Tunnistusapua (Cressu ja Rossin)

Randomm,oliko pakko mainita :slight_smile:
Pitääpä käydä utelemassa piakan päällä,mä siellä jo kerran kävin keulaa metsästämässä,mutta rungoista ei tullu puhetta.

Niin minkäs kokoinen toi kresentti olikaan,pituux x vaaka ?
Mikähän tollasen oranssin värikoodi mahtaa olla,tai lähin vastaava?

paljos noi ishiwatat kustantaa? ei sillä että tarvetta ois, mut ihan varmuuden vuoksi…

Mjaa, basti tietää tarkemmin hintapolitiikan - mä ymmärsin että se muodostuu pärstäkertoimesta ja myyjästä jollain kaavalla. Parikymppiä tms. Mun versiossa on helmeilevä sininen maalipinta ja joku kiinni juuttunut keskiö jolla ei ilmeisesti ole ajettu koskaan.

Tulikos siinä sinisessä versiossa etuhaarukkaa mukana ollenkaan? Käsittääkseni ne siniset on 63cm, tai sillä koolla niistä on mulle muistaakseni rautavärissä puhuttu. Tiedä sitten kuka ne on mitannut ja kuinka hyvin.

Parissakympissä hinnat tuntuu pyörivän. Useamman kun ostaa voi saada halvemmalla.

Crescentillä oranssin värin koodi oli muistaakseni 82.

Valkoinen 51
Vadelmanpunainen 80
Vihreä 36
Sinilila 56
Lila 48
Musta 64
Keltainen 1
Sininen metalli 63
Punainen metalli 86
Punainen 84
Syklaamin punainen 24

Tuommoiset ainakin vuoden 1991 luettelosta äkkivilkaisulla. Värin 82 oranssin tempaisin ulkomuistista, eikä se ole aivan 100% tarkka tieto. Siis: Muistaakseni se on kuitenkin tuon värin koodi.

Tekeekö tiedolla sitten mitään, kun Crescentin värejä ei varsin saa, eikä käytetty värikoodi järjestelmä ole tiedossa.

Tuure

-.-

No voi helevetti… 63 senttisiä parilla kympillä ja PÄRSTÄN mukaan… oi miksi minä olen aina tuomittu häviämään ?

Josko Hoolie kävisit kurppaisemassa pari kolme ylimääräistä, ja tekisit sitten kohtuullista tiliä itsellesi myykäisemällä minullekin ainakin yhden tai mieluummin kaksi tuommoista. Tulevina vuosina, jos ne eivät minulle sovi, käytän niitä vaikka vaihdon välineinä piiiiiiitkiiiiiin Crescentin runkoihin tms.

Tällä puheella. Ok ?

Tuure

Kyllähän mä voin maanantaina käydä siel aamusesta tsekkaamassa tarjonnan ja sillain.

Nyt on otettu mittoja tuosta cressusta: pysty c-to-c 59cm ja vaaka sama. Ja mitä noihin kulmiin tulee, niin sekä emä- että pystyputki näyttäisivät olevan samoilla kulmilla.
Ja vuosilukuveikkaukseki heittäisin itse osasarjasta ja värityksestä päätellen mielummin lähemmäs 80-luvun loppua kuin alkua. Tiedä sitä sitten.
Ja se kuva todellakin valehtelee! Otettu nopeasti ja turistimaisesti yläviistosta!

Rossinin laadun ylistyskin yllätti positiivisesti. Joutunee ehkä tusailemaan tuosta kesäksi kihnuttimen…

tle88 - 7:07, 1.11.2009 » 63 senttisiä parilla kympillä ja PÄRSTÄN mukaan...
Kuten taisin tuolla aikaisemmin mainita niin se 63cm mainostettu on oikeasti 61cm c-c pystyyn ja 57,5cm c-c vaakaan. Eli korkeaa ja lyhyttä.
tnts - 10:24, 1.11.2009 » paljos noi ishiwatat kustantaa? ei sillä että tarvetta ois, mut ihan varmuuden vuoksi...
Jos meet, niin ota mulle yks "63"senttinen viel mukaan... =)

Kiitos randomm tästä tiedosta… Minulta meni ajatus noista uusiksi. Luulin niitä pitemmiksi, kun käsitin sen rungon Nopsa Finntouriksi, ja Tekniikan Maailma 8/1982 kirjoitti urheilupyörä katsauksessaan näin: “Nopsa luokiteltiin kevyeksi retkipyöräksi. Japanilainen Ishiwatan runko on pitkähkö, ja ajotunnelmat sen mukaiset. Pyörä kulkee vakaasti istuen ja seisten, mutta urheilullinen herkkyys puuttuu.” Edelleen toisaalla testissä: “Siten maininta herkkyys puuttuu ei ole negatiivinen asia, jos pyörän käyttäjä hakee rauhalliseen ajotyyliin sopivaa ajokkia.”

Kaikkia testin pyöriä luonnehdittiin hyviksi ajaa, ja muutenkin aika laadukkaiksi. Otanta oli mallistojen paremmasta päästä ja pyörissä oli suhteellisesti ottaen hyvät varusteetkin.

=> Meinasin jo kovasti lämmetä noille rungoille, mutta tuo vaakaputken pituus pysäytti hamstraus vietin ylikuumenemisen. Eivät nuo nyt ihan Nopsa Finntoureilta äkikseltään vaikuta, jos rungon pituus onkin vain 57,5 senttiä isossa koossa. Eivät ainakaan semmoisilta Finntoureilta, joita on TM:ssä testattu. Ei kai nyt kukaan luonnehdi 57,5 senttistä vaakaputkea pitkähköksi ?

