Vanhasta Raleigh Royalesta sinkula/fixi

Hei

Kaverini soitteli muutama päivä sitten mielipiteitä sinkula/fix pyöristä. Katselin niitä netistä ja keksin, että pyöräytän itselleni sellaisen vanhempieni vanhoista Raleigh pyöristä. Niitä on kokonaisuudessaan kolme kappaletta, mutta rakennetaan nytten aluksi ensimmäinen niistä. Valitsen niistä tyylikkäimmän malliltaan Raleigh Royalen oranssilla maalilla.

Tulen mahdollisesti tarvitsemaan jotain apua, joten päätin aloittaa projektin tänne. Yritän käyttää mahd. paljon alkuperäisiä osia. Ensimmäinen ongelma on takapakan avaaminen. Sattuisiko kenelläkään olemaan tällaista työkalua tai tiedättekö saako niitä suomesta?

herrasinkula. tartsi ja vaihteet kuuseen ja imo penkki ja gripit ruskeiksi. viiksitanko.

luulis löytyvän suomesta tuo hylsy. kunhan pakan saat irti ni bmx vapari vaan pakan kierteisiin.

edit. ehkei sittenkään ruskeiksi jos oranssi runko. loksut jätä kuitenkin.

Tarvitset siis park tool FR-4 hylsyn Atom/Regina vapaarattaisiin. Tuon kanssa ei tarvitse purkaa akselia pois tieltä että saa sopimaan.

edit. google kertoi että tuollainen irtoo about kympillä vaikka pyörätohtorilta.

Joo, ihan hyvän herraskaisen sinkulanhan sä noista saat ihan sinkuloimalla ja putsailemalla. Näyttävät olevan suht samankokosia, joten kannattaa varmaan valita värin sijaan se, jossa on suorimmat lokarit ja herkimmät laakerit navoissa ja keskiössä. Laita pm:llä osoite niin tiputan kirjekuoressa ton maillardin hylsyn keltaseen laatikkoon.

Mukavia kiilloitushetkiä vaan.

Laitahan lähempää kuva tosta oranssista, näin kaukaa näyttää kovin hyvältä (Tollanen vähän candy oranssi puree muhun aina, ja onko noi lokarit samaa sävyä? Oi.). Täältä ehdottomasti ääni HOILin herrassinkula-ajatukselle.
Vaikkapa tuolta takaraivoon ideoita.

Vai kannattaisko värin tms. sijaan valita kuitenkin se kooltaan sopivin;) ? Toi oranssi on kyl kivan värinen…

vastaavia hommia malliksi

Mikäli todellakin kaipaat tuota Maillardin n.31-32mm 24 pykäläistä vapaaratastyökalua(Park Tool FR-4 ei silloin todellakaan käy),niin navassa saattaa olla ranskalaiset kierteet jolloin bmx-vapaaratasta tai fixiratasta ei siihen kierretä!

Ohjainlaakerin ja keskiön mahdolliset Raleighin oman standardin kierteet eivät myöskään helpottaisi elämää jatkossa,mikäli olisivat vaihtokunnossa…

Hyvinvarustetuissa pyöräkorjaamoissa pitäisi löytyä tuo avain.Ei voi paljon maksaa tuon irroitus.Ei noita Suomessa välttämättä myynnissä hirveästi ole…?Pyörätohtorilta Espoosta kannattaa kysyä.

Vaimon raleighmixten (samaa ikäluokkaa ku nuo) pistin kuntoon fliplop kiekkosetillä ja bmx-rattaalla. Ketjulinjakin tuli justiinsa. Helppo ja nopea konversio suunniteltuihin toimenpiteisiin verrattuna.

Hei pitkästä aikaa!

Homma on nyt edennyt siihen vaiheeseen että pääsin jo vähän polkemaan fillaria. Ongelmana oli huonot vanteet ja kolmesta eri raleighista valitsin parhaat jotka onnistuin muuntamaan sinkulaksi. Kiristelin ja suoristin vanteita ja uskon että pyörän käyttöikä on niin pitkä kuin vanteet ja kammet keskiöineen kestävät.

Laakereita huolsin ja ne rullaavat nyt hyvin. Olin ostanut hianot oranssimustat renkaat pyörääni varten mutta huomasin vasta jälkeenpäin, että vanteiden koko on 630, jonka seurauksena pistin tilaukseen heti uudet mustat. Nyt alla on jotkut vanhat rapistuneet nakit, joista vain pahat viiltohaavat sormiin.

Takaratas on 16T ja edessä taisi olla 50T, joten välityssuhde on aika hurja. Riittäisiköhän taakse 18T ratas? Tietysti omasta mieltymyksestä kiinni. Tarakan ainakin irrotan vielä ja lokareista en ole vielä täysin varma. Mitä mieltä olette ja parannusehdotuksia?

Pidä lokarit, ja pistä joku viiksitanko niin tällä ajaa vaikka linnan juhliin

Jättäsin lokarit. Laittasin etutarakan, jos on käyttötarkotuksen mukasta. Viiksitanko vois toimia.

50:18 on kevyempi kuin 48:17 joten en näkisi ongelmaa.

…mutta jos tästä nyt on tarkoitus tulla ennemmin herrakruisailupyörä kuin täysii-pyörä (niinkuin tämänhetkinen olemus viittaa), niin joku 50:20 vois olla kivempi. Sinkulassa muutenkin vähän lyhyempi välitys paikallaan kuin kiinteessä.

Itekin jättäisin loksut, yrittäisin ehkä vähän takalokaria muotoilla seuraamaan paremmin renkaan kaarta. Ja satulan vaihtaisin.

Viiksitanko +1.

Satula metsään, kiintee lukko metsään, toi moderni tarakka metsään, suora tanko metsään. Jarrupiuhat paremmin kromisilla nipsuttimilla. Sitte ajat täysiä kahvilaan ja vaikka suoraan terassille piippu suussa.