Vapaarattaallinen keskiö?

Lavalöytö; National Tourist- naistenpyörä 80-luvulta, made in japan.
Takanapa viisrattainen fixi, vapaaratas keskiössä ???!!, Selecta-kammet.Vaihtaja shimano 400FF.
Lähinnä tuo vapaarattaallinen keskiö ihmetyttää.
Runko vääntynyt, joten ei tuosta enää pyörää tule.
Mikäs tuo on? Onko kellään käyttöä?

Eiks noi vapaarattaalliset keskiöt ole nykyisin trial-miesten juttuja? Aika jännä kapine, laita jemmaan.

Ota voimansiirto talteen. Tuo oli Shimanon eksoottinen kokeilu 80(?)-luvulta. Merkittävin etu lienee se, että vaihdetta voi vaihtaa myös vapaalla rullatessa.

Mielenkiintoinen laite.

Off Topic:

Onkohan kukaan yrittänyt laittaa napavaihteen kaltaista vaihdehässäkkää keskiöön? Voisi olla maastossa hauska laite, kun ei olisi painavaa takanapaa. Truvativilla tietysti Hammerschmidt, mutta muita yrityksiä.

Schlumpf. Yksipyöräisten napavaihteissa noita Schlumpfin ratkaisuja on ollut jo pitkään ja ne on toimiviksi todettu.

^^ Jep, noita gearbox virityksii löytyy mm. downhill pyöristä. Niissä on sen painon keskittymisen lisäksi se etu että voit vaihtaa vaihdetta polkematta.

^^^^ Shimano lopetti noitten keskiöitten valmistuksen koska niiden akseli on liian kapea eikä kestä käytössä. Varaosia löytyy varmaan ainakin netin kautta…

dILETANTTI - 7:33, 24.6.2010 » [OT] Onkohan kukaan yrittänyt laittaa napavaihteen kaltaista vaihdehässäkkää keskiöön? Voisi olla maastossa hauska laite, kun ei olisi painavaa takanapaa. Truvativilla tietysti Hammerschmidt, mutta muita yrityksiä. [/OT]
G-Boxx on yrittänyt tuoda viritelmäänsä jo useamman vuoden ajan markkinoille, ja näitä onkin ollut parissa myyntipyörässä. Ongelmana vain on edelleen paino. http://www.g-boxx.com/

Hondan G-Cross DH pyörä
http://forums.singletracks.com/viewtopic.php?f=82&t=4684&p=23682

Yleisesti ottaen näissä kaikissa on ongelmana paino, sillä tuosta ei ole pystytty tekemään riittävän kevyttä kilpailemaan nykyisen ketjuvaihtajan kanssa. Ongelma toki on myös, että tuollainen maastokäyttöä kestävä on pirun kallista valmistaa.
Myöskään se ei helpota tuollaisten markkinoille tuomista, koska nykyinen ketjuvaihde systeemi toimii erittäin hyvin, aiheuttaa todella vähän tehohäviötä ja on kevyt.

Mulla on rakenteilla tuollainen National hienolla vapaarataskeskiöllä. Ensin ajattelin viskata voimansiirron rojukoppaan ja laittaa tilalle brittikeskiön, mutta koska tuo hämärä keskiö vaatii 5mm normaalia isomman keskiömuhvin, käytänkin vaihteiston tuollaisenaan. Jos haluat luopua takavaihtajasta, muusta vaihdesälästä ja vaikka kiekoista (jos kehät on kromatut ja ok-kuntoiset), laita PM.

National muuten tunnetaan myös nimillä Panasonic ja Matsushita electric. Täältä löytyy aiheesta lisää tietoa ja amerikkalaisia 80 -luvun Panasonic pyöräkuvastoja skannattuina.

accro - 9:45, 24.6.2010 » tuo hämärä keskiö vaatii 5mm normaalia isomman keskiömuhvin,
Tuanoi, minusta näytti kyllä äkkiä katsoen ihan tavan brittikierteeltä, mitä nyt keskiö on 70mm pitkä. Laakeripinnatkin oli hyvässä iskussa, mitä nyt kuivat, mutta ilmeisen vähällä ajelulla tuo on selvinnyt. Mitenkähän se takapakka aukeaa? Siinä on sellainen pykälletty mutteri jota ei oikein pysty lyömään aukipäin, kiinni kylläkin.

En ihan vielä luovu, jos vaikka niistä jotain joskus keksis… Erikoinenhan se on. Ei ainakaan ketju tipu; eturattaassa on bashring, ja sisäpuolella toinen joka on muotoiltu samasta levystä kuin rataskin ja samalla stanssilla.

Edit; Kiitos linkistä, mesahte, hienoja pyöriä! Tämä mun raato oli tuo;

^Mittasin vaan keskiömuhvin ulkomitan ja johdin siitä ilmeisesti väärät päätelmäni.

On mullakin tallella takavaihtaja, mutta se on aika huolella paiskottu joten ois hyvä olla varaosia. Ilmoita jos mieli muuttuu.

^Mittaillessani totesin tosiaan keskiömuhvin olevan pomminkestävä; ainevahvuus kierteineen viitisen milliä…:slight_smile:

Vaimolla oli tuollainen Panasonic- 80-luvulla käytössä , ja se taisi mennä kirpparilla parilla kympillä Ilmajoella jollekin pari vuotta sitten. Rungo oli hopeanharmaa , ja muuten ihan samanlainen kuin eeron löytö.
Keskiö oli tosiaan teknisesti erilainen ja jännä, mutta herkkyydessä se hävisi kyllä perinteiselle ratkaisulle. Aika painava Natikka oli ( Perus Hi-teniä ), mutta vertailukohtana vaimolla oli tuolloin uusi Cännärin täysjäykkä CAAD3- maasturi slick-renkailla.

Natikan sai muuten jo tuolloin viiksitangolla :slight_smile:

JT