Vannenauhat ja -teipit

Sain kasattua kiekot noille Tohtorin myymille Rigidan X-plorer vanteille. Rigidan sivut ei mulla ainaskaan nyt toimi niin en voi tarkkoja mittoja kaivella, mutta pari ongelmaa ilmeni jo:

Laatu:

Bilteman vannenauha tuli todettua hyödyttömäksi. Kehät kun ovat onttoja, niin tartten ratkasun, joka ei työnny kehän sisään siitä nipan ujuttamiseen tarkotetusta, n. 8 mm reiästä. Liekö “Mistä näitä osia saa” ketjussa mainittu clas ohlsonin keltanen nauha hyvää?

Koko:

Vanteen keskellä menee syvennys/ura, joka on tönärillä katottuna 10,5 mm leveä. Renkaan urat ovat puolestaan 19 mm ja seinämät, joita vasten rengas tukee, ovat sen verta korkeat ja asialliset (6 mm), että uskaltaisin väittää, ettei rengas varmaankaan hyppää kovin helpolla pois vaikka nauha olisikin hiukan liian leveä. Monimillisellä nauhalla kannattaa lähteä yrittämään?

Mainittakoon että nauha/teippi -kysymys on mulle nyt hiukan yhdentekevä, koska kuormitus ei tule olemaan luokkaa 9 bar, eikä käyttö kovin mäshäävää.

Selasin joskus Clas Ohlssonin vannenauhalaarin läpi ja kaikki oli 26" nauhaa. Nyt ajattelin tilata kaappiin 50m Schwalben teippiä 19mm leveydessä. Riittää hetkeksi.

Mielestäni teippi on nauhaa parempaa. Schwalbe on ihan jees mutta Velox on kingi!

http://store.velo-orange.com/media/catalog/product/cache/1/image/530x530/9df78eab33525d08d6e5fb8d27136e95/v/e/velox_rim_tape.jpg

Itse tykkään myös kangasteipistä. Juuri paikkasin sisurin joka oli puhjennut kun pari vuotta vanha muovinen nauha oli kovettunut ja haljennut pinnanreiän kohdalta. Aikoinaan tuli pelattua sähköteippien ja erkkojen kanssa, mutta nyt ei oikein enää jaksaisi.

Käväsin klasuta poistamassa 2 pkt Herrmansin sinistä, 2 € kappale. Sen lisäksi valikoimassa oli vaan 26" -yhteensopivaa, leveetä punasta, joka ei tainnut olla Herrmanssia.

Epäröin edelleen hiukan, koska sinisen koko oli ilmoitettu 26-27-28", mutta kyllä se ehjänä tohon 28" vanteelle veny. Ylitin tosin nauhan maksimipaineen (6 bar) puolikkaalla baarilla, mutta eiköhän toi kestä.

Paljon jämptimpää se on kuin bilteman jämäkumi.

Korkeapaine -nauhaa jostain perus fillariliikkeestä. Sen leveyden kans ei oo niin justiin, kunhan se ei mene ulkokumin kans samoille mestoille. Ei maksa paljoa vaikka miten päin mittaisit. Mul on specializedin nauhat, eikä oo kyllä koskaan pragannu. Tais maksaa femman kipale.

1 Like

Veloxin teippi kix ääs!

Poistin tuota juuri riittävästi hintaan pari euroa / rulla…

Pumppailin tossa yks päivä vähän lisää painetta renkaisiin kun sisuri otti ja päästi ilmat. Venttiilin juureen oli tullu nätit viillot. Kehinä on Mavicin Open Sportit ja vannenauhoina Vittoriat. Vannenauhassa oleva venttiilin reikä on kohtuu iso prestalle.

Oonko pistäny käteni paskaan näitten vannenauhojen kanssa vai mahtaako vika olla kehässä? Ei ilmeisesti oo ekat eikä vikat Mavicit missä on tarpeettoman terävät reunat nippeleiden ja venttiilin rei’issä…?

