Turun pyöräliikkeet?

Heip,

avatkaas Turun fiksuttajat sanaiset arkkunne ja kertokaa, mitkä pyöräliikkeet täällä ovat hyviä/käväisemisen arvoisia fiksuttajan näkökulmasta. Parissa lähiliikkeessä olen piipahtanut tuossa keskustan tuntumassa, mutta ainakin niissä fiksipyöristä ei juuri ole käsitystä.

Muutenkin hyviä liikkeitä saa listata.

Mä oon töissä Ajopyörässä ni ei muissa tuu pahemmin käytyä. Meiltä löytyy moneen lähtöön tavaraa, esim. ratarattaita on hyllyssä 13-18, 1/8" ja 3/32". Kannattaa kysyä mitä vaan, jos ei ole ni voin tilata.

Pyörähuolto Saario. Oli hyödyllinen paikka kun rakensin mun ekan kengännauhabudettifiksin (Tunturi Retki Super, RIP), ja miljoonalaatikon kätköistä tuntuu löytyvän jos jonkinlaista vanhaa osaa jos tarve on.

Parhausjärjestyksessä.

Foxcomp! Varmaan ainoa paikka Turussa, mistä löytyy napaa, ratakampea yms. hyllystä. Ei ehkä halvin, mutta ei se mitään. Suosittelen tukemaan.

Velotemasta saa hyvää palvelua ja hyvin kaikenlaista tarviketta. Valikoima on huomattavasti suppeampi kuin Ajopyörässä, mutta palvelu leppoisampaa. Erityisesti maantiepuolen tavaraa on hyvin ja tietotaitoa löytyy. Vaikka kauppa on uudehko, niin varastosta löytyi mulle iskemättömät Campagnolon kehät. Hinta oli puolet siitä, mitä yksi kehä maksaa (jos noita jostain vielä onnistuu ylipäätään löytämään).

Saariota vastaava aarreaitta on Raispo Itäisellä pitkällä (se huollon puoli). Takahuoneesta löytyy tankoa, keulaa, stemmiä yms. Jos jotain raatoa kunnostaa, niin tuolta löytyy kyllä yhtä jos toista.

Nummenpyörän huolto osannee myös auttaa noiden raatojen kanssa. Fixi käsitteenä on sedille varmasti outo, mutta kiilakampien yms. päälle ymmärtävät kyllä.

Foxcomp on kyllä parhautta. Aivan loistavaa palvelua joka kerta.

Nextbiken mies on kanssa hyvin mukava ja auttavainen.

tuhto - 17 hours ago » Nextbiken mies on kanssa hyvin mukava ja auttavainen.
Tuolla Nextbikessa kävin vaihdattamassa lyhyemmän keskiön Olmokonversiooni ja kävin taannoin kyselemässä erinäisiä nippeleita ja nappeleita. Siellä sivuhuoneessa on huoltotila, jossa on jonkun verran kaikkea ylijäämäpikkuosaa nimelliseen hintaan. Kaveri on kyllä tosi avulias ja kyseli kiinnostuneena fikseistä ja fiksipyöräilystä. Aika vähän vain tarpeellista osaa tms. hyllyssä, tosin maantie- ja kilparenkaita kai tuolla on aika hyvinkin.

Ja kolikoilla toimiva sisärengasautomaatti oven ulkopuolella.

Juu, enpä minäkään etsimää tavaraa sieltä löytänyt, mutta toisaalta eipä tullut vittuilua naamalle toisin kuin Hämeenkadun pyörähuollosta.

tuhto - 2 hours ago » Juu, enpä minäkään etsimää tavaraa sieltä löytänyt, mutta toisaalta eipä tullut vittuilua naamalle toisin kuin Hämeenkadun pyörähuollosta.
Juu. Hämeenkadun pyörähuolto on jo klassikko sarallaan. Don´t go there.
joope - 2 days ago » Mä oon töissä Ajopyörässä ni ei muissa tuu pahemmin käytyä. Meiltä löytyy moneen lähtöön tavaraa, esim. ratarattaita on hyllyssä 13-18, 1/8" ja 3/32". Kannattaa kysyä mitä vaan, jos ei ole ni voin tilata.
Ja palvelu on 'loistavaa' :)

Mainiostan nyt vielä Estellen pyöräkirppistä (Kirkkotie 6-10, Ekotorin takana alapihalla), kun oon siellä töissä. Ei sieltä todellakaan mitään hipo osia löydy, mut (vanhojen)perusfillarien palikoita käytettyinä. Vanhoja retkipyöränrunkoja löytyy fiksiaihioiksi ja voi sieltä hyvällä tuurilla löytää maantierungonkin.
Siellä on myös avoin tee-se-itse -paja torstaisin klo 18-20 (voi jatkua myöhempäänkin, mutta paikalle tultava ennen klo 20),johon voi tulla omaa fillaria rassaamaan. Silloin on paikalla vähintään yksi vapaaehtoisduunari, joka tarpeen vaatiessa neuvoo ja avustaa. Työkaluja löytyy perus ruuvareista ja kiintoavaimista aina rälläkkään asti. Työvaatteita voi myös lainata. Että tervetuloo vaan torstaisin väsäilemään.

Estellen pyöräkirppiksen aukioloajat ma-pe 10-18.

superhessu - 7 hours ago » Ei sieltä todellakaan mitään hipo osia löydy...
Ja mistäköhän se johtuu?

