Työkalulainaamo

Lauttasaarelaiset voi kysellä multa työkaluja, löytyy suunnilleen kaikki tarpeellinen, paitsi ohjainlaakeriprässi. Tosin iso ja toimiva pultti mulla on…

anttig - 2 days ago » Jii! Voisinko tulla hakeen ton isis-kampien ulosvetäjän tänään? SanttuT lupas, mutta kerkes karkaamaan mökille. Laita viestiä jos onnistuu: 0405693084
Sori, en ollut e-tavoitettavissa viikonloppuna. Ja ISIS-ulosvetäjäni on lainassa tällä hetkellä.. Toivottavasti sait hommattua muualta lainaan.

Laittakaa oikeesti tärkeimpiä tonne:

http://www.kuinoma.fi/ulkoilu/polkupyoran-huolto-ja-korjausvalineet

Esim. tuo rihtauspenkki on sellainen jolle Kuinomassa olisi varmasti kysyntää ja omistaja saisi vähän rahaakin halutessaan…

Lainausterveisin, Kuinoman porukka

mahtaako kellään olla valmiiksi duunattuna sellaista Sheldonin ihmeruuvia jolla saisi mahdollisesti perinteisen keskiölaakerin jumittuneen kiinteän laakerikupin väännettyä irti?

Miellelläni lainaisin jos tollanen joltain löytyy.

Löytyykö keltään työkalua, jolla saa BMX-vapaarattaan irti?

Se on ilmeisesti kutakuinkin tän näkönen:

http://www.beyondbikes.com/mmbb/images/small/BGAM63616.gif

asb - 23 minutes ago » Löytyykö keltään työkalua, jolla saa BMX-vapaarattaan irti?
minäkin tarttisin tässä lähiaikoina moista.
tnts - 1 hour ago » minäkin tarttisin tässä lähiaikoina moista.
Okkalla tietääkseni on. Ainakin mun pyörän vapaaratas saatiin irti siellä. Ei vaan viittis jatkuvasti rampata pikkuasian takia, kun sen osaisi tehä itsekin jos olis työkalut.

Sama tarve täällä. Tommonen pitää vissiin ostaa jostain.

oon ite käyny kalliopyörässä porvoonkadulla irrottamassa pakat ja rattaat, mutta tosiaan ei oikein aina viittis sitä 5 min vaivausta tehdä maksamatta mitään. Ehkä Kumiluodissa vois olla kans sopivat avaimet ja ois vielä lähempänäkin.

Parhaitenhan tuo toimii ruuvipenkin kanssa, mutta menettelee mös jakarilla.

SanttuT hukkasin sun numeron, mutta haluutko ton sun kammenulosvetäjän takas!?

asb - 2 weeks ago » Löytyykö keltään työkalua, jolla saa BMX-vapaarattaan irti? http://www.sheldonbrown.com/harris/images/fw120.jpg Se on ilmeisesti kutakuinkin tän näkönen: http://www.beyondbikes.com/mmbb/images/small/BGAM63616.gif
Nyt tämmöisen tarttis pikaisesti. liikkeet on jo kiinni ja pääsen kiekkojen vaihtoon vasta ysin jälkeen. Ei kellään ois?

Mulla EI[i] ole tollasta freewheelin poistinta mutta sen sijaan nyt löytyy Park Toolin BBT-5 jolla saa ruuvattua Miche Primato keskiölaakerin pois/paikoilleen, kuten myös jonkun Campan kasettikeskiön ja pakan.

jussi - 1 minute ago » Mulla ei olla tollasta freewheelin poistinta mutta sen sijaan nyt löytyy Park Toolin BBT-5 jolla saa ruuvattua Miche Primato keskiölaakerin pois/paikoilleen, kuten myös jonkun Campan kasettikeskiön ja pakan.
buu... olin jo lähdössä hakemaan vapaaratasavainta.

Multa löytyy BMX-vapaarattaalle avain. Vallilasta löytyy. Se on kyllä sellaista mallia että se avaa varmasti vaan sellaiset vapaarattaat jossa ne neljä avaimenpaikkaa on koloissa pinnan alla, eli Dicta ja vastaavat merkit sillä varmasti, muut ehkä. Tuon kuvan mukainen vapaaratas aukeaa ihan mainiosti fiksirattaan lukkorenkaalle tarkoitetulla hakasavaimelle kun puristaa avaimen tiukasti ratasta vasten esim. puusepän puristimella taikka navan pultilla ja jollain sopivalla isolla prikalla/työkalulla/tms… Näin oon ite avannut Shimanon rattaita monta kertaa.

Kuis leveet noi piikit sun avaajassa on ja mimmonen halkaisija? Kattelin Park Toolin sivuilta, että FR-8 olis mun vapaarattaalle sopiva. Tai ainakin se avaaja on samassa kuvassa ACS:n vapaarattaan kanssa.

Oottelen just tietoa BikePlanetista, josko ne löytäisi maahantuojalta mulle FR-8:n.

Mun avaimessa on ihan sama kolojako kun noissa ACS/shimano vapaarattaissa, mutta siitä puuttuu sisäpuolen rengas, siksi se ei oikein pysy paikallaan. Mutta kuten edellisessä viestissä sanoin, tollainen ACS:n vapaaratas irtoaa fiksirattaan lukkorenkaan avaimella kunhan avaimen puristaa kunnolla vapaaratasta vasten.

Sainpas vapaarattaan irti tuommoisella “tappiavaimella”, eli semmoisella, joka on tarkoitettu esimerkiksi vapaarattaan kannen irroittamiseen. Tapit vaan koloihin ja 40cm putki jatkovarreksi ja täysi oikean kätösen momentti, niin melkein irtosi.

Ei kellään ois keskiömuhvin kierteiden avaamiseen/jatkamiseen tarkoitettuja kaluja. Brittikierteille.

Siis meinaatko rotsaus työkalua, jolla puhdistetaan kierteet ennen keskiön asennusta? Sellainen löytyy Mountain Bike Shopista ja Hi5Bikesista, muissa Kallion liikkeissä ei ollut.

no niinpä muistelinkin. pitänee ens viikolla käydä mountain bike shopissa työstätyttämässä. Hirveeta skrubua oli kyllä kierteissä.

Tekeeköhän ne sen odotellessa vai pitäneekö jättää jumittelemaan ja maksaa tunnin työstä?