Vaaleanpunainen F. Moser

Saksan eBaysta löytyi tällainen aihio vaimon sinkulaan. Osat on enimmäkseen hankittu, ja puuttuvat suunnilleen valittu. Mitään kovin selkeää punaista lankaa osavalinnoissa ei ole.

Runko on päällisin puolin kohtuullisessa kunnossa, mutta ei ole kotikonstein tutkittuna aivan täysin suora, joten tämän vaikutusta ketjulinjaan vähän jännitän. Lienee myös vähän ideaalista matalampi, pystyputki c-t 52cm. Riser-tanko korjannee asiaa jonkin verran. Pituutta melkein yhtä paljon kuin tässä, pystyputken ja emäputken väli (c-c) 55cm, jonka kuvittelisin runkokokolaskurin perusteella olevan varsin sopivan. Uudelleenmaalaus on harkinnassa – kyse on kuitenkin lahjasta, joten lahjan saajan makumieltymyksiä kunnioittaen edetään.

Voit rungon suoruutta suht hyvin saada mitattua siten, että otat siimaa, tai muuta riittävän ohutta ja riittävän kireällä pingotettavaa lankaa. Vedät sen toisesta takadropista emäputki kiertäen toiseen takadroppiin. Tän jälkeen voit mitata kummaltakin puolelta langan etäisyyden satulaputkeen.

Eikö tuo väri muka ole ihan passeli naiselle?

^ nimenomaan! Naisille punaista ja miehille sinistä ja kaikki tykkää.

Nykyisessä värityksessä tökkii räikeähkö kasariretro neonsävy.

mika - 20:59, 22.1.2011 » Voit rungon suoruutta suht hyvin saada mitattua siten, että otat siimaa, tai muuta riittävän ohutta ja riittävän kireällä pingotettavaa lankaa. [...]
Juuri tähän tapaan mittasinkin, noin 2mm heittoa eri puolten tuloksissa. Kyselin rungon oikomisesta paikallisesta liikkeestä, mutta kommenttina tuli, ettei operaation pysyvyydestä voi olla varma. Ajattelin tämän takia yrittää ensin arvioida mutkan vaikutusta käytännössä.

Muuta detaljia rungosta, takakiekon koesovituksen perusteella rengas tulee sen verran lähelle satulaputkea, että täyspitkiä lokareita on turha edes harkita. Joka kelin arkipyörä ei ollut suunnitelmissa, joten tämä sopii hyvin.

Mk1 valmistui, eka itse kasattu pyörä. Joitain muutoksia on vielä tulossa.

Eniten ihmettelyä aiheutti ehkä takajarru, jonka vaijerin halusin vetää alakautta. Osin tuurillakin homma ratkesi kuitenkin mielestäni varsin nätisti.

Jarruvaijerin kuoren pään tulee Jagwire “mickey adjusting barrel” -säätöruuvin sisempään osaan, joka sattui olemaan samoilla kierteillä kuin vaijerin normaalin kiinnityksen kiristysruuvi. Pikalukkokin toimii edelleen. Vaijerin kiinnitysruuvin bongasin bilteman luettelosta (kutsutaan ilmeisesti nimellä ruuvi- tai vaijerinippa), joten en joutunut väsäilemään rumaa DIY-viritelmää.

Koeajolla selvisi, että ohjaamo on liian pitkä. Tilaukseen lähti Velo Orangen Belleville -tanko. Satulakin on vielä lainakamaa.

Rungon väritys ei edelleenkään hirveästi miellytä. Uusi värikin oli jo mietittynä, mutta ainakin tämä kesä menee näin.

Pyörä on tällaisenaan talouden kevyin ajokki inan alle 10kg painollaan massallaan.

Uudelleenmaalaa joku nopsa tai cressu. Tuo on silkkaa karkkia.

Tuontyyppistä jarruratkaisua pohdin itsekin, mutta (projektiin) sopivia länkiä ei osunut kohdalle. Viritin sitten lopulta takajarruksi TT-jarrun ja vedin vaijerin samaan tapaan alaviistosta - toimii oikein mainiosti (jarrutehokin riittää).

