VARATTU: M: Roskalava - Olmo konversio Baaripyörä, lisää vain kiekot, kammet ja keskiö

N+1 kasvoi tuossa jonkun aikaa sitten, ja tälle ei ole yksinkertaisesti tilaa tai aikaa, joten laitetaas se kiertoon.

Kyseessä on roskalavalta pelastettu Olmon runko noin 80-luvun puoliväliltä. Perä oli aivan mukiloitu alkujaan, jonka jälkeen se on väännetty noin suunnilleen 120 milliseksi. Suora se ei ole, mutta on ainakin toiminut ja kestänyt omaa 80-kiloista ruhoa. Offsettiä on jonkin verran.

Myydään ilman kiekkoja, keskiötä tai kampia, sillä niille on näillä näkymin käyttöä. Toistaiseksi fillari on vielä kompliittina, joten koeajoluistelutkin toki onnistuu. Saat mukaan halutessasi DA 16t kapean rattaan (uutena tähän laitettu) sekä 39t 130bcd shimpan eturattaan + 7075 yhden rattaan pultit. Näillä saat suoraan tuon kiinni olevan ketjun toimimaan omilla kiekoilla ja kammilla. Välitys on just hyvä kaupunkikruisailuun.

Osalistaus on seuraavanlainen:
Runko: 51cm Olmo, ohentamatonta Oria hi-ten italoterästä. Keskiö perus kierteellinen ITA. Kivasti pintaruostetta siellä täällä. Vähän tarroja asenneltu sekä 3m heijastinteippiä passeleissa paikoissa tuomassa turvallisuutta.
Ohjainlaakeri Wanhaa shimano 1050 sarjaa.
Keula: orkkis? Terästä toi lienee anyhow.
Stemmi: joku SR
Stonga: Ritchey
Tupit: kyllä
Tolppa: Biltsu, olikohan 26mm ja risat (uutena ostettu!)
Satula: ei mitää havaintoa
Lisäksi: Shimanon maantieketju, kapea DA ratas 16t (lähes uusi tämäkin) ja 39t shimano eturatas 130bcd sinkulapultteineen.

Itte olen ajellut onnellisesti rd2 kammilla + 115mm keskiöllä ratas sisäpuolella. Eihän se ketjulinja ole suora, mutta tällaiseen pyörään on toiminut aivan hyvin. Lyhyemmällä keskiöllä voinee olla vielä parempi? Paha sanoa todellista optimaalista ketjulinjaa kun tuo perä ei satavarmasti ole ihan symmetrinen.

Jos lasketaan rungon arvoksi 0€, niin oisko loppuläjälle 30€ passeli hinta? Jos on mielestäsi kohtuuton pyynti niin tarjoa jotain. Tuo pyynti sisältää siis lähes uuden DA rattaan ja mainion Ritcheyn stongan. Jos et halua vaikka ratasta / rattaita niin tarjoa jotain osakokonaisuudesta. Runkosetti ohjainlaakerilla, keulalla sekä kaikilla putkiosilla kuuluu ehdottomasti diiliin, en ala paloittelemaan siitä pienemmäksi.

Ettei nyt tule väärinkäsityksiä, niin kiekot, kammet tai keskiö ei tule (ainakaan lähtökohtaisesti) mukaan. Varsinkin kiekoille olisi käyttistä velolla, mutta jos nyt aivan ehdottomasti haluat tän kompliittina niin tarjoa jotain ja katsotaan syntyykö kaupat.

Sijainti Espoo ja yv tai tikke@iki piste fi tavoittelee.

1 Like

Oletko ihan varma että sinulla on 18 piikkinen Dura Ace ratas? Vaadin melkein kuvaa koska niitä ei tietääkseni ole tehty 16 piikkistä isompana!

1 Like

Nyt pitää kuule mennä ihan tarkastamaan tilanne :smiley:! Hetki, yhdistän

Edit: Aivan oikeassahan @mankkis oli, kyseessä on 16 piikkinen ratas. Kiitos korjauksesta :slight_smile: . Korjailen tiedot!

Tämähän oli aivan suunniteltu juttu jolla sain ilmaista näkyvyyttä ilmolle.

:+1: