Valmiskiekot vs. osista kasatut, que?

Mihin kiekot ajon ajaksi?

Olen tässä jonkin aikaa miettinyt kiekkojen päivittämistä (maantiefillari, vaihteitakin on) ja en hahmota pitäiskö kallistua tehdaskiekkoihin vai osista kasattuihin.

Jos puhutaan esmes 450€ kiekkosetistä, niin spekseistä havaittavat erot on:

valmiskiekoissa on yleensä selkeästi vähemmän pinnoja ja kiekot painavat vähemmän kuin itse kasatut.

Tietty itse kasaamalla osat voi valita mieleisekseen, mutta esim. Ultegran navoilla kasatut kiekot Open pro vanteella näyttää olevan lähes saman hintaiset kuin valmiit Ultegran tehdaskiekot, mutta tehdaskiekot on keveämmät.

Mun tapauksessa “itse kasatut” tarkoittaa sitä, että myyjäfirma on kasannu ne.

Olkaa ystävllismielisiä ja valaiskaa tietämätöntä. Kiitos.

Oisko väärä foorumi?

Nojah, tehdaskasatut vs. käsintehdyt on kyl ihan fiksettikiekoissakin validia vertailua. Yleisesti ottaen eroina on käsintehdyissä helpommin saatavilla olevat osaset (peruspinnaa saa lähikaupasta, suoravetoista ei välttämättä), ja kiekot on oikealla kireydellä eikä pinnoissa ole mitään järkyttäviä jännityseroja. Tehdaskiekkohan saattaa olla luotisuora, mutta puolat eri kireyksillä. Tällä on valtava merkitys kiekon kestävyyden kannalta.

Ts. hyvät ja kestävät kiekot voi saada tehtaaltakin, olettaen että ovat laatukamaa (ultegran kiekot ovat), mutta jos yhtään epäilyttää tehdaskiekkojen laatu, niin käsintehdyt kiekot on kyl just niin hyvät kuin niiden tekijä. Eli hyvä ukko tekee helvetin hyvät kiekot. Paskempi kaveri saa kiekot solmuun pelkästään rihtaamalla.

dpstyles - 18:18, 19.4.2011 » Oisko väärä foorumi?
Niin täällä ei jengi ostele valmiskiekkoja / kasaa itse omia kiekkoja?

CNC-Bike.de:stä kiekot FRM Feather -navoilla, Bor 373 -vanteilla ja DT Revolution pinnoilla, 449 euroa. Ilmoitettu paino on 1280g. Vähän halvempiakin kevyitä kiekkosettejä settejä tuolla oli American Classicin ja Caratin navoilla.

Henkilökohtaista kokemusta noista ei ole, mutta kauppa on entuudestaan tuttu.

Olinpa hyödyllinen.

Käsintehdyt kiekot on siis just niin hyvät kuin tekijänsä, ja ammattimies tekee kyllä paremmat kiekot kuin yksikään kone. Mutta tehdaskiekot on ihan ok, mutta silloin on edessä valmistajan tekemät valinnat kiekon kestävyyden ja käyttötarkoituksen kanssa, kun sen rasvanäpin kanssa voi neuvotella ja pähkiä millaiset niiden kiekkojen pitää olla ja sitten ne tehdään kans kuskin mukaan. Jos ei tarvitse hinta edellä mennä, niin ottaisin milloin hyvänsä käsintehdyt.

konkeli - 18:31, 19.4.2011 » Nojah, tehdaskasatut vs. käsintehdyt on kyl ihan fiksettikiekoissakin validia vertailua. Yleisesti ottaen eroina on käsintehdyissä helpommin saatavilla olevat osaset (peruspinnaa saa lähikaupasta, suoravetoista ei välttämättä), ja kiekot on oikealla kireydellä eikä pinnoissa ole mitään järkyttäviä jännityseroja. Tehdaskiekkohan saattaa olla luotisuora, mutta puolat eri kireyksillä. Tällä on valtava merkitys kiekon kestävyyden kannalta. Ts. hyvät ja kestävät kiekot voi saada tehtaaltakin, olettaen että ovat laatukamaa (ultegran kiekot ovat), mutta jos yhtään epäilyttää tehdaskiekkojen laatu, niin käsintehdyt kiekot on kyl just niin hyvät kuin niiden tekijä. Eli hyvä ukko tekee helvetin hyvät kiekot. Paskempi kaveri saa kiekot solmuun pelkästään rihtaamalla.
Esim. mainitsemani Ultegra setit on 1652gr (valmiskiekot) ja käsinkasatut 1918gr.

Oletettavasti käsin kasatut olis kestävämmät mutta huomaakohan tota painoeroa ajossa kuinka selkeesti?

Jos jotain hiertää, että puhun nyt Shimanosta ja valmiskiekoista niin itse ainakin käytin sujuvasti Shimanon tehdas etukiekkoa fiksissäkin kolmen vuoden ajan. Nii.

Dpstyles taisi tarkoittaa tätä maantiepyörä vs. yksivaihteiset -jakoa, joka on ihan validi pointti. Aihealue kyllä koskettaa yksivaihteilijoitakin.

Mutta onpa jännä painoero. Taidetaan käyttää aika jytyä pinnaa ja 36 kpl tuossa käsintehdyssä. Kuitenkin open pro on varsin köykäinen kehä ja siihen jos yhdistää laatunavat keveillä pinnoilla, niin paino pysyy hyvin kurissa kestävyyden siitä kärsimättä.

