Tunturi Professional kysymys

Kaverilla on Tunturi Professional. Runko ovaalinmuotoista putkea ja osina Dura-acea. Kenen tekemä runko ? Onks tietoo ?

Onko se columbuksen putkea? Joskus sellasen Proffan oon nähnyt.

Tuossa joku aika sitten omistin pari päivää Tunturi Pron rungon, joka jatkoi matkaansa nimimerkille Hege. Se oli Columbus Zetaa, mutta ei kyllä ovaalia. Parhaat osat Shimano 600, jotkut Altusta.
Huudossa oli just tällainen, ilmeisesti vähän vanhempi, myyjän mukaan Ishiwata 025:ttä.
Huudosta löytyi vielä toinen Columbus-Pro.
Täältä palstalta nopeasti haettuna nämä: 1, 2 ja 3. Zetaa tai 025:ttä nuokin(?)
Kysymys suoraan Tunturille?

E: Tuli mieleen että olisiko joku ihan muu pyörä, johon on laitettu Tunturin tarrat? Nuo tietämäni Prot ovat 70-80-luvun vaihteesta, ovaalit putket voivat viitata uudempaan pyörään…?

mul on semmonen ja siinä on columbus zeta putkee, en oo löytänyt mitään tietoo siitä netis mutta ihan jepa on.

Fillarifoorumilla huhutaan että vuonna 82 on Tunturilla ollut Professional Aero -malli. Jos runkonumero löytyy, niin Tuntskan sivulita löytyy sähköpostiosoite, josta voi kysyä onko numero tuut tuttu.

^ http://www.fillarifoorumi.fi/forum/showthread.php?p=970489
Otteita:

Google-haku löysi myös TM:n artikkelin nrosta 12/82, saa tilattua 3 e:n hintaan
http://tekniikanmaailma.fi/arkisto/lehtiarkisto?HaeNumero2=true&number=12&year=1982
Artikkelin otsikko Tunturi Aero, onkohan juuri tuo DA-varusteltu, jos Pro Aerossa on 600 AX:ää, kuten noista lainauksista voisi päätellä että ovat kaksi eri mallia…?

Koska on liian kuuma eikä jaksa ajaa, tämä pyöränörtti kävi tänään kirjastossa lukaisemassa tuon TM:n jutun : )

Pron Aero-malli D-A AX -osin, Tangen ovaaliputkea (vain emäputki pyöreä), ei muhveja. Tarkemmin ei putkia eritelty.

Hauskana yksityiskohtana kirjoittajan mielestä kahvat tuntuivat turvattomilta törröttävien vaijereiden puuttumisen vuoksi : )

Rungon on valmistanut Lotus, rungon malli varmaankin aero superpro. Vuoden 1981 katalogiaiai jai

Tässä kuva

Mä kanssa omasta puolestani utelin professianaali malleista,etenkin Ei-aero putkesta tehdystä,punaisesta vehkeestä.

Vaikeita asioita kyselet.
Aikakirjat ts. arkistomateriaali ei ihan yllä tuon punaisen Professionaalin vuosiin, mutta päästään kuitenkin jopa vuoteen 1983 saakka. Silloin ilmeisesti Professionaalin väri vaihtui punaisesta metallinhohtoiseen titaniin. Punainen “Proffa” kuuluu vuosiin 1979 - 1981 - kaiketi.
Tuosta punaisesta väristä ei ole jäänyt jälkipolville oikeastaan minkäänlaista tietoa ainoa muistikuva asiasta on se, että Ferrarin punaista siinä hiukan haeskeltiin.
Tuo runkopuoli oli myös hieman sekava asia, koska näitä putkistoja osteskeltiin milloin Italiasta (Columbus putkistoja), milloin Taiwanista (Ishiwata putkistoja) ja joskus jopa sveitsiläiseltä alihankkijalta (Reynolds putkistoja)
Alkujaan Professionalissa käytettiin Columbuksen putkia ja rungon valmisti pieni italialainen runkopaja, jonka nimi ei enään ole tiedossa.
Mitä sitten tulee pyörän komponentteihin niin aivan tarkkaa specsiä emme pysty enään kertomaan, mutta viitteitä varmaankin antaa myös seuraava:
Runko korkealuokkaista kaksoisohennettua seosteräsputkea (Columbus Cromor)
Jarrut, takavaihteet ja keskiö Shimanon 600 EX-sarjaa
Ohjainkannatin Sakae SR AH 80 tai Sakae RY II 110
Ohjaintanko Sakae Custom CTD-420-L
Keskiövaihde Shimano Altus LT
Pikalukittavat Shimano navat ja takarataspakka Shimanon UG
Polkimet Sakae SB 100 BL varvaskoukut ja remmit SR AFA
Puolat keskeltä ohennetut Prym
Istuin SanMarco Concor
Istuinkannatin Sakae CTB5 26,4 mm
Weinnmann H-profiili ontelorakenteiset kevytmetallivanteet ja renkaat Wolberin 20-622 avorenkaat