Oon edelleen kateellinen siitä sun Campan Mexico '68-takakehästä, :wink:

joona_ - 20 hours ago »
joope - 2 days ago » Mä oon töissä Ajopyörässä ni ei muissa tuu pahemmin käytyä. Meiltä löytyy moneen lähtöön tavaraa, esim. ratarattaita on hyllyssä 13-18, 1/8" ja 3/32". Kannattaa kysyä mitä vaan, jos ei ole ni voin tilata.
Ja palvelu on 'loistavaa' :)
Ajopyörän vanhat sedät eivät palvelun tasossa kyllä paljoa häviä tuolle Hämeenkadun miehelle. Sääli sinänsä, koska Ajopyörässä on kiistatta kaupungin paras valikoima esim. pyöräilyasusteita. Ei vaan nappaa mennä sinne niitten äijien takia.

Yritin tuossa työmatkalla poiketa Foxcompissa. Taitaa olla vähän liukuvat aukiolot. Heh.

jussi - 5 hours ago »
superhessu - 7 hours ago » Ei sieltä todellakaan mitään hipo osia löydy...
Ja mistäköhän se johtuu? Oon edelleen kateellinen siitä sun Campan Mexico '68-takakehästä, ;)
No, tuo kehä oli kyllä ainutkertainen löytö. Sanoisin että hyvin harvinaista herkkua meidän putiikissa.
tudetski - 2 hours ago » Yritin tuossa työmatkalla poiketa Foxcompissa. Taitaa olla vähän liukuvat aukiolot. Heh.
Fillarikamojen myynti tähän aikaan vuodesta saattaa houkutella pieniin liukumiin. Toinen vaihtoehto on sitten mietiskellä zen-viisautta: mikset vain istuisi ja olisi hiljaa.

Aurinkotehdasta piti kehumani jo aiemmin. Siellä on tullut irroteltua rataspakat ja keskiön kiinteä kuppi, kun ei itsellä ollut kamoja. Jätin sitten mainostamatta, kun ajattelin, ettei liika omatoimirassaajien parveilu ilahduta korjaamon jannuja, mutta hyvä jos ITE-ryhmälle löytyy nyt oma aika.

Foxcompissa on ollut hyvä palvelu ja Ajopyöräänkin tilasivat mulle rihtauspukin puhelinsoitolla.

Pyöräkauppojen suhteen muutto Poriin ei tainnut olla meikäläiselle mikään askel eteenpäin.

superhessu - 14 hours ago » Mainiostan nyt vielä Estellen pyöräkirppistä (Kirkkotie 6-10, Ekotorin takana alapihalla), kun oon siellä töissä. Ei sieltä todellakaan mitään hipo osia löydy, mut (vanhojen)perusfillarien palikoita käytettyinä. Vanhoja retkipyöränrunkoja löytyy fiksiaihioiksi ja voi sieltä hyvällä tuurilla löytää maantierungonkin. Siellä on myös avoin tee-se-itse -paja torstaisin klo 18-20 (voi jatkua myöhempäänkin, mutta paikalle tultava ennen klo 20),johon voi tulla omaa fillaria rassaamaan. Silloin on paikalla vähintään yksi vapaaehtoisduunari, joka tarpeen vaatiessa neuvoo ja avustaa. Työkaluja löytyy perus ruuvareista ja kiintoavaimista aina rälläkkään asti. Työvaatteita voi myös lainata. Että tervetuloo vaan torstaisin väsäilemään. Estellen pyöräkirppiksen aukioloajat ma-pe 10-18.
Pitää tulla visiitille joskus, jos vaikka sattuis löytymään talvifiksiksi sopiva projekti. Joskus kävin siellä alakerran tavallisella kirpparilla pyörimässä, ja tosiaan - joitain pyöriähän siellä kans notkui.

Vielä sellainen lisäys Saarion pyörähuollon nykytolaan, että vetovastuu paikasta on vaihtunut ja perustiedot uusista kuvioista löytyy täältä: http://www.visainen.com
Entisen miljoonalaatikot lienevät paikoillaan.

Pitää vielä tohon Foxcompiin palata, kun luulin tänään ostaneeni sieltä kunnollisen haka-avaimen takanavan lukkorengasta varten. Parktoolia Foxcompista tarjottiin. Siinä vähän ihmettelin, kun avain näytti suurenlaiselta, mutta kaveri vakuutteli sen verran kovasti kapineen soveltuvuutta, että ostin. No, eihän sillä voi tehdä takanavan lukkorenkaalle mitään, koska se on liian suuri - eli avain on mun tarpeisiin täysin käyttökelvoton. Eikä ollut ihan edullisinkaan. Semisti ***uttaa.

Vaikka olihan tässä omaa typeryyttäkin mukana, myönnetään. Pitänee seuraavalla kerralla uskoa omia silmiä.

Pitää yrittää käydä huomenna vaihtamassa/palauttamassa.

Jos se avain ei sovi etkä ole sitä kakaksi runnonut niin varmastihan sä sen palauttaa voit. Kunhan tekee sen vain kohteliaasti eikä ala räyhäämään.

Ihan uteliaisuudesta, mikä avain oli liian iso? Kattelin tänään että HCW-5 ei varsinaisesti sovi, mutta sillä kolmisakaraisella päällä kuitenkin pystyisi vääntämään.