V***n Kauppa-Veljet

No niin olihan se pitänyt arvata…

Menin ovesta sisään ostin huhtikuussa vuoden 2010 mallisen Trekin hihnavetoisen hiilarisinkulan, hinta kolme ja puol tonnia. Meni neljä viikkoa ja pojat soittelevat, että on loppuun myyty koko maailmasta. Jep jep, neljän viikon aherruksen jälkeen saan tämän tiedon. Hienoa!

No, päätin olla itsepäinen, soitin maahantuojalle ja laitoin viestiä valmistajalle. Valmistaja sanoi että “paskat”, tuotetta saa paikallisilta diilereiltä. Ok, sitten maahantuojan kimppuun, joka pitkällisen hyvän palvelut tuloksena kaivoi minulle yhden yksilon Hollannista. JES!

Fillari ilmestyi sitten kolmen viikon kuluttua. Kävin poimimassa ja ajoin kotiin. Lähdin onnellisena (=hymyilin kuin jakoavain) lekille. Viiden kilsan jälkeen hinha tippui pois, sitten taas uudelleen ja uudelleen, Kerran viidessä kilsassa. Jep jep, no en ole HC fillariharrastaja ja en tunne fillarin takapäätä kovin hyvin erityisesti kun kyseessä oli epäkesko…

Fillari Kauppa-Veljille huoltoon ja pyyntonä, että voitteko tsekata myos jarrut ja naksutuksen joka kammista kuuluu. Ok, takapää oli unohdettu kiristää. Hä?! oikeesti… “Kaikki ok, naksutus ei oo mitään” oli vastaus. Palasin liikeestä takas kotiin. Meikussa alamäessä edellä ajanut emäntä veti yllättäen liinat kiini, siinä meikä perässä. Etujarru irtos kokonaan lensi päin näkoä ja vetäs kiitettävän klommon runkoon. Jaha… En viitsinyt heitä häiritä enää, koska kolmen ja puolen tonnin fillareita myydään niin paljon ettei asiakkaita tarvitse ottaa tosissaan. Kiristin jarrun itse. Naksutus jatui. Fillari oli myos parin minuutin huollossa ehditty naarmuttaaa pitkin poikin. Kiitos vaan!

Nyt sitten tänä aamuna olin lenkillä, toinen kampi lähti irti ja fillari palasina.

No enpähän enää käy tuossa liikkeessä, jonka huolto on niin hanurista että oikein puistattaa. Taitaapi olla myos allekirjoittaneen viimeinen Trek. P****le!

Adios!

Hmm…

No johan on uskomaton tapaus, ihan kaikin puolin. Jos siinä hiilarirungossa on “kiitettävä klommo”, niin kannattaa ehkä välttää ajamista.

huh huh… ei tähän voi oikein mitään sanoa. aika tyhjentävä kertomus!

Ikävä tapaus. Kyllähän sen palveluasenteen pitäisi olla paremmin kohdallaan riippumatta pyörän hinnasta. Lisäksi hiilarirungon klommot kannattaisi tarkistuttaa jossain osaavassa paikassa ennen ajamista. Mä voin kyllä ostaa ton romun pois kuleksimasta :slight_smile:

Ymmärsinkö nyt oikein, että Kauppa-veljet ainoastaan ottivat pyörän ulos pahvilaatikosta? Sulle jäi käytännössä kaikki muu homma pyörän tilaamisesta lähtien?

Lähtisin siitä, että Kauppa-veljet ovat laiminlyöneet velvollisuuksiaan ja antaneet sinulle ajokelvottoman kapineen, joka sen takia on hajonnut. Kaupan purku ja kuluttajansuoja-asiamies asialle jos ei suoraan hoidu.

Pakko muuten kysyä: kuinka paljon kyseinen pyörä painaa?

Pirun hieno se ainakin on.

Tulipa mieleen että mitä jos ottaisit yhteyttä kuluttaja-asiamieheen? Kun pyörä ei ole selkeästi ollut luovutushetkellä ajokelpoinen (ts. osia ei ole asennettu kunnolla), mitä sen liikkeestä asiakkaalle luovutettaessa pitäisi olla ellei toisin mainita, tuosta voisi saada jotain korvauksia. Jos jarrua ei ole liikkeessä asennettu kunnolla ja sen irtoaminen on johtanut rungon vaurioitumiseen, on korvausvaatimus mielestäni jo sen vuoksi perusteltu. Myös tuosta huollon laiminlyönnistä (“Kaikki ok, naksutus ei oo mitään”) ja rungon kolhimisesta pitäisi mainita. Tai olisi ainakin pitänyt mainita jo aikaa sitten…
E: asb laittoikin jo samasta asiasta

En tiiä kuvittelenko, mutta ihan kuin Kauppaveljet mainittais useinkin vastaavissa tarinoissa.

W1N - 7:26, 10.9.2010 »

Nyt sitten tänä aamuna olin lenkillä, toinen kampi lähti irti ja fillari palasina.

Miten palasina? Runko poikki?

oppiraha kuten oikeakin raha on näköjään suhteellista.

asb - 7:46, 10.9.2010 » Ymmärsinkö nyt oikein, että Kauppa-veljet ainoastaan ottivat pyörän ulos pahvilaatikosta? Sulle jäi käytännössä kaikki muu homma pyörän tilaamisesta lähtien? Lähtisin siitä, että Kauppa-veljet ovat laiminlyöneet velvollisuuksiaan ja antaneet sinulle ajokelvottoman kapineen, joka sen takia on hajonnut. Kaupan purku ja kuluttajansuoja-asiamies asialle jos ei suoraan hoidu.
Komppaan asbia. Eihän tuossa ole järjen hiventäkään, myyjän puolelta siis.