Mitä Moseriin tulee, niin runkohan on silkkaa karkkipronoa värityksineen, kaikkineen. Pyörän kokonaisilmeessä rungon meininki vaatisi imo tasapainoisempaa/rauhallisempaa otetta muissa palikoissa, tässä tapauksessa erit. kiekoissa. Ekana päivityksenä kokokirkas kiekkosetti - tai ensiapuna ainakin tarrat veks…

^^Komppaan, vaikka kieltämättä aika räikeä. Tuota räikeyttä voisi korjata esim. kiekkojen tarrat poistamalla? Mitkäs jarrut muuten ja mistä? Amatööri ei tuosta kuvasta vielä tunnista

Tästä mallia miltä noin hienon kasarimixtenläpiastuttavan kuuluisi näyttää.

ritari_s - 23:53, 25.5.2011 » Uudelleenmaalaa joku nopsa tai cressu.

^eihän tuo f.moser ole mixte

^Linkistäsi:
“…is a type of bicycle frame…with a low or absent top-tube or cross-bar…”

Edit. Njöönjöö, luin liian nopeasti. Step-through, mixte, potato, potato.

Koko projekti lähti oikeastaan liikkeelle noista edullisista unkarinkiekoista, ja osittain niiden ansiosta budjetti on pysynyt jollain tavalla hanskassa, joten en ole niitä vaihtamassa (tarrat voin ottaa pois ;). Rispektiä hienojen entisöintiprojektien taitajille, mutta sellaisesta tässä ei ole missään vaiheessa ollut kysymys.

rmpe - 0:04, 26.5.2011 » Mitkäs jarrut muuten ja mistä? Amatööri ei tuosta kuvasta vielä tunnista
Pyörätohtorilta dia compe royal compe:t. Näkyy olevan vieläkin tarjolla.

Sorruin kuitenkin itsekin jatkamaan (virtuaali-)speksailua. Nimim. Teemulta Gipiemmen kammet ja velosolosta SR 3/32" 44t ratas… mutta ehkei sittenkään.

mankkis - 0:30, 26.5.2011 » Step-through, mixte, potato, potato.
Tää on tärkeetä hei! Insinööri tai teknisesti suuntautunut normaali ihminen näkee heti, miksi mixte on rakenteeltaan ylivertainen verrattuna muihin läpiastuttaviin runkoihin, eikä suostu edes sylkemään muiden läpiastuttavien runkomallien suuntaan.

Hieno on, kiekkojen tarroista samaa mieltä. Eihän tota tarvitsekaan entisöidä, mutta ton maalaaminen olisi vähän kun ostaisi ferrarin ja maalaisi sitä corolla-harmaaksi koska “nykyisessä värityksessä tökkii räikeähkö italian punainen”. Eli älä tee sitä, kadut sen sitten kuitenkin.

asb - 9:47, 26.5.2011 » Insinööri tai teknisesti suuntautunut normaali ihminen näkee heti, miksi mixte on rakenteeltaan ylivertainen verrattuna muihin läpiastuttaviin runkoihin, eikä suostu edes sylkemään muiden läpiastuttavien runkomallien suuntaan.
Paitsi hei! Eiks yksi halkaisijaltaan suurempi putki ole (sivu-/kiertosuuntaan?) jäykempi kuin kaksi ohutta?

Aiheesta esimerkiksi:

Bending moments are resisted by a quantity that includes the cube of the diameter. So double the diameter, you get 8 times the resistance. Triple the diameter, get 27 times the resistance. Use two tube instead of one, get double the resistance. However, you do get credit for moving the two mixte tubes away from the neutral axis of the bike.
bronto - 10:20, 26.5.2011 » ton maalaaminen olisi vähän kun ostaisi ferrarin ja maalaisi sitä corolla-harmaaksi koska "nykyisessä värityksessä tökkii räikeähkö italian punainen".
Hauska vertaus, välitän tämän pyörän omistajalle :)

On tossa toki juttuja, jota olisi voinut tehdä toisinkin. Kieltämättä vähän turhan karkki siitä tuli kiekkojenkin myötä, jonka takia vältin muuten värien käyttöä. Itse en tykkää kauheasti noista kammista (BLB/Andel), mutta italokeskiö, pieni eturatas ja 3/32" voimansiirto rajoittivat valinnanvaraa. Pääasia tuntuu kuitenkin olevan kunnossa, sen verran mitä itse kokeilin on hauska ja kevyt ajettava.

Kiitos kaikille kommenteista. Projekti on tosiaan vielä vähän kesken, laitan paremman kuvan kun pyörä on tältä erää valmis.

pls älä maalaa, toi on ihan törkeen hieno runko noin!

Joo ei maalausta on törkeen hyvä sävy.

Kiekkojen tarrat veke +1. Naiselle just hyvä laite.

Tuon päälle jos maalaa niin on kyllä mielessä jotain… Hullua.
Sitä paitsi ihme jos naispuolinen henkilö ei tuosta väristä tykkää