Uusi suomalainen taitettava fixie

miellyttävä design

Eritttäin mielenkiintoista!
Runkokolmion jäykistys kiinnostaa.
Paljonko painaa?

Taittomekaniikka todella nerokas!!!

Täytyy saada vielä mielen päältä pois: Pyörä on kyllä susiruma. Oisin tehnyt vielä muutaman proton ennen kuin olisin lähtenyt myymään. Meinaatteko jatkossakin kasata muhveilla vai siirryyttekö tigiin tai fillettiin?

Painaako ihan aikuisten oikeesti VAIN 10.5 kg? Voisko sitä niistää tekemällä noi suorat putket alumiinista?

Eiks tää ole nyt suunnattu ihan superpienelle niché-joukolle, taitettava fiksi? Tuo rakennehan sallii takajarruvaijeri juoksuttamisen vaakaputkee pitkin ilman mitään vaijerikatkaisuja - vois varmaan kaupata myös sinkulana ja vaatis kaks vaijeristopparia.

EDIT: satulan asennosta päätellen kohderyhmä on Jakartassa.

Tästä minä pidän ja vieläpä täysin sarkasmitta ja vailla ironiaa.

Onhan tää ny aivan saatanan paljon parempi, ku Fat Bike Jopo. Noin niinku jos funtsii kotimaisen fillariteollisuuden uskottavuuden näkökulmasta.

Taittopyörissä on aina ongelmana pienet pyörät tai monimutkainen rakenne. Tämä taittuu tyylikkäästi ja menee riittävän pieneen tilaan. Normaalikokoiset kiekot on suuri plussa. Painoa on vähemmän kuin kuvan perusteella luulin.

Sormet syyhyäisivät mekaniikan disainaamiseen. Näyttää nyt vähän prototyypiltä. Normaalin kanssa samaa mieltä sinkulavaihtoehdosta ja takajarrusta.

Lisää OT sivuista/markkinoinnista:

  • Wtf speksit. Mitä on “standard parts”? Valmistaja ja malli ois kiva. Vai “This allows you to use your own custom parts” = “Haluat kumminkin vaihtaa tähän omat palikat koska mukana tulevat komponentit on niin paskoja”? Mikä ihme on avoin satula? 130-milliset kammet whut?
  • Geometriataulukko? Kokovaihtoehdot?
  • Affordable, eli? En löytänyt hintaa mistään. Myös Questions & Price -osio on tyhjää täynnä.
  • Pyörä AMA-kuntoon markkinointikuvaa varten. Satula säädetty aivan päin helvettiä ja spacerstack kirvelee silmiä. Vaikka runko onkin pääasia, tällaiset asiat saa kokonaisuuden samantien näyttämään amatöörimäiseltä markettipyörältä.
  • Kirotusvihreet häiritsee. Oikoluettakaa sivut jollakulla kieltä osaavalla.
  • Keskeneräisen oloiset sivut on ylipäätään huonoa mainosta.

Plussaa: Harvinaisen kivan näköinen pyörä taittopyöräksi. Kiva myös ettei ole sitä markkinoiden paskinta viemäriputkea. Ja ehdottomasti plussaa suomalaisuudesta!

Näyttäähän toi nyt paremmalta kuin jippo pyörät tms taitettavat.

Ite myisin tota koko päivän jalkajarrunavalla esim hotelleille vuokrapyöräksi tai karavaanareille.

Homma on vasta tulossa kickstarteriin niin en nillittäis kauheesti detskuista.

nysimum - 15:11, 9.11.2015 » - Wtf speksit. Mitä on "standard parts"?
Eiköhän se meinaa, että osat on samaa kuraa, kun sun Töpselissä. Elikkä voit korvata ne toisenlaisella kuralla sen sijaan, että olisit sidottu kummallisiin taittopyörästandardeihin. Projekti on "kohta kickstarterissa"-asteella, elikkä brändit, jotka päätyy lopulliseen tuotteeseen on vielä aivan avoinna. Lienee aivan turha huudella niiden perään tässä vaiheessa.

