva kisaaja. Järjestäjä tai kukaan muukaan kanssakilpailija ei takuulla katso pahalla, eikä osallistuminen aiheuta mitään erityisjärjestelyjä tai vaivaa. Jos mimmejä on skabaamassa riittävästi niin aikataulujen puitteissa ylimääräinen keirin pelkästään sille porukallekin voidaan koittaa järjestää, mutta pääosassa on skabat kokonaisuudessaan.
|
|
SKABAT

Ajamme luultavimmin samalla tavoin kuin edellisinä vuosina eli pudotusmenetelmällä: pudotusajo, keirin ja lopuksi eräajo/sprintti, josta selviää kuka on vuoden Velorutionaari tälle vuodelle.

Ajotapa on sama kuin viime vuonna:

  1. pudotusajo
  2. Keirin
  3. lopuksi eräajot

Koska tällä kerralla vetovastuu on mulla niin ehdotan muutosta tuohon karsintajärjestelmään. Riippuen osallistujamäärästä eräajofinaaleihin mennään suurinpiirtein kaaviolla 4 kovinta keirinin 1. lähdöstä, 2 kovinta keirinin 2. lähdöstä ja 2 kovinta keirinin 3. lähdöstä. Tarkempi järjestys ja systeemi katsotaan osallistujamäärän mukaan, mutta ideana on luopua aiemmasta pisteytyssysteemistä. Tämä vain sen takia, ettei huono menestys yhdessä lajissa poista mahdollisuutta kisailla loppuun asti, sillä lajit eroavat keskenään pituudeltaan ja tyyliltään.

Kommentteja turnausmuodosta, lajeista yms voi esittää.

Lajit tarkemmin:

Pudotusajo:
Pudotusajo ajetaan n. 10 kuskin lähdöillä. Pudotusajossa ryhmä lähtee velon suoran kaiteelta vapaassa järjestyksessä. Ensimmäinen kierros on vauhdinottokierros, jonka jälkeen jokaiselta kierrokselta viimeiseksi maaliviivan ylittänyt putoaa kisasta. (oliko niin, että 4. viimeisen kuskin pudotessa viimeinen kierros määrää 3 kuskin sijoituksen maaliintulojärjestyksen perusteella?)

Keirin:
Keirin ajetaan n. 6 kuskin erissä. Keirinissä ensimmäiset 2,5 kierrosta ajetaan dernyn (moottorikäyttöinen polkupyörä) imussa vapaassa järjestyksessä. Ainoa sääntö on, ettei dernyä saa ohittaa. 2,5 kierroksen jälkeen takasuoralla vetoapu poistuu, jonka jälkeen ajetaan jäljelläolevat 1,5 kierrosta vapaaseen tahtiin. Maaliintulojärjestys määrää sijoitukset.

Eräajo:
Eräajo ajetaan turnausmuodossa lähtökohtaisesti 8 kuljettajan turnauksena. Eräajossa kisaillaan paria vastaan 2 kierroksen kilpailu. Ensimmäisenä viivan ylittänyt jatkaa turnauksessa. Turnauskaavio laaditaan siten, että karsivissa lajeissa parhaiten menestynyt saa vastaansa huonoimmin menestyneen jne. Kanssakilpailijan kiilaaminen on kirissä viimeisellä (puolella?)kierroksella kiellettyä. Tämä tarkoittaa sitä, että keulilla ajava ei saa nousta punaisen viivan yläpuolelle.

Yleiset säännöt:
-Kaikilla kilpailijoilla tulee olla kiinteävälitteinen polkupyörä.
-Jarrut on kielletty, mikäli pyörässäsi jarru on, riittää esim kilpailun ajaksi jarruvaijerin irroittaminen, ettei jarrua voi vahingossa käyttää.
-Tangon päiden tulee olla tulpatut, jotta mahdollisissa ongelmissa tanko ei lävistä ihoa.
-Kilpailussa on kypäräpakko
-Radalla liikkuessa noudatetaan ehdotonta varovaisuutta, ajoaluetta ei ylitetä, mikäli kilpailutilanne on käynnissä.

Allekirjoittaneen saa kiinni numerosta O4O832I97I tai foorumin yksityisviestillä

Onpa mukava juttu,kun on illalla. Saapunen ainakin fiiilistelemään, kun on ollut aina kiva päivä kilpa-ajoissa tuolla mut luultavasti kameran kera.

Ajankohta kerrankin sopiva, eli todennäköisesti mukana.
Sehän olikin arki-ilta, eli noup…

tuun tsiigaa ja otan ehk kameran megeen

oho, jos josba järkkää ni sit tänne kannattaa varmaan tulla kauempaakin (#espoosta) juomaan kaljaa

Muistuttaisin vielä, että jos otat, et aja, ryhmälähtöihin ei oikein voi humalaista kuskia ottaa. Tästä lienee enemmistö kisaajista yksimielisiä

josbanse - 10:58, 16.2.2017 » Oma pääsy itse tapahtumaan toistaiseksi epävarmaa,
Aluks olin et tänä vuonna tänne mut sit luin tän ja olin et en mä sit tulekkaan. Eiks meidän pitän skabailla? :DDD

Mut joo, siistii. Kyl koita yrittää päästä paikalle.
Kamera mukana, muuten en uskalla sanoo osaavani olla avuksi

Siistiä että on illalla. Nyt siis kunnolla musaa ja meininkiä!