Heitin tohon päälle sit suikaleen jesaria ja tein siihen kynällä reiän. Toivottavasti kestää.

Minkäkokoinen vannenauha vanteelle jonka sisäleveys 17mm? 16mm nauha ei pysy vanteella vaan lähtee aina karkuun rengasta asettaessa.

Rumu - 1:23, 24.9.2012 » Minkäkokoinen vannenauha vanteelle jonka sisäleveys 17mm? 16mm nauha ei pysy vanteella vaan lähtee aina karkuun rengasta asettaessa.
Nyt vinkkejä..Minkä levyisella vannenauhalla kannattaa lähteä kokeilemaan?

18 varmaan asettuis ihan kivasti.

Uskaltaisiko katuratapaineilla käyttää vannenauhana kavennettua Gorilla-teippiä? Toisin sanoen, onko kellään sellaisia kokemuksia, joiden perusteella sitä ei kannattaisi käyttää tässä tapauksessa?

Osaako joku kertoa mistä pääkaupunkiseudun kivijalasta löytyisi vannenauhaa/teippiä joka kestää sen 10baria?

Turhauttavaa kun valtaosa kivijaloista ei listaa tuotteitaan nettisivuilleen.

Tarinassa tähän mennessä tapahtunutta: fillarissa alunperin 35mm Paselat millä oon ajellut tyytyväisenä 6,5 barin paineilla. Nyt laitoin 25mm GP4000 ja 8 baria painetta, sisuri puhkes parin kilometrin ajolla.

Vannenauha näyttää muutamassa kohtaa tältä:

Ja sitä saa kynnellä tökkimällä siirrettyä paremmin paikalleen niin että kaikki pinnankolot peittyy, mutta kun toi on aika pienestä kiinni niin eiköhän se rengasta asentaessakin liiku jonkun verran? Pitäsköhän vaihtaa esim. milliä leveämpään? Pikagooglauksen perusteella ton Herrmans keltaisen pitäs kyllä kestää 8 kiloa.

^vanneteippiä tilalle

Jes jes, paikallisesta (Sellon Pyörä) löyty Schwalben teippiä minkä uhattais kestävän 10 kiloa. Ainaki sillä sai reiät peittoon, katotaan miten käy. Makso 4,90€.

ot: pikkuhiljaa alkaa viimeinkin onnistumaan tuo renkaan irrottelu ja paikalleenlaitto :smiley:

Schwalben teippi on varmasti hyvä. Paineita ei silti välttämättä kannata pitää ihan rengasvalmistajan maksimien mukaisina. Varsinkin, jos olet kevyt. Tässä pdf:ssä on hyvä taulukko sopivan rengaspaineen valitsemiseksi. Tuo käyttämäsi 6,5 baria 35 mm:n renkaassa ei mahdu edes tuohon asteikolle. Sellaiset paineet riittäisivät varmaan 200 kilon kuormalle :wink:

madutin - 17:44, 20.5.2014 » teippiä minkä uhattais kestävän 10 kiloa
Mitä ihmeen kiloja nämä muuten on? 100 kilopascalia on vasta 1 bar.

Kiloa painetta neliösenttimetriä kohden! Autoamiksien pihalta varmasti tuttu käsite vaikka oma koulutustaustani vähän tuosta eroaakin… :smiley:

Kappas joo.

“Pressure is sometimes expressed in grams-force/cm2, or as kg/cm2 and the like without properly identifying the force units. But using the names kilogram, gram, kilogram-force, or gram-force (or their symbols) as units of force is expressly forbidden in SI.”

En tosin oo itsekään ihan oikeaoppinen näiden yksiköiden suhteen. Joissakin yhteyksissä grainit ja tuumat ovat näppärämpiä ja rengaspaineet oon tottunu ilmoittamaan psi:nä, tosin ei kilopascaleissakaan mitään vikaa ole. Barit on kurjia, joutuu sössöttämään desimaalien kanssa.