Työkalulainaamo

tnts - 1 hour ago » minäkin tarttisin tässä lähiaikoina moista.
Okkalla tietääkseni on. Ainakin mun pyörän vapaaratas saatiin irti siellä. Ei vaan viittis jatkuvasti rampata pikkuasian takia, kun sen osaisi tehä itsekin jos olis työkalut.

Sama tarve täällä. Tommonen pitää vissiin ostaa jostain.

oon ite käyny kalliopyörässä porvoonkadulla irrottamassa pakat ja rattaat, mutta tosiaan ei oikein aina viittis sitä 5 min vaivausta tehdä maksamatta mitään. Ehkä Kumiluodissa vois olla kans sopivat avaimet ja ois vielä lähempänäkin.

Parhaitenhan tuo toimii ruuvipenkin kanssa, mutta menettelee mös jakarilla.

SanttuT hukkasin sun numeron, mutta haluutko ton sun kammenulosvetäjän takas!?

asb - 2 weeks ago » Löytyykö keltään työkalua, jolla saa BMX-vapaarattaan irti? http://www.sheldonbrown.com/harris/images/fw120.jpg Se on ilmeisesti kutakuinkin tän näkönen: http://www.beyondbikes.com/mmbb/images/small/BGAM63616.gif
Nyt tämmöisen tarttis pikaisesti. liikkeet on jo kiinni ja pääsen kiekkojen vaihtoon vasta ysin jälkeen. Ei kellään ois?

Mulla EI[i] ole tollasta freewheelin poistinta mutta sen sijaan nyt löytyy Park Toolin BBT-5 jolla saa ruuvattua Miche Primato keskiölaakerin pois/paikoilleen, kuten myös jonkun Campan kasettikeskiön ja pakan.

jussi - 1 minute ago » Mulla ei olla tollasta freewheelin poistinta mutta sen sijaan nyt löytyy Park Toolin BBT-5 jolla saa ruuvattua Miche Primato keskiölaakerin pois/paikoilleen, kuten myös jonkun Campan kasettikeskiön ja pakan.
buu... olin jo lähdössä hakemaan vapaaratasavainta.

Multa löytyy BMX-vapaarattaalle avain. Vallilasta löytyy. Se on kyllä sellaista mallia että se avaa varmasti vaan sellaiset vapaarattaat jossa ne neljä avaimenpaikkaa on koloissa pinnan alla, eli Dicta ja vastaavat merkit sillä varmasti, muut ehkä. Tuon kuvan mukainen vapaaratas aukeaa ihan mainiosti fiksirattaan lukkorenkaalle tarkoitetulla hakasavaimelle kun puristaa avaimen tiukasti ratasta vasten esim. puusepän puristimella taikka navan pultilla ja jollain sopivalla isolla prikalla/työkalulla/tms… Näin oon ite avannut Shimanon rattaita monta kertaa.

Kuis leveet noi piikit sun avaajassa on ja mimmonen halkaisija? Kattelin Park Toolin sivuilta, että FR-8 olis mun vapaarattaalle sopiva. Tai ainakin se avaaja on samassa kuvassa ACS:n vapaarattaan kanssa.

Oottelen just tietoa BikePlanetista, josko ne löytäisi maahantuojalta mulle FR-8:n.

Mun avaimessa on ihan sama kolojako kun noissa ACS/shimano vapaarattaissa, mutta siitä puuttuu sisäpuolen rengas, siksi se ei oikein pysy paikallaan. Mutta kuten edellisessä viestissä sanoin, tollainen ACS:n vapaaratas irtoaa fiksirattaan lukkorenkaan avaimella kunhan avaimen puristaa kunnolla vapaaratasta vasten.

Sainpas vapaarattaan irti tuommoisella “tappiavaimella”, eli semmoisella, joka on tarkoitettu esimerkiksi vapaarattaan kannen irroittamiseen. Tapit vaan koloihin ja 40cm putki jatkovarreksi ja täysi oikean kätösen momentti, niin melkein irtosi.

Ei kellään ois keskiömuhvin kierteiden avaamiseen/jatkamiseen tarkoitettuja kaluja. Brittikierteille.

Siis meinaatko rotsaus työkalua, jolla puhdistetaan kierteet ennen keskiön asennusta? Sellainen löytyy Mountain Bike Shopista ja Hi5Bikesista, muissa Kallion liikkeissä ei ollut.

no niinpä muistelinkin. pitänee ens viikolla käydä mountain bike shopissa työstätyttämässä. Hirveeta skrubua oli kyllä kierteissä.

Tekeeköhän ne sen odotellessa vai pitäneekö jättää jumittelemaan ja maksaa tunnin työstä?

Fillarin rankempaan työstämiseen ja korjaamiseen Kuinomassa nyt tarjolla kevyt hitsauslaite:

http://www.kuinoma.fi/tuotteet/1131

Siitä vaan rohkeasti hitsaamaan. Ja sitten viila jolla hitsausjäljet saa siistittyä:

http://www.kuinoma.fi/tuotteet/1005

tnts - 2 months ago »
asb - 23 minutes ago » Löytyykö keltään työkalua, jolla saa BMX-vapaarattaan irti?
minäkin tarttisin tässä lähiaikoina moista.
Taas ois sama tarve tulossa. Löytyykö jo keltään, joka käy keskareissa vai meenkö gummiluotiin tai kokeilenko erkon ohjetta haka-avaimella ja puristimella?

Löytyisköhän keltään tälläistä palikkaa vapaarattaan irrotukseen?

Nimi on ilmeisesti Sun Tour 2 tms.

Kävin ohimennen eräästä liikkeestä kysymässä tuon vapaarattaan irrotusta ja hinta oli vähintään 10e, huomattavasti enemmän jos menee työkalut rikki. Kai se on ite otettava väkivalloin irti…

Mikäs lafka noin sanoo? Kyllä työkalujen käyttö on (no siis mun mielestä) mekaanikon vastuulla, eikä omista mokista pidä asiakasta laskuttaa. Vai johtuiko siitä, että ei ollut oikeaa työkalua? Mahtaako Tohtorilla olla oikeat työkalut?

Oikea työkalu löytyi kyllä kun sen itsekin näin. Kertoivat että olivat jollekin asiakkaalle joutuneet korvaamaan uuden runkon jonkun vanhan ruosteisen tilalle kun keskiö oli ruostunut niin totaalisesti kiinni että kun yrittivät irroittaa niin runko sitten halkes.

Näin ollen sanoivat, että voin tuoda kiekon paikalle, mutta eivät välttämättä tee sille mitään jos on täysin jämähtänyt. Ymmärrän kyllä liikkeen pointin vallan hyvin. Kantakaupungista aavistus länteen oli liikkeen sijainti.