Väliprojekti: DBS Golden Flash

Ensimmäinen postaus tänne ja heti rojektia pukkaa.

Eli pyöränä toimii vanha (vuosimallista ei tietoa) DBS, pelastettu romukuormasta, oli jäänyt ilmeisesti lumiauran alle talvella ja keula on saanut vähän kipua.

http://suljin.kuvat.fi/kuvat/Fillarihommia/dbs.jpg?img=smaller

Tätä rakennellaan aina kun inspiraatio, osat tai rahat loppuvat tuon '66 Buickin kanssa. Eli todennäköisesti DBS on ajossa hyvinkin nopeasti :slight_smile:

Tarkoitus olisi tehdä ihan jarrullinen yksivaihde, ns. kauppapyörä, kun ei aina jaksa lukkokenkiä kaivaa kaapista.

Fauberilla mennään mahdollisesti, kunhan saan sen purettua kokonaan ja putsattua.

Uusi keula pitää hankkia, ei tuota vanhaa varmaan uskalla enään oikaista, kun emäputki on vääntynyt.

komeen väristä vesijohtoputkea, setback tolppa ja kiree keula. keula vaihtoon, vaihteet kuuseen ja vapaaratas. ah mikä kauppatsygä… slämmää stemi ja laita etutartsi ni tällä ajaa vaikka maailman loppuun. voimia buickin kans. haluun nähdä senkin joskus valmiina.

sanokaas vielä viisaat ihmiset miks tollasista tolpista tulee aina setbackeja? omassakin fiksirottapaskapyörässä myös. onkse oikeesti niin heikkoa tavaraa?

Kaverille sinkuloin tällaisen vastaavan, aivan saatanan painava runko jos ei muuta. Eikö tässä oo jotku mystiset menneen maailman mitotuksen mukaiset kiekot? Ite laitoin alle biltsun sexyhothipo-kiekot ja 32 nagit mahtuu just pyörii. Vähän piti lokareiden kiinnikkeitä venytellä ja takaa vaihtaa yks pultti lyhyempään. Hyvä kaupparassi tulossa!

Tyttöystävän vastaavanlaisessa “naistenmallissa” oli kiekot kokoa 590, mutta Biltsustapa löytyi halvalla oikeankokoisena sekä ulko- että sisäkumia, vaikkakin ainoastaan 37mm levyisenä. Oli äitinsä vanha ajokki ja jäänyt viimeisimpinä vuosikymmeninä niin vähälle ajolle, että kaikki rengasmateriaalit olivat alkuperäisiä Viking-merkkisiä kumituotteita.

Kun norjalaiset nimeävät tuotteita kekseliäästi viikinkien mukaan, minulla tulee mieleen Turku, jossa kaikki esineet ja asiat tottelevat nimeä Aura.