Valmiskiekot velolle, 200-400€, suosituksia?

Pitäisi ostaa kesäksi kiekot ratapyörään. Meinaan käyttää kiekkoja vaan Velodromilla ja Liikuntamyllyssä. Lähinnä valmiskiekot kiinnostaa. Ajattelin investoida korkeintaan 400€, yhtään ei haittaa vaikka pääsis halvemmallakin. Mulla ei ole oikein mitään käsitystä ratakiekoista, siksi ajattelin kysyä apua. Asiasta on varmaan keskusteltu aiemminkin, mutta en onnistunut löytämään vanhoja keskusteluja.

Vaatimukset:
-Avot tai tuubit käy molemmat. Tuubit ois varmaan paremmat. Avorenkaita löytyy säkillinen kotoa, tuubikiekkojen tapauksessa 400 egeen pitää sisältyä kiekot+tuubit.
-Flipflop-napa, fixed-fixed. Onko rattaissa erilaisia kierteitä? Mulla on sellaisia rattaita jotka käyvät perusnapoihin tyyliin Surly, On-one jne.
-tukevat ja kisakelpoiset. Tuskin käyn kisailemassa, mutta ei sitä koskaan tiedä.
-Käytetytkin kelpaa, jos jollain sattuu olemaan ylimääräisenä sopivat kiekot

Lähinnä oon katellut Mavic Ellipsejä ja Navigator Pistoja. Olisko jotain parempaa/halvempaa/hienompaa vaihtoehtoa. Navigator Pistoja ei taida enää saada tuubiversioina? En oo ainakaan verkkokaupoista löytänyt?

Nämä ovat edelleen myynnissä, ovat tosin halvemmat kuin budjettisi. HKI:stä löytyy.

saa niitä tuubeillekin

mut laita levy taakse, seurailet vaan ebayta. tulee niitä vastaan yllättävänkin edullisesti

Lontoolaisten lista.

http://www.velosport.fi/index.php/varaosat/rata-fiksiosat/mavic-ellipse.html

399e

ite kans speksailin noita jonkin aikaa ja yllätyin kun suomesta näköjään sais halvimmalla.

Kiitos vinkeistä. Kiitos erityisesti mannine Velodromeshopin linkistä. Mäkin huomasin nuo Velosportin asiallisesti hinnoitellut Ellipset.

Onko kenelläkään Navigator Pistoja? Ne on ilmeisesti ihan hyvät kiekot, ainakin niitä näkee paljon ratakuskeilla.

Levykiekko ei nappaa.

erkko - 20:46, 6.3.2011 » Onko kenelläkään Navigator Pistoja? Ne on ilmeisesti ihan hyvät kiekot, ainakin niitä näkee paljon ratakuskeilla.
Mulla on ollut kolme kautta treenikäytössä Navigatorit tuubiversiona. Ei ole vieläkään vinot tai muutakaan. Ne on ajanut asiansa hienosti ja kestäneet kaikenlaista, sekä ovat edulliset. Eihän ne hipot tai keveät ole, mutta toimii.

Meillä on ollut Navigator Pistat avoversioina katukäytössä naisen ajossa 2 vuotta. En ole huoltanut ikinä, koska tarvetta ei ole ilmennyt. Tuntuis olveva perus-bulkkikamaa muutoin, mut 28/32 pinnaisuus erottaa hieman.

Sit on myös Miche Pistardit velodromeshopista 155 puntaa pari, avo tai tuubi. Pinnoja on 24/32 ja etunen radiaalisti puolattu. Painoa silti ilmoitettu karvan verran enemmän kuin Navigatoreilla. Paha noista mennä sanomaan kummat on “paremmat”.

Merlin tarjois Ellipsejä hintaan 356,16 € (kun kirjautuu sisään), MUTTA ne on vanhempaa mallia, joka painaa 100 grammaa enemmän, ja dekaalitkin on mun mielestä laimeamman näköiset, jos sellaisilla asioilla on väliä.

Pistardeihin taitaa saada rattaan vaan yhdelle puolelle, ainakin kuvassa näyttää siltä? Muuten olis hyvät (=halvat ja kohtuupainoiset).

Vaikuttaa siltä että hommaan joko Ellipset Velosportista tai sitten Navigatorit Velodromeshopista. Harmi että Ellipsejä ei oo olemassa tuubiversioina.

…takanapa on Micheissä single fixed, vaikka jälleenmyyjät näyttävätkin panttaavan tietoa. Varsinkin tuohon Velodromeshopin hintaan voisi olla joka tapauksessa toimiva valinta.

Ellipset ovat kyllä hinta-laatusuhteeltaan päälliköt, ja nykyisin noudettavissa vielä kulmiltakin - mutta tuubeiluun tosiaan sitten jotain muuta…

edit. Michet edukkaasti myös täältä; kannattaa vertailla hintoja postikulujen eri puodeissa.

Äh vanha lanka mut menköön:

Olikos niissä Ellipseissä nyt jotain vikaa Lukkorenkaista ei ainakaan DA:t käyny vai miten se oli. Mites ne laakerit, mites pysyykö ne suorana, mites tuo huolto->pitääkö olla koko ajan rihtaamassa/säätämässä? ?SIIS MIKSI EN OSTAISI ELLIPSEJÄ?

Siis laitanko Phillit taikka Macit tulille vai samaan hintaan kadun kulmasta vaan Ellipsit alle?

Tykkään nykyisistä kiekoistani vallankin paljon (smooth as good fuck), mutta kun on säätänyt maasturin kanssa hermojen menettämiseen asti->lue liikaa osia ja säätämistä. Haluisin nyt vain kaikki osat kiinni ajopyörään fit and forget ajatuksella, enkä koskea niihin huoltomielessä ainakaan seuraavaan vuoteen kahteen.

edit: ja vttu menihän tää vielä väärään lankaankin…ei tule velokäyttöön sen enempää kuin katukäyttöön.

Sulla on kiekot, joista pidät, etkä halua säätää?

Kiekot kiinni, aja.

miche pistard tuubit

ei käy tuubiloiset, mullahan on jo parhaat sellaset, osta pois=) fit and forget hakusessa, tai saatat joutua mulle taas kasaushommiin.

dpstyles - 15:27, 2.5.2013 » ..ei tule velokäyttöön sen enempää kuin katukäyttöön.
eli ei velolle eikä kadulle; laadukkaita lenkkikiekkoja sovita ja unohda -periaatteella neljän huntin hintakatolla?

Niille joille tyhmäpyörä on tyhmä, suosittelen www.chainreactioncycles.com/Models.aspx?ModelID=79327