Vapaarattaan poisto?

Noissa chargen kiekoissa on vapaarattaat valmiina kiinni, enhän minä niitä tarvitse. Koitin tsekata youtubesta videoo sun muuta eikä mitään järkevää löytyny, mut täällä varmaan velhoneuvostolta helpoin saada vastaus…

Eli, kuinka irrotan vapaarattaan? Työkalut? Jengi posailee tubessa ettei tarvi mitään kaluja, mut näytti ainakin vähän hassulta.

Kiiiitos!!

BMX-ratas lähtee tämmöisellä:
http://www.parktool.com/product/freewheel-remover-FR-6

Siihen tarvitaan työkalu. Tarvitset jonkun näistä vapaaratastyökaluista. Vertaa vapaarattaan hahlojen määrää / kokoa noihin. Joku enemmän bmx-vaparien kanssa puuhaillut saattaa osata kertoa suoraankin oikean vastauksen.

Edit; ja siinä se vastaus tuli edellä.

Jes, tällä lähtee. Kiitoksia ja ylistys.

Viet ystävälliseen fillarihuoltoon. Irtoaa kymmenessä sekunnissa.

…tuo Parkin neljänokkainen avain on se, joka käy Plugin vapariin; lisäksi tarvitset toki vielä sopivan lenkkiavaimen (jakarikin käynee tässä tapauksessa). Olen kyllä kuullut, että jotkut ovat räädi-/sniiduilupäissään hyödyntäneet ihan talttaruuvari-vasara-komboakin, mutta sitä en suosittele. Asbin infokin on toki paikallaan - olettaen, että lbs on ystävällinen & hoitaa moisen odottaessa ilman suurempaa ns. numeron tekoa…

Jumalauta, että voi olla tiukalla tuo ratas! Counterclockwise, vaan ei perkele lähe!

Tuppaavan olemaan. Kannattaa hyödyntää ruuvipenkkiä: vapaaratastyökalu siihen kiinni, kiekko käsiin, asettelu kohdalleen ja kiekkoa kiertämään.

Vapaarattaan irrotuksesta vapaarattaan irrotukseen…
http://www.bmxultra.com/reviews/pictures/acs/acs_crossfire_freewheel2.jpg

ACS Crossfire tarttis oman 6-lovisen työkalun mut ei huvittais ostaa sellasta, kun en vältsisti toista Crossfireä tule koskaan ostamaan. Onks kukaan onnistunut irrottamaan tällästä muuten? Huollossa voisin tietysti käydä tuon irrotuttamassa mut epäilen et tota työkalua ei varmaan jokaisesta huoltamosta löydy…?

Etenkin jos sitä vaparia ei aio enää käyttää, ja on ruuvipenkki käytettävissä. Tuolloin sen saa itsekin irroitettua ilman oikeaa työkalua, kun sen vaparin ensin purkaa siinä navassa kiinni olevana. Siitä vaparin rungosta saa ruuvipenkissä otteen. Joistain siten että säilyy vielä täysin ehjänä, joistain heikommin.

Sen aikaa koitin jakarilla, että sain rystyset verille. Huomenna yliopiston ruuvipenkki käyttöön.

Kävisikö tekniikaksi tuurna (meisseli) & vasara?

ziGo - 20:51, 23.4.2013 » Sen aikaa koitin jakarilla, että sain rystyset verille. Huomenna yliopiston ruuvipenkki käyttöön.
Tosi tiukka OT, mutta missä uliopistossa on ruuvipenkki käytettävänä?

Eiköhän kaikissa Teknillisissä ja muotoilua kouluttavissa ainakin.

Luokanopettajaks ku opiskelee nii on kaikki hyödyllinen käytössä. Leikkimistä koko koulu ja ala. Vois jopa puhua leikkiyliopistosta.

Mull Dundane - 21:00, 23.4.2013 » Kävisikö tekniikaksi tuurna (meisseli) & vasara?
Oon kuullut et yhtä crossfireä ois koitettu irrottaa tällä menetelmällä tuloksetta. Noi lovet on niin hirmusen pienet etten ihmettele.

Yhden vammasen dictan vaparin (jossa ei muuten pai te vei ollut viralliselle irroitustyökalulle mitään lovia - fit & forget, ehehe) poistin yksinkertaisesti avaamalla sen pinspannerilla noista pienistä reikälöistä jotka tossa ACSänkin kuvassa näkyvät. Avautuu myötäpäivään vähän niin kuin lukkorengas. Sen jälkeen koko vapari levisikin osiin, täysin vaseliinittomat kuulat vierivät pitkin lattiaa ja napaan jäi kiinni enää vaparin runko. Sen jälkeen huomasin, että rungon ulkoreunalla oli lovet jotain jousia varten. Otin jouset irti, sovitin haka-avaimen pään yhteen tyhjään loveen ja pyöräytin sillä vaparin rungon irti. Helposti lähti mun tapauksessa. Dicta - ei koskaan enää.

iivo - 17:50, 23.4.2013 » Vapaarattaan irrotuksesta vapaarattaan irrotukseen... http://www.bmxultra.com/reviews/pictures/acs/acs_crossfire_freewheel2.jpg ACS Crossfire tarttis oman 6-lovisen työkalun mut ei huvittais ostaa sellasta, kun en vältsisti toista Crossfireä tule koskaan ostamaan. Onks kukaan onnistunut irrottamaan tällästä muuten? Huollossa voisin tietysti käydä tuon irrotuttamassa mut epäilen et tota työkalua ei varmaan jokaisesta huoltamosta löydy..?
mulla on ACS:n sopiva avain Kilossa.

Ja meikällä on Konalassa toinen.

Mulla kanssa chargen kiekosta piti saada ratas irti. Kävin parissakin huollossa kyselee, et onnistuuko, mutta sain jotain epämääräistä vastaukseksi. Sain mokoman irti sitten ihan omin avuin. Kulmahiomakoneen laikanirrotustyökalulla. Tai mikä nyt lieneekään oikea nimi.