Vanhan Jopon raiskausyritys

Käsiini eksyi Jopo 70-luvulta ja tarkoitus oli vääntää siitä menopeli tyttöystävälle. Tässä oli lähtökohta:

Itse olin ehdottomasti sitä mieltä, että alkuperäiseen maalipintaan ei kosketa. Tyttöystävä oli vähintään yhtä ehdoton, että se maalataan. Noh, kyllähän kaikki sanomattakin tietää miten näissä tilanteissa tuppaa käymään. Siniseksi. Ei saatana. Ja vielä tumman siniseksi. Ehkä maailman tylsin väri pyörään. Google auki. Pian kävi ilmi, että Jopoa on saanut alunperinkin juurikin sellaisena tumman sinisenä! Siihen valkoiset tarrat ja uutta nakkia alle, osien kiilloittelua sekä kaikkien laakereiden huolto.

Purin pyörän osiin ja toimitin rungon sekä keulan jo tutuksi tulleeseen jauhemaalaamoon (jos maalaamaan lähdetään, niin on se mielestäni syytä tehdä kunnolla). Sitten alkoi metalliosien armoton jynssääminen ja kiilloittaminen. Uudet nakit löytyi sattumoisin prismasta. Alkuperäiset olivat harmaat, mutta tilalle tulivat mustat.

Runko tuli maalaamosta. Hintaa kertyi 70e pienen tinkaamisen jälkeen. Pari-kolme tuntia niputtamista ja myöhemmin vielä “tovi” noiden laakereiden herkistelyä ja tällainenhan siitä sitten tuli:

Simsalabim

Hintaa koko projektille kertyi huimat 100e.

Luulen, että jengi täällä ei ihan hirveästi arvosta uusia jopoja tahi jopolla ajelijoita ylipäätään, mutta luulen, että vanhat pyörät kiinnostaa jollain tasolla ainakin…

Nätisti ja uskollisesti laitettu! Thumbs up!

hipit kuriin!

Noei, hienohan tuo on.

oikein!

Hiieeenooooh! Mistä tarrat?

Heeno! Mulle tuli duunikaverin kanssa Jopon tarrat Huuto.netistä.

http://users.tkk.fi/~sjt/Jopo/Jopo2_600x398.jpg

Duunikaverin Jopo, omasta en ole vieläkään ehtinyt ottaa kuvia.

Mä oon 100% varma, että sellaista mustaa “kanttinauhaa,” joka noissa Jopoissa oli vaakaputken yläreunan suojana, saa jostain uutena kaupasta. Joku muu saa kyllä kertoa mistä sitä saa.

Komeita jopoja molemmat! On se tuo vanha malli vain tyylikäs.

Noista hienosti entisöidyistä Jopoista tulee ihan lämmin ja pörröinen olo.

Sitä kanttinauhaa saa Etolasta paria kolmea eri leveyttä.

Jep, Huuto.netistä nuokin tarrat tulivat. Hintaa kertyi posteineen 8e. Mulla on sällin yhteystiedot, jos joku tarttee tarraa. Voisi kuvitella, että ukko vääntää tarrat kuin tarrat mittatilauksena.

SanttuT:n duunikaverin Jopo on komea!

Komee peli! Tekee mieli ottaa itsekin jopo-projekti tyon alle kun noita kuvia katselee.

pm tarroista eiku decallsseista

mijumi - 6:59, 15.6.2010 » Sitä kanttinauhaa saa Etolasta paria kolmea eri leveyttä.
Ennen sinne kävelyä väittäisin, että noita kumijuttuja saa parhaiten Etrasta, eli entisestä teollisuus-etolasta. Löytyy esim. Herttoniemen metron vierestä toiselta puolelta itäväylää Etolan kanssa samasta rapusta kerrosta ylempää. Toki normietolassakin voi tsägällä jotain olla, mutta epäilen vähän.
perttu - 7:07, 15.6.2010 » [...] Uudet nakit löytyi sattumoisin prismasta. Alkuperäiset olivat harmaat, mutta tilalle tulivat mustat. [...] Luulen, että jengi täällä ei ihan hirveästi arvosta uusia jopoja tahi jopolla ajelijoita ylipäätään, mutta luulen, että vanhat pyörät kiinnostaa jollain tasolla ainakin...
Hieno tuli, kyllä arvostetaan!

Mites noiden harmaiden 484-renkaiden kanssa on, eivät taida olla enää tuotannossa? Olisiko jossain joku kätkö noita, kyselin jo parista paikallisesta, mutta ei oota vain löytyi.

antik - 7:19, 15.6.2010 »

Mites noiden harmaiden 484-renkaiden kanssa on, eivät taida olla enää tuotannossa? Olisiko jossain joku kätkö noita, kyselin jo parista paikallisesta, mutta ei oota vain löytyi.

Motoneteistä kautta maan.

^ Tattis, niinpä tietysti, halpikset apuun kun nokialaiset loppuu : ) Linkki kaikille.

NKOTB - 7:20, 15.6.2010 »
antik - 7:19, 15.6.2010 » Mites noiden harmaiden 484-renkaiden kanssa on, eivät taida olla enää tuotannossa? Olisiko jossain joku kätkö noita, kyselin jo parista paikallisesta, mutta ei oota vain löytyi.
Motoneteistä kautta maan.
Niin ja sieltä Prismasta ois kanssa harmaat vastaavat irronneet. Mitroc-merkkiset nakit. Pärräpuolella valmistaa kanssa renkaita, vähän sellanen halpismerkki, mutta kyllä noilla ajelee. Hintaa joku 6e/kpl. Velosportissa oli muistaakseni nokian alkuperäisetkin mutta ne oli yli 20e/kpl.

Niin ja kyseessä siis Viikin Prisma.

Paikallinen nettikauppa kauppaa Schwalbea parilla kympillä.

Tyylikkäitä on molempien kuvien entisöidyt Jopot! Osaisko joku kertoa, mistä voisin metsästää omaan projektiini lokarit? 22" metallisia ei tahdo löytyä mistään ja 24" en välttämättä lähtis taivuttelemaan.