Jep kuvasta päätellen archetypet ja suginon kammet. Voi olla et oon väärässä, silmät ei yhtä harjaantuneet kuin asbilla.

Kiitos, osaan kyllä lukea ja joskus jopa sisäistän lukemani. Mutta jos nyt kompliittia ollaan myymässä, kuten sivujen perusteella ymmärsin, ei minusta ole liikaa vaadittu kertoa myös niistä komponenteista. (Eikä Töpselissä ole jarrujen lisäksi mitään orkkispalikkaa.)

Näytti myös olevan formulan navat tuossa videolla jne. Hain muuten testaajaksi btw

Jaa kato Vaasa. Enpä ois uskonu.

Idea oli ihan hauska jo silloin, kun siihen ensimmäisen kerran törmäsi vuosia sitten, muttei tuo vieläkään valmiilta tuotteelta vaikuta.

Alkuperäinen taisi olla hiilikuituinen:

Ja sitten tuo indiegogo rahoitettu teräksinen vaihdepeli:

Vähän mietityttää, kun näin meinataan taas hakea samalle idealla rahoitusta ja vielä edellisiä spesifimmästä markkinaraosta. Miten on käynyt edellisten versioiden asiakkaille, kun mm www.fubi.com verkkosivutkaan eivät ole enää käytössä. Peukkua kuitenkin yrittämiselle ja pyörän uudelleen keksimiselle.

Kiva, näyttää vieläpä taittuvan 28" pyöräksi suht pieneen tilaan. Onko runkokin tarkoitus tehdä kotimaassa vai hoidetaanko vain pyörän kasaus Suomessa?

Kiinnostaa kuitenkin ehkä runkosettinä enemmän kuin kompliittina.

nysimum - 15:27, 9.11.2015 » Kiitos, osaan kyllä lukea ja joskus jopa sisäistän lukemani. Mutta jos nyt kompliittia ollaan myymässä, kuten sivujen perusteella ymmärsin, ei minusta ole liikaa vaadittu kertoa myös niistä komponenteista. (Eikä Töpselissä ole jarrujen lisäksi mitään orkkispalikkaa.)
Nyt epäilen vahvasti ensimmäistä väitettä. En löytänyt paikkaa, johon saisin master cardin numerot ladottua, vaan ainoastaan kentän, jossa sai rekisteröidyttyä sähköpostiosoitteella newsletteriin sitä tulevaa kickstartteria varten. Ja töpselin palojen alkuperäisyyskään ei ollut tapetilla, vaan niiden kuraisuus.
kaelum - 15:43, 9.11.2015 » Miten on käynyt edellisten versioiden asiakkaille, kun mm www.fubi.com verkkosivutkaan eivät ole enää käytössä.
Kickstartteri toimii niin, että veloitukset kannattajien luottokorteilta suoritetaan vasta, kun koko haettu rahamäärä on kasassa. [Edellinen Kickstarter](https://www.kickstarter.com/projects/1519517312/fubi-the-most-compact-full-sized-foldable-bike-in)-kampanja ei saanut kasaan haettua määrää, joten kukaan kannattajista ei menettänyt mitään. Indiegogo-kampanjaa en enää löydä, joten en näe oliko se "fixed funding"-kampanja.

Itse kukin vois noin niinku palata faktapohjaiseen dissaamiseen, eikös?