Vie se filo takaisin puotiin ja pyydä rahasi takaisin ja HETI SILTÄ SEISOMALTA!!

Jos eivät maksa, uhkaa Sosiaalisella Meediolla (vai mikä se nyt oli…), juristillasi ja kuluttaja-asiamiehellä.

Katsopas kuluttajaviraston sivuilta. Siellä on sellanen peedeeäffä, jolla kuluttajavalituksen teko on tosi helppoa. Kyllä putiikki taipuu kaupan perumiseen tai ainakin kohtuullistamiseen kun kuluttajavirasto rupeaa heitä lähestymään. Prosessiin saattaa mennä muutama kuukausi ennenkuin virasto ehtii asian hoitaa, mutta lopulta OIKEUS VOITTAA!!

Ei pidä suostua kauppojen pompoteltavaksi. Kova kovaa vastaan, ei ne opi muuten ja jos eivät asiakkaat nosta meteliä jatkavat kaupat asiakkaiden kyykyttämistä!!

kuluttajaneuvonnan sivuilta voi ladata reklamaatiolomakkeen, johon Kauppa-Veljien tulisi vastata kahden viikon kuluessa.

Häpeäisivät edes. Tuollaisen toiminnan jälkeenkin kehtaavat kutsua itseään veljiksi.

Edit. Myöhästyin reklamaatiovinkkeineni.

Yhtä käsittämättömyyttä. Juuri näissä asioissa ketju: 1 kauppa, josta tavara on hankittu; 2 kunnan kuluttajaneuvonta; 3 kuluttajavalituslautakunta; 4 yleinen tuomioistuin pyörimään kohdasta 2.

Semi-off-topik, mutta itselläni on - lukuisia ja myös onnistuneita - kokemuksia hihnavetosinkulan säätämisestä, korjauttamisesta ja muusta päivittämisestä, joten laita vaikka peeämmää, jos olet - kaikesta täysin käsittämättömästä ja kohtuuttomasta kokemastasi huolimatta - vielä vinkkejä vailla.

Sen verran nyt alkuun, että mainitsemasi “naksutus” ei todennäköisimmin kuulu kammista vaan eturattaan ja hihnan välistä hihnan kiertyessä rattaalle. Tähän ongelmaan on vain yksi oikea parannuskeino: hihnan kireyden hienosäätö takarenkaan etäisyyttä - hiuksenhienosti - muuttamalla. Tähän viittaisi myös se, että takapää oli valmiiksi kiristämättä.

Itsellänikin on huonoja kokemuksia kauppaveljien toiminnasta. Käytännössä homma tuolla tuntuu toimivan niin, että jos ne joutuvat tekemään jotain mistä ei saa massia, alkaa se helvetinominen huokailu ja ei-ei-ei.

Täällä kun on ihmisiä jotka ovat itse olleet tai tuntevat jonkun joka on töissä Alalla, ottakaapa kantaa seuraavaan:

Kuinka usein asiakas ostaa uuden pyörän, ja tuo sen täysin päin vittua ruuvattuna takaisin? Onko tämä niin yleistä, että jokainen reklamaatio tulee välittömästi siirtää ö-mappiin?

Homma jatkui nyt sitten niin, että soitin maahantuojalle ja kerroin homman nimen TUNTEELLA… Erittäin hedelmällinen keskustelu ja ohjeet miten pitää toimia. Nyt fillari takuukorjauksessa toisella liikkeessä, jossa ainakin lyhyen visiitin perustella AIVAN toisenlainen ote.

Summa summarum

  1. Kauppaveljet voi etsiä asiakkaansa muualta ja keskittyä kiinnittämään vaikka kukkasia ja koreja fillareihin
  2. Duell hoiti oman hommansa hyvin, kiitos siitä!
  3. Toivotaan että toivun traumaattisesta kokemuksesta ja haavat ikävistä naarmuista hienoon mattamustaan runkoon eivät pilaa ajomukavuutta :wink:

Kaikenkaikkiaan perhanan hieno fillari!

Sen verran nyt alkuun, että mainitsemasi "naksutus" ei todennäköisimmin kuulu kammista vaan eturattaan ja hihnan välistä hihnan kiertyessä rattaalle. Tähän ongelmaan on vain yksi oikea parannuskeino: hihnan kireyden hienosäätö takarenkaan etäisyyttä - hiuksenhienosti - muuttamalla. Tähän viittaisi myös se, että takapää oli valmiiksi kiristämättä.
Naksutus kuului epäsäännollisesti myos takapään kiristyksen jälkeen. Voi tietysti olla että takapäätä pitää säätää vielä uudelleen. Katsotaan mitä uusi edustaja tekee fillarille. Pyysin, että käy koko kaakin läpi ihan varmuuden vuoksi.

Tässä itse juhlakalu.

Mulle tuli tosta ekana mieleen G.I. Joe -elokuva :D. Ei tietenkään huonolla tavalla.

näyttää ihan hiton nopeelta. Onneks tarinalla oli onnellinen loppu.