Valityslaskuri

Moro,

väkersin omaan käyttöön välityslaskurin, kun päässälasku on huonontunut orastavan dementian myötä.

käyttäkää hyväksennne, mikäli haluatte.

http://g411ff.kapsi.fi/valitys/valitys.html

tässä ranskalainen näkemys samasta aiheesta

ja tietty Bike Gears iphoneen

Jos jotakuta kiinnostaa värkkäillä, niin tässä on #yksivaihteella taannoin olleeseen bottiin koodaamani välityslaskuri: klik.
Laskee gear inchit, developmentit, skid patchit, gain ratiot ja pari esimerkkinopeutta suhteessa kadenssiin. Koodista voinee hyödyntää laskukaavat.

Laskujen tuloksia on sitten ennenkin kommentoitu, ja joo, välitystaulukot antavat eri tuloksia, ja se johtuu siitä, että niissä käytetään jotain nimellistä kokoa kiekolle.


Rabbit on tietääkseni paras laskuri, mutta siinäkin on hieman puutteita. Mannista varmaan harmittaa myös ihan vietävästi, kun eturattaan suurin mahdollinen hammaslukema on vain neitimäiset 61.

Värkkäilin itsekin moisen joskus. Laskee halutun kadenssin tai loppunopeuden perusteella loppunopeuden tai kadenssin.

Se, mitä mä vielä kaipaan, on laskuri joka halutun kadenssin ja nopeuden perustella laskee sopivan välityksen.

asb - 5:36, 18.5.2010 » Värkkäilin itsekin moisen joskus. Laskee halutun kadenssin tai loppunopeuden perusteella loppunopeuden tai kadenssin. http://spreadsheets.google.com/ccc?key=0AmDbSsSW4JIjcHJETmFYSTJyN2ZVY2s5QUN4NjY5Zmc&hl=en Se, mitä mä vielä kaipaan, on laskuri joka halutun kadenssin ja nopeuden perustella laskee sopivan välityksen.
Yritän lisätä tuon featuren, kunhan keli huononee.

tänne annetaan target speed ja target cadence.

Laskeneeko oikein ?

http://g411ff.kapsi.fi/valitys/nopeus.html

Mitähän matemaattista kaavaa nää laskurit käyttää?

Tarkotan siis tyyliin nopeus=rpmrenkaan kokoeturatas/takaratas/kitka ??
En siis tosiaankaan tiedä onko kaava läheskään oikein

ei noissa valityslaskurien kaavoissa kitka tai ilmanvastus vaikuta, jos valitys ja rengaskoko on vakio niin yksi kampikierros vie eteenpain saman matkan riippumatta siita pyorayttaako sen satakakskytkiloinen mooses ylaotteelta vastatuuleen vai theo bos alaotteelta sir hoyn imussa.

Teho noissa esimerkeissa tietenkin on eri.

Tosiaan kun sanoit…
Aluksi mietin että pakosti siihen liittyy kaltevalla tasolla liukumisen matemaattinen laki, mutta koska kyse on nyt vaan renkaan pyörimisestä tietyillä välityksillä, voidaan vetää johtopäätös että em. laskureissa on renkaan leveysvaihtoehdot lähinnä koristeena?

Se renkaan leveys taitaa vaikuttaa kyl siihen korkeuteen. Vrt. 23-milliset 47-millisiin vaikka kehä oliskin sama.

walto - 20:59, 4.6.2010 » Mitähän matemaattista kaavaa nää laskurit käyttää?
happo-orgiat - 20:59, 4.6.2010 » Jos jotakuta kiinnostaa värkkäillä, niin tässä on #yksivaihteella taannoin olleeseen bottiin koodaamani välityslaskuri: [klik](http://ruksi.fi/~spdvcs/koodit/calc_gear_3_3.py). Laskee gear inchit, developmentit, skid patchit, gain ratiot ja pari esimerkkinopeutta suhteessa kadenssiin. Koodista voinee hyödyntää [b]laskukaavat[/b].
Kaavat menevät seuraavasti: Välivaihto eli [i]gear inches[/i] = (vanteen halkaisija + 2 * renkaan leveys) / 10 / 2.54 * eturatas / takaratas Kampikierroksen polkupyörää eteenpäin kuljettama matka eli [i]development[/i] = (eturatas / takaratas * (vanteen halkaisija + 2 * renkaan leveys) / 1000 * π Kammen pyörimiskehällään tekemän matkan suhde takakiekon kehällään tekemään matkaan eli [i]gain ratio[/i] = (vanteen halkaisija / 2 + renkaan leveys) / kammen pituus * eturatas / takaratas Jarrutuskulumat eli [i]skid patchit[/i] lasketaan sieventämällä eturatas / takaratas ja ottamalla siitä nimittäjän arvo. Jos sievennetyn luvun osoittaja ja nimittäjä ovat parittomia, saadaan skid patcheja kaksinkertaisesti jos pyöräilijä skidailee vuorotellen puolin ja toisin.

Kyllä se renkaan koko vaikuttaa jonkun verran kehään. Mulla on 50x622 renkaat masturissa, siinä sen eron tosiaan huomaa. muutama milli sinne tänne ei paljon vaikuta:
6 if ($Rengas_1 == 1){$Keha_1 = 2.080; } //622 x 20
7 if ($Rengas_1 == 2){$Keha_1 = 2.092; } //622 x 22
8 if ($Rengas_1 == 3){$Keha_1 = 2.099; } // 622 x23
9 if ($Rengas_1 == 4){$Keha_1 = 2.111; } // x25
10 if ($Rengas_1 == 5){$Keha_1 = 2.130; } // x28
11 if ($Rengas_1 == 6){$Keha_1 = 2.155; } // x32
12 if ($Rengas_1 == 7){$Keha_1 = 2.174; } // x35

Ilmainen app fixie buddy