Tuon painoeron saattaa huomatakin, riippuen vähän siitä minne se ylimääräinen massa sijoittuu. Kehistähän se paino kannattaa pitää poissa.

b-veli - 18:34, 19.4.2011 » [CNC-Bike.de](http://cnc-bike.de/product_info.php?cPath=320_132_474&products_id=5236&osCsid=356c7398843dad98d1e8adaed1fe7aa4):stä kiekot FRM Feather -navoilla, Bor 373 -vanteilla ja DT Revolution pinnoilla, 449 euroa. Ilmoitettu paino on 1280g. Vähän halvempiakin kevyitä kiekkosettejä settejä tuolla oli American Classicin ja Caratin navoilla. Henkilökohtaista kokemusta noista ei ole, mutta kauppa on entuudestaan tuttu.
Täältä löytyikin hamuamani 240s navoille kasatut kiekot, kiitti linkistä.

Oletko itse siis tilannut tuolta jotain? Pikainen googletus antoi vähän ikävähköä arviota k.o. kaupasta. Tosin, enemmänkin paikanpäällä tapahtuvaa asiakaspalvelua kritisoitiin. Lienee silti luotettava kauppa.

Noi höyhenenkevyet kiekot sit kannattaa hankkia jos ajotyyli ja kuskin massa niille sopii. Muuten suosittelen tukevaa settiä.

Tilasin joo tossa talvella. Noin kahden viikon kuluttua tilauksesta tuli tavara perille, kun piti pankkisiirrolla maksaa. Sain kuitenkin kaiken mitä tilasin ja ihan ehjänä.

Mä olen Tapsalla ja Ruusulankadulla yhteensä kolmet kiekot kasauttanut: Open Prota ja Sportia naitettuna Michelle, Formulalle ja Deore XT:lle. Sitten on Kauppaveljiltä alennus-RS10:t ja jostain edullisesti hommatut Racing 3:t.

Kaikki ovat hienosti edelleen kunnossa, mutta joku noissa “ihmisen tekemissä” tuntuu paremmalta. Jotenkin niihin luottaa enemmän.

Hieman asiaan liittyen: onko joku tilannut Outspokenin kavereilta kiekot? Esimerkkinä 165 puntaa Open Sport & Formula -parista kuulostaa aika mukavalta.

pmu - 18:52, 19.4.2011 » Täältä löytyikin hamuamani 240s navoille kasatut kiekot, kiitti linkistä.
Kai tarkoitat [noita](http://cnc-bike.de/product_info.php?cPath=320_132_472&products_id=4920), joissa on aito 18 karaatin kultaus pinnoissa ;-)
b-veli - 10:13, 20.4.2011 »
pmu - 18:52, 19.4.2011 » Täältä löytyikin hamuamani 240s navoille kasatut kiekot, kiitti linkistä.
Kai tarkoitat [noita](http://cnc-bike.de/product_info.php?cPath=320_132_472&products_id=4920), joissa on aito 18 karaatin kultaus pinnoissa ;-)
Heheh, melko härskit. Tosin omaan mattamustaan pyörään ajattelin laittaa ne kokovalkoiset 240s napaan rakennetut kiekot, että ei sekään kaikista neutraalein vaihtoehto ole :)

Mun sujuvalla googlesaksalla ymmärsin kiekoille olevan postikulut 65€ mikä on kyllä tosi suolainen. Piti mailata ja varmistaa.

EDIT: “Hi,
the shipping costs to Finland are € 24,00.
Best Regards,
Christian”

Mitähän se toi googlen käännös sit tarkoittaa…
[i]
"1. Shipping costs in advance (weight up to 5kg, net value up to EUR 500);
different prices:

  • Dispatch of complete wheels (see 2 Shipping Wheels) —
  1. Shipping Wheels
  • Roadworthy Wheels, shipping by freight EUR 65.00 (no offer cash on delivery)"[/i]

saksaksi:

  1. Versandkosten per Vorkasse (Gewicht bis 5kg, Nettowarenwert bis EUR 500);
    abweichende Preise:
  • Versand von Kompletträdern (siehe 2. Versandkosten Kompletträder)
  1. Versandkosten Kompletträder
  • fahrbereite Kompletträder, Versand per Spedition EUR 65,00 (kein Versand per Nachnahme möglich)

Voihan tuo sivujen tieto olla väärässäkin. Kyllä monesta saksalaiskaupasta tulee kiekot parilla kympillä suomeen. Tee tilaus niin saat tilausvahvistuksen sähköpostilla. Tämän jälkeen tulee vielä lasku ja pankkiyhteystiedot erillisellä viestillä. Joten jos postikulut ovat kuitenkin sen 65 euroa, voit vielä perua tilauksen.

Kompletträder = polkupyöristä puhuttaessa sama kuin Komplettfahrräder, siis valmispolkupyörä eli ns. kompliitti, ei kiekkosetti. Kiekko on puolestaan Laufrad. Olisin kummissani mikäli joku kutsuisi kiekkosettiä tuolla Komplettrad-pohjaisella ilmaisulla.

Pienempien osien lähetyskustannukset näyttävät puolestaan vaihtelevan (painon, ja varmasti myös koon mukaan).

Tilasinkin sit lopulta kiekot täältä.

Open Pro kehillä ja revolution pinnoilla. All silver. Painoa parille 1690gr ja hintaa 230 € posteineen. Ei paha.