Vasemman käden voima

Alustan hommaa hetken:

Ajelen pääasiassa BMX:llä ja grindailen paljon oikealla puolella. Tästä johtuen käytän LHD voimansiirtoa BMX:ssä. Nyt tässä loppukesästä eteenpäin on mielessä virinnyt ajatus puhtaasta tricktrack / freestyle fixistä. Fixuttimet itsessään ovat myös tuttuja.

Muuten hommassa ei ole mitään ihmeellistä tai ihmeteltävää, mutta jos innostun, edes kokeilemaan, grindejä fixillä, en haluaisia rikkoa ketjuja, etenkään kun tempputräkki on aika varmasti jarruton. Niinpä ajattelin, että laitan voimansiirron vasemmalle, mikä ei teknisesti ole ollenkaan ongelma, mutta lähinnä ajatusta aiheuttaa tällöin lukkorenkaalle kohdistuva jatkuva vääntö poljettaessa.

Voiko tämä aiheuttaa / tuleeko tämä aiheuttaa / asiassa ei ole mitään ongelmaa.

Kyllähän lukkorengas kestää skiddailut ja taaksepäin polkemiset, mutta ne ovat yleensä kuitenki lyhyt aikaisia eivätkä kovinkaan jatkuvia suorituksia, tahi voimakkaita.

Mielipiteitä?

Helpoin ratkaisuhan tähän taitaa majailla tässä: http://www.londonfixiebike.co.uk/756hubcvt.html
http://www.londonfixiebike.co.uk/pictures/cvt7.jpg

Ootko miettinyt tämmösiä?

Uutta napaa ei jaksais ostaa ja siihen vielä värkkää (tai ostaa) porattua ratasta. Muutenhan idea on kyllä hiton hyvä. Grindisuoja ei vuorostaan ole ideaali, koska ratas on edelleen väärällä puolella :smiley:

Tietysti voisin tulla järkiini ja pitää sirkustempun lastenpyörällä ja vain ajaa täysiä aikuistenpyörällä.

Tekis mieli sanoa että kyllä se kestää, mutta täytyy todeta että jotkut saa kaiken rikki. Ei pahalla ollenkaan, mut kyl sä tiedät miten 14 millinen etuakselikin vääntyy…

Ei ole tullut vastaan yhtään stooria ajaessa tai skidaillessa hajonneesta lukkorenkaasta. Jos toi ois riski niin jollekin himoskidaajalle ois tollais joskus jossain jo käynyt. Ja kun on katsellut pajoilla ja pyörähuolloissa mitä pahasti kiinni jymähtäneille lukkorenkaille tehdään, niin oon erittäin vakuuttunut niiden kestävyydestä. Kaikki ympärillä hajoo ennen lukkorengasta.

Lukkorenkaaseen kohdistuva voima on tasaisesti koko renkaan pinta-alalle jakautuva. Ja rattaan kierteet takaavat että voima tulee aina tasattuna sekä sivulta puristavaan paineeseen että pyörittävään eteenpäin työntävään paineeseen.

Veikkaan että ennen itse lukkorengasta pettäisi kierteet (joko lukkorenkaasta tai navasta). Panostaisin siis erilaisten kikkakolmosten ja erikoisosakokeilujen sijaan siihen, että navan ja lukkorenkaan materiaali on parasta saatavaa ja kierteiden työjälki hyvää. Silloin on erittäin turvallisilla vesillä vasurivoimansiirrollakin.

joope - 23 hours ago » Tekis mieli sanoa että kyllä se kestää, mutta täytyy todeta että jotkut saa kaiken rikki. Ei pahalla ollenkaan, mut kyl sä tiedät miten 14 millinen etuakselikin vääntyy...
Olen hajottanut yhden lukkorenkaan yksinkertaisesti kiristämällä sitä.. liikaa. Samalla hajotin navasta kierteet. (Toisaalta yhdellä kanttikiveen ajolla laitoin tangon mutkalle, keskiöakselin halki ja kypärästä palan pois.) Mutta joo. Kyllä ne varmasti kestää. Taidan vaan kuulua niihin joihinkin..

…supersankareihin.

Mulla toissa vappuna yhden kaljan jälkeen iltapäivällä kotiin polkiessa lähti stongasta puolet irti käteen. Se kyllä oli kestänyt jonku reilun 35 vuotta käytössä ennen sitä, mutta olin melko ällistynyt kun metalli taipui kädessä margariinin tavoin valoista lähtiessä.

boren - 15 hours ago » ..supersankareihin. Mulla toissa vappuna yhden kaljan jälkeen iltapäivällä kotiin polkiessa lähti stongasta puolet irti käteen. Se kyllä oli kestänyt jonku reilun 35 vuotta käytössä ennen sitä, mutta olin melko ällistynyt kun metalli taipui kädessä margariinin tavoin valoista lähtiessä.
Menee pahasti off-topicicsi, mutta laajennetaan otsikkoa vasemman käden voimasta vasemman ja oikean käden voimaksi. Tangon jääminen käteen on koettu samalla tavalla, mutta ilman kaljaa. Viimeisimpinä katkaisin pultin stemmiin ja joudun nyt poraamaan sitä hyvin varovasti ulos sieltä etten tuhoaisi kierteitä. 3 kpl ruottalaisia sisäkumejakin poksui lauantaina ja parin kuukauden ikäinen satula narisee kuin vanha nojatuoli. Ulosvetäjä hajosi (tosin MrHat antoi sille viimeisen silauksen) ja mitä vielä. Kallista on tämä harrastaminen. Ai niin. Rotafiksasin sen yhden rattaan ilmeisen pysyvästi kiinni. Tarttis kyllä saada se irti..

Mutta joo. Osat kestää yleisesti ottaen hyvin, mikäli niitä käsitellään oikeilla työkaluilla ja osaavien ihmisten toimesta. Me apinan raivolla osia kiristävät ja baarista kotiin pyöräilyä harrastavat olemme oma lajimme.