Tietenkin pyörätehdas Haapala osti niitä runkoja aina erän kerrallaan, ja teki niistä sitten Nopsia. Runkoa on siis mahdotonta jäljittää mihinkään muinaiseen lehtikatsaukseen tai valmistajan malliin. Tuollaista se OEM valmistuksena olevien osien ostaminen on. Kukaan ei tiedä niistä yhtään mitään.

Noin yleisesti ottaen Ishiwata on hyvä ja maineikas valmistaja, ja 022 tarkoittaa ohennussarjaa 0.9-0.6-0.9 ja tuosta tehdyn rungon painoksi tulee noin 2200 grammaa ja haarukan paino on arviolta noin 800 grammaa. = 3 kilon yhdistelmä. Tuo oli menneinä aikoina hyvin asiallinen lukema.

Tuure

-.-

Eikö tämä runko ole Ciöcc?

http://img205.imageshack.us/img205/5165/whatwhat.jpg

runko uudelleen maalattu ja ei muita leimoja/merkkejä.

[EDIT: eihän tämä ollutkaan mikään yleinen tunnistus tredi… ]

^ Näyttäähän tuo samalta kuin miltä ne googlella näyttävät, mutta periaatteessa kai chainstayden yläpäissä ja takana jarrusillassa pitäisi olla Ciöcc-kaiverrukset.

Mutta entäs jos se onkin Conti?
“It is said that Conti frames were built by Ciocc and that it was simply another brand name of theirs … certainly this frame is exceptionally nice quality and has a Ciocc style cutout in the BB shell.”

Mutta siis mistäs tässä nyt oikein on kyse…?

^
“chainstayden yläpäissä ja takana jarrusillassa pitäisi olla Ciöcc-kaiverrukset.” ei ole mitään merkintää… outoa. Pitäiskö mun nyt sitten laittaa kuva koko fillarista? Joutuu laittaa Timpan Power Black/Wolber postin jatkoksi vähän niin kun “haastajaksi” < radalle siis.

tunnistusnakki pösö-guruille:

iso pösön runko,saattaa olla 80-90 luvun taitteilta ellei jopa ysärikamaa.
rungon alapuolisko lumivalkoinen,ja vaihtuu häivyttämällä ylöspäin mentäessä vaalean violetiksi/liaksi metalliväriksi.Vinoputkessa tumman violetti peugeot teksti,mitään muita kirjasinteippejä ei ole,mutta tossa missä väri vaihtuu pystyputkessa,on tolanen roisketyyppinen,niinkun pensselillä huidottu kuvio,jossa väreinä(ylhäältä alas) tumma violetti-pinkki-keltainen-valkoinen.Sama kuvio ja värit toistu vaakaputken teipissä.

Pystyputki 60
Vinoputki 64
Vaakaputki 59
kaulaputki n.18.7 eli 19,kaulaputken alapäässä,takana merkintä “N”
Takahaarukka 41 (alempi)
Takahaarukka 55 (ylemmät)

Vaakaputkessa reynolds 501 tarra ja vaihtajan kiinnikkeet,sekä juomapullon kiinnikkeet.Pullonkiinnikkeet löytyy myös pystyputkesta.

Takahaarukanpäät on lähes pystysuorat,ei säätöruuveja laisinkaan,vaihtajankorva on.

Myös ketjun “riipuketappi” löytyy pakan yläpuolelta haarukasta.

Takajarrun kiinnike on,tollanen holkki keskellä poikittaisputkea,mitään takaritsin/lokarin kinikettä ei ole,paitsi keskiön takana olevassa pienessä putkessa,mitään seisontajalan kiinnikettä ei löydy.

Takahaarukassa on yksi vaijerinkuoren pidike n80mm ennen akselinkorvaketta.takajarrun vaijerinkuoren pidikkeitä on 3 kpl vaakaputken alapuolella.keskiön alapuolella 1 reikä,n.7mm.

runkonro 2c7 39 926.

Tässä ainakin vähän samanlainen; eri väriset nuo “pensselivedot” tosin. Ja kulkeepa jarruvaijerikin vaakaputken päällä. Täältä silti varmaan kannattaa etsiskellä jotain.

joo,mä kattelin noita kahta itsekkin,alempi on erittäin samannäköinen.mutta ton jälkimmäisen linkin kahlattuani,en siitä löydä samanlaista.oh well,tarttee jatkaa ettintöjä.

Rungon tunnisteapua kaivataan!! Kyseessä todennäköisesti 80-luvun maantierunko.

Ainoat merkinnät/huomioitavat asiat:

-Muhveihin upotettu sydän logot

-Dropeissa lukee Gipiemme patent

-Rungonmateriaali tarrassa (tai siinä mitä siitä on jäljellä) on teksti: tubi trafilati in acciaio al carbonio

-Etuhaarukka, dropit ja takahaarukan oikeanpuoleinen vaakaputki vaijerivienteineen on kromattu

Kuvat olis kivoja.

De Rosallahan noita sydänmuhveja on, mutta käsittääkseni De Rosan muhveja on käyttänyt kyllä muutkin merkit. De Rosan runko tuskin on kyseessä, jos dropit on Gipiemmen.

https://picasaweb.google.com/galkin.mikael/Desktop?authkey=Gv1sRgCI_npKPooJSG7gE&feat=directlink

Tossa pari iPhone kuvaa. Ei muistuta todellakaan De Rosan logoa.