DanielBraun - 15:22, 16.2.2017 »
josbanse - 10:58, 16.2.2017 » Oma pääsy itse tapahtumaan toistaiseksi epävarmaa,
Aluks olin et tänä vuonna tänne mut sit luin tän ja olin et en mä sit tulekkaan. Eiks meidän pitän skabailla? :DDD Mut joo, siistii. Kyl koita yrittää päästä paikalle. Kamera mukana, muuten en uskalla sanoo osaavani olla avuksi
Mulla on siis yhden kesäreissun ajankohta auki, kun on useat häät tossa lähistöllä niin kunhan saa sen closattua niin tiedän paremmin. Lähtökohtasesti toki mestoilla ollaan kun koffinkin menetän häiden takia.
josbanse - 15:13, 16.2.2017 » Muistuttaisin vielä, että jos otat, et aja, ryhmälähtöihin ei oikein voi humalaista kuskia ottaa. Tästä lienee enemmistö kisaajista yksimielisiä
joo siis en ollut tulossa ajamaan vaan ottamaan, ei hätää
FF - 16:12, 16.2.2017 »
josbanse - 15:13, 16.2.2017 » Muistuttaisin vielä, että jos otat, et aja, ryhmälähtöihin ei oikein voi humalaista kuskia ottaa. Tästä lienee enemmistö kisaajista yksimielisiä
joo siis en ollut tulossa ajamaan vaan ottamaan, ei hätää
Olikin yleisellä tasolla kirjotettu kommentti kaikille. Toivotaan myös ajomiehiä paikalle. Mahdollisuus on vetää itse kabat alta pois ja sen jälkeen ottaa muuta ajelua, kellotella kierrosaikoja ja vetää iisimmin kaljaa.
josbanse - 16:18, 16.2.2017 »
FF - 16:12, 16.2.2017 »
josbanse - 15:13, 16.2.2017 » Muistuttaisin vielä, että jos otat, et aja, ryhmälähtöihin ei oikein voi humalaista kuskia ottaa. Tästä lienee enemmistö kisaajista yksimielisiä
joo siis en ollut tulossa ajamaan vaan ottamaan, ei hätää
Olikin yleisellä tasolla kirjotettu kommentti kaikille. Toivotaan myös ajomiehiä paikalle. Mahdollisuus on vetää itse kabat alta pois ja sen jälkeen ottaa muuta ajelua, kellotella kierrosaikoja ja vetää iisimmin kaljaa.
Jaa että iisimmin. Oon ymmärtänyt että itseasiassa kunnon fiksipyöräukot vetää kaliaa aina täysii ja sitten vaihdeukot just sitä tahtia kun hyvältä tuntuu.

Siistihuippuu!

Ja ajankohta on hyve: on saanut ajoa pohjalle, niin ei tartte ihan uuvattina ovaalia kiertää ja miettiä miten sitä pyörää ajettiinkaan.

Keitäs muita viivalla tänä vuonna?

Avattakoon vielä, että kyseessä on lauantaisen Wauhtiajojen paluun ilmoittautumis- ja esitapahtuma, jossa ymmärtääkseni luvassa ns. klassikkolähtö.

road bikellä kellottais jossain välis mielellään lentävän 400 ellei rd ota kiinni yläkaarteessa

e. eikun ei mit kattelinkin vasta nyt noi lajit

Juu, klassikkoajojen hommat samaan aikaan ja jotain kirppistäkin vielä, eli porukkaa on paikalla. Itse olen viivalla, mikäli vaan aikataulut sallii homman viedä muutenkin maaliin. Viime vuonna oli smurffin kanssa kova lähtö eräajossa ja oisin varmaan ottanut pataan jos olis smurffin ajot olleet taktisemmat. Nythän peesasin puolitoista kierrosta ja ajoin ohi. Ens vuonna strategiat kuntoon kaikilla kuskeilla ja kovatasoset amatöörikisat!

Meges fo sho fo reals yo.

Juu kaikki vaan sankoin joukoin paikan päälle! Mielelläni näkisin paljon väkeä kokeilemassa ihan iisiä kisailuakin. Luvassa myös kirppari ja kuten Smurffi jo sanoikin, lauantaina taas verrattoman mainiot Wauhtiajot.

voin tulla pitää rungon maalaus workshoppia.

e. tai siis otan kameran ja bönthöö ja tuun kattoo ku ihmiset ajaa lujaa

Juu tokkiinsa tuun. Viime vuonna erälähdöissä oli ihan hilkun kilkun, ettei Teerihalme jäänny. Vähä parempi taktiikka tälle vuodelle sitte. Vois ostaa ton nimmarikirjan “aja kovempaa” tai en tiiä.
http://stream1.gifsoup.com/view1/4093955/indiana-jones-motorcycle-flip-o.gif

niq - 22:14, 16.2.2017 » voin tulla pitää rungon maalaus workshoppia. e. tai siis otan kameran ja bönthöö ja tuun kattoo ku ihmiset ajaa lujaa
Jesh voidaa yhes ostella vigorellejä katsomos ;--------DDD