Uudet kuulat ohjainlaakeriin

Availin tossa kona shredin ohjainlaakerin ja ajattelin tarkistaa laakereiden kunnon. Kaikesta varovaisuudesta huolimatta alemmat kuulat varisivat pois enkä niitä enää sen enempää yrittänytkään etsiä. Kysymys kuuluu kuinka vaikeaa löytää samanlainen ohjainlaakeri kehä. Ylempi laakerikehä siis tallessa ja kunnossa että toimii mallina tarvittaessa. Onko jollain kokemusta turun pyöräliikkeiden valikoimasta?

Onko selvillä millainen on tuo laakeri ns. standardiltaan? Pelkkä Konan sivuillakin mainittu “FSA” ei kerro vielä mitään, sillä FSA muistaakseni valmistaa Cane Creekin, Campan ja minkäköhän muun mallin mukaisia laakereita, jotka eivät ole keskenään ollenkaan yhteensopivia.

Ohjainlaakerit-ketjusta löytynee linkkejä, jotka auttavat tässä. Turun pyöräliikkeistä ei ole mitään käsitystä, mutta veikkaan että tässä tapauksessa sopivan laakerikehän löytyminen on aika epätodennäköistä. Ensimmäisenä etsisin sopivaa laakerisettiä Bike24:ltä tai Chainreactioncyclesilta.

Vilkaise myös mun viestihistoriasta löytyvää, tällä hetkellä kesken olevaa Tricross-projektia. Siinä käyty läpi yhdenlaisen integroidun laakerin (Cane Creek IS41) uusiminen.

Vaiski kirjoittaa varsin epäselvästi. Onko kyseessä ympyränmuotoinen häkki, jossa kuulat olivat kivasti kiinni? Jos on, niin ei sillä häkillä mitään tee. Laita tilalle samankokoisia kuulia niin paljon kuin mahtuu -1. Sitkas vaseliini helpottaa asentelua.

Kuulia saa laakerikaupasta halvalla ja pyöräkaupasta vähän kalliimmalla. Kuulien kokoa mitataan hauskasti tuuman osissa.

En edelleenkään ymmärrä, miksi Vaiski ei poiminut niitä kuulia lattialta.