Vanhan pösön kehitysehdotuksia?

Mitenhän tätä lähtisi pilaamaan? Eli kyseessä PH-8 jostain kasarin alulta ehkä.

Hienoja asioita:

-tekniikka on purettu atomeiksi ja huollettu kuntoon laakereita yms myöten, ja kaikki toimii hyvin. Kammet super hyvässä kunnossa ja nätit.

-satulatolppa liikkuu ja runko on hyvässä kunnossa ja just sopivan kokoinen

-alkuperäiset pitkät teräslokarit on hämmästyttävän hyvässä kunnossa, ehdottomasti jätettävä pyörään! Jopa alkup dynamovalo etulokarissa toimii moitteetta ja kuljottaa tunnelmallisessa keltaista valoa Ranska-tyyliin.

Ei-niin hienoja asioita:

-2x5 Simplex vaihteet sen ajan bulkkia, sisältää esim muovi osia. Näistä luopuminen ei aiheuttaisi tunnon tuskia

-vanhan ajan kahvat ei ole hirveän kiva käyttää. Toimisikohan tuollaiset weinmann jarrut pienillä short pull “bmx kahvoilla” tyyliin dia compe jos siirtäisi kahvat lepo-otteelle ja jättäisi dropit siistin tyhjäksi.

-biltema satula ja pulloteline tottakai lähtee, ja muovinen varoitusaisa tarakasta. Ja ehkä tarakkakin kun ei ole käyttöä

Kuvia lähtötilanteesta:

2 Likes

Hieno pyörä ja nätissä kunnossa. Tämän kanssahan voi lähteä moneenkin, suuntaan, tarakka on mielestäni aika hieno, itse jättäisin paikalleen.

Jotain ideoita mitä itselleni tuli tästä mieleen:

  • Modernimmat kiekot, eteen ehkä napadynamo, samalla taaksen uusi napa mahdollistaisi esim. 10-pakan.
  • Valoihin ledisisukset.
  • Jos ei droppitanko miellytä niin esim. joku porteur tms. tanko voisi toimia aika nätisti tässä.
  • Tangon vaihdon yhteydessä ehkä jarrujen päivittelyä.

Toisaalta ajaisin varmaan ihan mielelläni nykyisessäkin kuosissakin.

Tämä aihe lähtee seurantaan! Itsellä PX 50S ihmettelyn/työn alla.

Tää edellyttää vähintään takahaarukan levittämisen 120 millistä 130:een. Mahdollisesti myös etuhaarukan levittämistä ja dropouttien viilailua. Toi Simplexin takavaihtaja on todennäköisesti dropoutissa kiinni semmosella ruuvattavalla korvakkeella. En tiiä jääkö sille ruuville tarpeeks tilaa 10-pakan kanssa. Se pienin ratas tulee aika liki navan lukkomutteria.

Semmonen kehitysehdotus vois olla, että tee joku retki.

Kitkavipujen kanssa ei oo niin justiinsa väliä, mimmoset vaihtajat on käytössä. Laittelet vaikka jotain omaan silmään kivan näköstä vintagepalikkaa kiinni fillabicyclesiltä tai mistä nyt ikinäkään.

Mutta tee sitä ennen se retki niin saat tuntumaa siihen, että kuinka toimivat noi pyörän nykyiset välitykset on, vai tarvisko niitä muuttaa, jolloin voi miettiä pitäiskö olla jotain pitkähäkkistä vaihtajaa tms. Siinä kohtaa voi tulla ajankohtaiseksi miettiä pitäiskö noille kammille ja kiekoille tehdä jotain, kun uusien, varsinkaan pienempien eturattaiden löytäminen voi olla aika työlästä. Viitospakkojakaan ei ole kovin helppoa löytää muilla kuin korkeintaan 14-28 rattailla.

Jos on osaamista, niin maalaisin nätiksi ja uudet pösön tarrat ja sen jälkeen kovaa ajoa. Tartsi sopii tohon hienosti!

Jos pyörä toimii, niin aja ensin ja mieti vasta sitten mitä täytyy muuttaa. Satulatolpasta pyyhkäisee ruostekukan pois ja aloittaa sillä?

Jos ostohousut on jo puettu, niin kiekot ja etuvaihtaja ovat hyvä aloitus päivityskierteelle. Alumiinikehät ovat paitsi kevyemmät kuin nuo nykyiset teräskehät, niin jarrutehojen kannalta kuin toiselta planeetalta. Kiinni olevien jarrujen reach riittänee mainiosti 700C-kokoisille kiekoille.

Muovisimplexin saa toimimaan mutkattomasti vielä max. 28-hampaisen kasipakan kanssa, mutta etuvaihtajassa on tyyppivika, eli panta katkeaa ja sellainen harmittaa tien päällä missä vaan.

Blogissa mulla on vastaavanlaisesta Peugeotista kasattu varoittava kehitystarina, osalistassa näkyy myös miten nälkä on kasvanut syödessä.

1 Like

Kiitos linkistä!

Tuossa tilassa pyörä on lähinnä omaa visiotani. Vaihteille ei ole juuri käyttöä ja koska kiinni olevat eivät ole mitään hienoja artifakteja ei niistä luopuminen vuodattaisi sydänverta. Miten toteutit sinkuloimisen? Jos näissä tosiaan on 120mm perä niin helpoin/halvin olisi varmaan hommata vaan jotkut jarrupinnalliset ratakiekot ja laittaa kiinni vaikka mx30 vapari? Maksoin tästä pyörästä 70€ tälläisenaan joten tarkoitus ei ole käyttöä satoja rahaa. Olisi toiki voinu mainita tämän aloituksessakin.

Tarakka tosiaan on aika nätti tarakaksi. Voishan se tuossa olla paikoillaankin. Lokarit jää aivan varmasti.

2 Likes


Vanha pakka tai kaksi luovutti spacerinsa. Leveäkantainen ratas ja/tai oikea sinkulakitti olisi varmaankin vetämishommiin tukevampi, mutta tämän käyttö on enemmänkin sellaista rentoa munkkikaffelle ja takaisin -ajoa, niin ei ole haitannut.

Muistaakseni tässä oli alkujaan 126mm takanapa ja perää on levitetty hieman jotta tuo 130mm Shimanon R501 menee paikoilleen ilman venkoilua. Etuhaarukan päät on myös viilattu 8mm → 9mm akselille.

2 Likes