Noita vanhoja versioita kun kattelee, niin mielestäni välittyy kuva, että prototyyppi kerrallaan ollaan päädytty lähemmäs fiksua ratkaisua.

asb - 15:47, 9.11.2015 » Kickstartteri toimii niin, että veloitukset kannattajien luottokorteilta suoritetaan vasta, kun koko haettu rahamäärä on kasassa. [Edellinen Kickstarter](https://www.kickstarter.com/projects/1519517312/fubi-the-most-compact-full-sized-foldable-bike-in)-kampanja ei saanut kasaan haettua määrää, joten kukaan kannattajista ei menettänyt mitään. Indiegogo-kampanjaa en enää löydä, joten en näe oliko se "fixed funding"-kampanja. Itse kukin vois noin niinku palata faktapohjaiseen dissaamiseen, eikös?
En dissannut, lähinnä aprikoin, kun FUBin [naamakirjasivullakin](https://www.facebook.com/FUBiBike/?fref=ts) on alkuvuodesta jaettu kuva "asiakkaasta", mut sit verkkosivut ei oo enää käytössä. Mutta jos vaikka menneen pohtiminen jäis tähän ja keskitytään tohon nykyiseen ehdokkaaseen.

Kyllä tämä on mahdollisuus. Oon aikanani opiskelujen takia kulkenu taittopyörän kanssa junassa. Jos koskaan alan semmoseen uudestaan, tämmönen vois olla mun ajopelini. “Varsinaista” pyörääni sen ei edes tarttisi haastaa, kunhan olis vähän parempi kuin muut taittopyörät. Rima ei ihan hirveän korkealla ole.

Rankka käytännön kestotesti on edellytys jatkolle. Kaikki epäilevät varmasti aluksi tuon rakenteen kestävyyttä ja tukevuutta. Jos runko alkaa nitisemään kuukauden käytön jälkeen, ei osilla ja hinnalla ole enää mitään väliä.

Epäilykset saa vähenemään kun pyörää saa oikeille ihmisille testiin ja oikeita kokemuksia julki vaikka tänne. Jos tuon saa junan lisäksi lentokoneeseen normaalina matkatavarana, potentiaalisia käyttäjiä voi alkaa löytyä.

Tuli mieleen en niin tiedä metallista mutta miten toi vipu akseli mikä lie taitto kohta kestää pakkasta. Kun alkaa pyörää kasaan taittamaan kun runkoon jotain -30 astetta celsiusaste. Ei mee varmaan niikun leffoissa ?

asb - 15:47, 9.11.2015 »
nysimum - 15:27, 9.11.2015 » Kiitos, osaan kyllä lukea ja joskus jopa sisäistän lukemani. Mutta jos nyt kompliittia ollaan myymässä, kuten sivujen perusteella ymmärsin, ei minusta ole liikaa vaadittu kertoa myös niistä komponenteista. (Eikä Töpselissä ole jarrujen lisäksi mitään orkkispalikkaa.)
Nyt epäilen vahvasti ensimmäistä väitettä. En löytänyt paikkaa, johon saisin master cardin numerot ladottua, vaan ainoastaan kentän, jossa sai rekisteröidyttyä sähköpostiosoitteella newsletteriin sitä tulevaa kickstartteria varten. Ja töpselin palojen alkuperäisyyskään ei ollut tapetilla, vaan niiden kuraisuus.
Et niin. Mutta minä löysin sen sijaan osion Specifications, jossa on mm. kohdat Gear, Saddle, Handlebar, Brakes, Hub jne. (joiden informaatiosisältö kylläkin oli pitkälti nolla). Tästä päättelen, että suunnitelmissa on myydä (myös?) kompliittia. Jos ei speksejä ole tiedossa, sen varmaan sitten voisi mainita. Noname ei yleensä lupaa hyvää. Mulle oli kyllä uutta, että Hoosson, White, Miche, Pelago jne. myy markettifiksi/sinkulakuraa, mutta en kai sit oo vaan tarpeeks skenessä ja/tai laatutietoinen. Mutta ihan kiva jos noname nykyään tarkoittaakin esim. Whiten tai BLB Royal -vaparia eikä Dictaa.

Mistä tulikin mieleeni, että sinkulaoptiolle peukutus. Varsinkin jos kerran aikomuksena on kaupata settiä flipflop-navalla.