Valmisfiksin fiksaus ajokuntoon

Kaupasta ostettu yksivaihde on teoriassa valmis ajoon valuutanvaihdon jälkeisen kädenpuristuksen päälle, mutta käytännössä homma ei etene ihan niin jouhevasti.
Käytännön esimerkkinä Spessun Langster vuosimallia 2013:
Ketjulinja on alkuperäisenä pielessä. Takarattaan käännöllä kaikki kuitenkin järjestyy.
Ketjun kireystaso heittää. Luulin tämän korjautuvan ketjulinjan suoristamisella, mutta ei: tietyssä kohtaa eturattaan liikettä ketjut hieman lörpsähtävät. Paskat kammet, paska eturatas?
Keskiöstä/eturattaasta kuuluu pienoinen metallinen naksahdus, melkein kloks, muttei ihan, polkevan voiman äkillisissä suunnanmuutoksissa. Epäilin eturattaan kiinnitystä, mutta ruuvit ihan jeppis kireydessä. Polkimet ovat toistaiseksi originellit muoviset pashat muovisilla häkeillä, mutta koska crc:n paketti ei ole vielä hyppysissä, en ole päässyt testaamaan aiheutuuko ääni polkimista vai ei.
Integroitu ohjainlaakeri. Kun pyörän runko on 6061-alumiinia, ei kai ohjainlaakerikuppi ole samaa ainetta? Alumiinin ja kromimolybdeeniteräksen yhteinen kanssarullailu kuulostaa äkkiseltään alumiinia, eli tässä tapauksessa runkoa, kuluttavalta tapahtumalta. Ei hyvä. Käyttöikä pitenee niksipirkkaohjeella?
Navat ja tahmainen akselin pyöriminen. Liekö tavallista navalle, että akselia pyörittäessä joutuu käyttämään melkolailla paljon voimaa, ja napa vastaa tahmealla pykälittäin antautuvalla pyörimisellä? Voiko napaa “herkistää” tjsp? Smooth cruisin’ haaveissa, eikä nykynavat sitä tarjoa.

Kyllä joo, haku varmaan olisi antanut tuntien etsimisen jälkeen jonkin puolivillaisen ratkaisun kaikkiin edellä esittämiini kysymyksiin, mutta kenties tästä langasta löytyisi jatkossa kaikki protipsit valmiin sinkulan/fiksin saattamiseksi ajokuntoon?

Ystävällisin terveisin, peace and love,
Mikkism

Edittiä:
Sadepäivän iloksi on kiva puuhastella hyvässä seurassa:
Eturattaan keskitys on sellainen homma, jota ei kuvittelisi tarvitsevan tehdä nykypäivänä. Noh, tein sen silti ja sain tasaisella kireydellä ruksuttelevan ketjun.
Napojen herkistely todellakin kannattaa. Eihän tässä mitään konelaakereita ollut, ja navat oli kiristetty käsittämättömän tiukalle, niin etteivät pikkuiset kuularessukat päässeet tekemään tehtäväänsä kunnolla. Eli napojen kiristysmuttereita auki niin ettei akseli kolise sivusuunnassa, vaan pyörii iloisesti ja vaivattomasti.
Lisäksi havaitsin jarrujen olleen säädetyt aivan persiilleen, jarrupalojen tarttumapinta johonkin kuvitteellista ulottuvuutta vasten.
Kiristellessä satulan kiinnitystä ihmettelin kiristysruuvien sijaintia; toinen normisti satulan alta, toinen jännästi satulan läpi yläpuolelta. Tähän tolppaan ei vissiin jatkossa tarjota muita kuin keskeltä rei’itettyjä satuloita…
Sataa, niin en lähde testaamaan saavutettuja hyötyjä.

Keskitä eturatas.
Palaa naksuntaan kun uudet polkimet asennettu.
Älä huolehdi ohjainlaakerista jos se on smuutti.
Avaa napojen laakerit, lisää vassua ja säädä eli herkistele.

Ohjeita tosiaan löydät googlella tältäkin palstalta.

