Väistelyä jalkakäytävillä l. väittelyä jalkakäytäväpyöräilystä

Keskustelu lähti käyntiin tarkoituksena perustaa bongaus-ketju jalkakäytävillä pyöräilleistä muotipyöräilijöistä. Keskustelu suuntautui nopeasti jalkakäytäväpyöräilyyn itseensä, joten aihe muutettiin. Alla alkuperäinen ensimmäinen viesti:

Tänään nähtynä oranssilla/punaisella lähettilaukulla ja vastaavan sävyisellä kotsalla varustettu kundi polki pistaansa uudenmaankadun ja yrjönkadun kulmalta kohti bulsaa pitkin jalkakäytävää. Jatkoi matkaansa bulsan pyörätiellä.

Ei näin.

EIKÄ!? Voi äiti mikä vääryys.

Fillaristeilla menee muutenkin niin hyvin noissa yleisissä asenteissa, ja yksivaihteisilla vielä paremmin, joten vois katsoa edes perushommat kondikseen. Eiks?

konkeli on oikeassa.

vmk - 11:03, 8.9.2010 » EIKÄ!? Voi äiti mikä vääryys.
se olit siis sinä?

Maanantaina kans nähty vaaleansininen Peace 9r ajelemassa eestaas Hakaniemessä. Jalkakäytävällä.

Jere - 11:06, 8.9.2010 » konkeli on oikeassa.
Word! Mieluiten postaukset vielä kuvien kanssa.

Voin ite jo tunnustaa, että joskus joutuu muutaman metrin koukkaan jalkakäytävälle, kun ajaa yksisuuntaista väärään suuntaan ja tuleekin auto vastaan, yleensä kyllä onneks mahtuu ajaan siirtymättä jalkakäytävälle. Puolustauden heti sillä, että jalkakäytävillä on tilaa, ei täällä landella kukaan jalkakäytävillä kävele, kaikki liikku omalla autolla.

EDIT: ja pakko varmaan lopettaa toikin, ettei nimi/kuva päädy tänne

^
Ei se yksisuuntaista väärään suuntaan ajaminenkaan mitenkään suositeltavaa toimintaa ole.

^Cool J:n kanssa melko lailla samaa mieltä, täytyy hävetä vähän punasia päin ajoja, väärään suuntiin koukkaamisia ja vähän joskus jalkakäytävällä ajoa, mutta kun täytyy päästä TÄYSII ettei sade yllätä.

Konkelikin on ainakin kerran ajanu ropalla kaverinsa kanssa ja samalla haukkunu mun pyörää ku siinä oli vaan yksi jarru! Niisk, niisk… yksivaihdekiusaaja!

meinasin just perustaa tän ketjun.

isänmaantoivo töölön pyörästä abc:lle päin jalkakäytävää (ihan siistillä) keltasella condorilla verkkareissa ja retkikengissä. ensin joku 15s polkimiin kattelua ja taistelua kiinnittelyjen kaa, sit huoltsikalle kääntyvän ja paniikkijarruttavan auton eteen tahallaan ja angstiset RAGEKESKARIT välittömästi hämmentyneen kuskin suuntaan. vitutti ja hävetti.

Vaikka havaintojen tuntomerkit ei osukaan itseeni, tunnustan olevani välillä aika hukassa missä pitäisi ajaa.

tää taitoi tapahtua jo edellisviikolla jonain päivänä lounasaikaan mutta silti pakko raportoida:

nuorehko naisihminen tuli droppitankomaantiekonversiosinkulalla mäkeä alas TÄYSIÄ! snellmaninkadulla jalkakäytävällä, kädet alaotteella.

Monarc - 13:24, 8.9.2010 » Konkelikin on ainakin kerran ajanu ropalla kaverinsa kanssa ja samalla haukkunu mun pyörää ku siinä oli vaan yksi jarru! Niisk, niisk... yksivaihdekiusaaja!
Roba = kävelykatu. Ja mähän neuvoin sua hankkimaan sen takajarrun sinkulaan. Kyllä mä voin sun pyörääkin haukkua, mut se olis tyhmää.

Epäilen et lukeeko nää arjen antisankarit koskaan tätä topiccia. Jos ei niin tää on sit varmaan lähinnä epäilyttävää moraalista poseerausta. Ehkä tää mun negatiivinen asenne tätä topiccia kohtaan johtuu siit et välillä ajan kyl ajan jalkakäytävää jos reitti menee esim hämeentiellä. Perustelen sen itelleni yleensä niin et täs tekemäl väärin jotenki alleviivaan huonosti suunniteltua kevyen liikenteen verkostoa tai jotain.

Ei, sä vaan aiheutat negatiivisia asenteita jalankulkijoille pyöräilijöitä kohtaan, ja autoilijat eivät koskaan ymmärrä, että miksi niiden pitäis välittää pyöristä ajoradalla.

Me vaaditaan aika paljon juttuja muilta tienkäyttäjiltä, mutta itsekkäistä syistä johtuen monet eivät aja ajoradalla, silloin kun siinä pitäis ajaa. Sanon siis WTF ja käsken katsoa peiliin.

miten sä negaatio jaksat ees vaivautua tämmöselle palstalle missä kaikki muut on niin tolloja?

negaatio - 13:54, 8.9.2010 » välillä ajan kyl ajan jalkakäytävää jos reitti menee esim hämeentiellä.
jos et uskalla ajaa ajoradalla hämeentiellä niin vaihda sitten suosiolla sitä reittiä.

Hehhee! Ihanaa kun tälle on oma topikki.

Mä oon ollu äänekäs ja aktiivinen jalkakäytävälläpyöräilynvastustaja varmaan kymmenen vuotta. Mutta nyt viime viikolla oltiin Vallilassa kävelemässä kun meidän kolmivuotias alkaa yhtäkkiä kiljumaan: “Tää ei oo mikään pyölätie!!” Ja tosiaan: siinä jalkakäytävällä ajeli joku sähäkkä vapaaratasfixipariskunta.

Pitää varmaan ruveta tarkkailemaan tätä omaa natseilua. Välittyy näköjään vähän turhan helposti eteenpäin.

tää topikki vois koskettaa myös punaisia päin ajamista, selkärankaa pitäisi olla myös tässä meillä kapinallisilla.