Sitten tähän Shimanon Aero-runkoiseen pyörään sen verran, että näitä pyöriä tuotiin Japanista Suomeen myös tuolla kulatisella 80-luvulla.
Pyörät oli varustettu träydellisesti Shimanon silloisella Dura-ace AX-komposarjalla, joka oli siis puhdasverinen kilpapyösäsarja.
Pyörä oli nimeltään Professional Aero Oval.
Runko oli tehty Tangen CroMo-putkiin.
Kiekot oli tehty Araya Aero vanteisiin ja varustettu Wolberin Team Corsa tuubeilla.
Istuimena käyettiin Kashimaxin Mustaa mokkanahkapintaista Aero mallia.
Pyörän istuinkannation oli tosiaan ovaalin muotoinen ja kiristyskin oli normaalista poikkeava, koska pystyputken päässä oli kaksi kuusiokoloruuvia ja pieni kiilakappale, jolla istuinkannatin lukittiin paikoilleen.
Näitä pyöriä ei myyty kovinkaan suurta määrää ja tämän “promon” tarkoituksena olikin pääasiassa herättää keskustelua ja tuoda Shimanoa suomalaiseen kilpapyörämaailmaan ja myös kuluttajien tietoisuuteen. Elettiin siis vuosia 1982-1983
.”

öö.Tarpeeks kun saa osalistoja niin tollasenhan vois,vastaavan aeron kyhtätä siis itsekkin,vaikkei se ois aito mutta kuitenkin,samasta rungosta samoilla osilla.

Arvon herrat,

mitäs pakkoja tiedetään professionaaleihin tehtaalla asennetun,ajatelen erityisesti ei-aeroja?

omassani on 6 lehtee takana,niinkun varmana kaikissa on olutkin mutta itte rattaat on siinä pakassa 13-19,joka tuntuu aika heviltä.Oisko noissa ollut alkujaan pikkusen löysempi ?

ja pikkusen visaisempi kyssä…Oon ymmärtäny että aero provessionaalissa on ollut juomapullokin aerodynmiittinen…mulla on yks iskemätön tällainen,valkoinen,jossa tunturin logo vihreellä painettu,ja siitä löytyi valmistajamerkintä,se on gipiemmen tekele,mutta millanen kiinnike/pidike näissä on ollut ?

Käytän tätä lankaa nyt kysymiseen.

Mulla on Ishiwata proffa, jossa tuli mukana SR Laprade 26.4mm tolppa. Oon kuitenkin melko varma että se on väärä koko, koska kaiken maailman töhkää oli valunu putken sisäseinää pitkin clämpin puolelta ja sedumentoitunut aika vahvasti seinään kiinni. Lisäksi putki lähti aika vaivatta irti, vaikka olosuhteet oli heikot (stemmi oli jumissa). Myöskin clämppi näyttää yli kiristetyltä.

Osaisko nyt joku sanoo, että minkä kokonen tolppa tähän oikeasti menee? Katalogeista laskin, että paperilla pitäis olla 27mm. Veikkaan kuitenkin, että puhutaanjostain 26.6, jota Ishiwata yleisesti käytti tai 26.8 koosta, joka vois mennä +-2mm toleranssin takia.

Oikeesta koosta en tiedä mutta vinkkinä että ennenku lähet kokeilemaan että mikä olis oikee tolpan koko niin kandee avata sitä putken yläpäätä klämpin ja halkion tienoilta esim käyttäen isoa lattaruuvaria tai jotain muuta vastaavaa että saa vääntöä. Tarkotan että aukasee sen oikeaan alkuperäiseen muotoonsa. Meinaan kun joskus saman ongelman kanssa painiskellu niin liian tiukaksi kiristetty yläpää vääristää helposti havaintoja, kuvittelee että tolppa on liian paksu vaikka oikeesti vaan kinnaa yläpäästä.

26.8

Kiitos Konsta vinkistä!

Ja kiitti ununu koostaa!

mul taitaa olla myös pajal ylimääränen kirkas 350mm 26.8 tolppa

edit. eiokaa ylimääräne

Mulla oli myös Ishiwata 025 Proffa SR Laprade tolpalla… Se oli kyllä 26.8mm 99% varmasti

https://www.yksivaihde.net/old/5986

Mulla on sopivia tolppia. Tuu hakemaan.