Hyvä vaihtoehto on ostaa pyörä kivijalkakaupasta, jos ei ole työkaluja tai taitoa.

ite just asensin alumiinisen ohjainlaakerin, teräksiset racewayt siellä oli lelumiiniin kiinnitettynä.

se tärkein vinkki: tarkasta kaikkien pulttien kireys, kahdesti. plus 100+ ajetun kilsan jälkeen uudestaan.

Mjuu, hyvää vinkkiä, kiitos.
Kivijalkakaupasta ei tahdo saada ostettua taitoa korjata asioita, joten ennen perse edellä puuhun kiipeämistä kysyn viisaammilta neuvoa! :slight_smile:
Ja viisaammat osaavat vinkata mitä asioita kysyä, guuggelointi vaatii yleensä asiasanoja.

Edittiä:
Löytyykö kaupasta kokoalumiinisia laakerisettejä kruunuineen, vai onko kuulat vaihdettava yksitellen? Kivijalasta, vai onko hakusanavinkkiä?

Itellä on sama pähkinä tuon kaeskiön naksumisen kanssa. Hommasin crescent retro 2011 -sinkulan viimeviikolla käytettynä ja mitä tolla stadissa ehdin ajamaan ni huomasin et jotain tossa on. Vielä ei oo ollu aikaa lähtä selvittään tota, mut selvitettävä tuo on.

Edit. https://www.yksivaihde.net/old/17276

Kiristä kammet? Jos jatkuu, kiristä rattaan pultit. Jos vieläkin jatkuu ota kammet irti ja kiristä keskiö. Tai tee nuo kaikki samalla kertaa. Ja vielä vinkkinä et sitä asennus rasvaa ei kannata unohtaa, esim. Bilteman litium rasva, sitä kun laittaa mietteisiin ennen kiinnittämistä niin elämä on helpompaa irroitus vaiheessa.

Tekemällä oppii ja foorumia lukemallakin oppii vähän. Pyörä ku pyörä aina sitä joutuu jossain vaiheessa vähän säätämään ja korjaamaan.

tässä oli jotain todella syvällistä. en vielä tiedä mitä.

Ajatus luistaa kun mietteissä on litiumrasvaa.

Keskiön naksunta saattaakin olla satulatolpasta johtuvaa jos naksetta kuuluu vain istuessa. Joskus ääntä on vaikea paikallistaa kuskina ollessa.

tosiaan hyvä pointti toi satulatolppahomma, jos en väärin muista fläshbäkkiä nyt niin omassa crescent retrossa napsuminen paikantui ainakin kertaalleen juurikin satulatolpan ja satulan välille…

Keskiön avauksen/vaihdon yhteydessä kannattanee porata viemäri-reikä keskiön pohjaan mikäli sitä ei jo ole. Harmittaa kun tämä jäi tekemättä poran ollessa toisaalla. Fujin orkkis-kasetti oli parin vuoden käytön jälkeen aikas karun näköisessä kunnossa, siis lähinnä päällisin puolin mut kuitenkin.

Ohjainlaakeri taisi tuossa olla jo konelaakeri, joten siitä ei tartte välittää.

Navat on vedetty ylikireälle, koska ne on tehty halvimmassa tehtaassa. Hienosäätö on *tun kallista. Säädä ennen ajamista, muuten laakerit on entiset.

Ja se kivijalka ei oo mikään tae, ellet osaa pyytää just oikeita asioita. Ainakaan Langstereita Larussa myyvässä kivijalassa.

Meinasin jo kysyä että kiristitkö kunnolla rattaan ja lukkorenkaan, ne ku tuppaa tehtaan jäljiltä olemaan löysällä, mutta tuossahan se tulikin.

toi naksuminen voi sitten kuulua penkistäkin, elikkäs istuintolpan voitelu ja kiskojen & satulan clampin puhdistus.

Rutinat ja natinat -topsu.

Hyviä vinkkejä, kiitos näistä!

Ja olihan meillä tää vianetsintätopicci myös.