Tunnista pyörä!

Eli kaivoin vanhempien varaston pohjalta pyörän rungon, jonka merkistä ei ole kenelläkään mitään tietoa. Ajattelin postata isojenpoikien foorumille ainoan tunnisteen mitä pyörästä on tähän mennessä kukaan löytänyt. Ikää tolla taitaa olla sen 35-40v Auttakaa tunnistamaan pyörä :slight_smile:

Kuvat ei näy…

http://farm8.staticflickr.com/7196/7064920345_2a1b550f20.jpg
IMAG0014 by Optimusbike, on Flickr

http://farm8.staticflickr.com/7246/6918842396_e4e3786344.jpg
IMAG0013 by Optimusbike, on Flickr

Juurikin näin, kiitos.

Pistäppä kuvat vielä haarukanpäistä, keskiön alta ja vaikka myös satulaputken yläpäästä putkien yhtymäkohdasta sekä takajarrusillasta. Onko punnittu? Miltä vaikuttaa putkien paksuus? Minkävahvuinen satulatolppa on sopiva? Onko keskiön kierrestandardista ja etuhaarukan ruotoputken sisähalkaisijasta tietoa?

Haarukan pää
Haarukka
Haarukan yläosa
Keskiön alta
Takaa
Takarengas
Tange 1,37´´x24T
satulaputken yläpää

Painoa rungolla oli 3,4kg ja muusta ei nyt ole tietoa.

Osaiskohan joku sanoa voisiko kyseessä olla peugeotin runko ? Oli about ainoa missä on joskus sesarilla ollu tommoset decalit ja näyttää noi putken kiinnityksetkin aika samalta ?

jäljistä päätellen sahattu runkolukko irti. Pösöissähän niitä on aikanaan ollu.
Muuten näyttää aivan oudolta…

Ikäarvio ja ranskalaisuus eivät todennäköisesti sovi yhteen.Tuon ikäisissä ranskalaisissa olisi melko varmasti ranskiskierteet(35x1)keskiössä?Muutkin mitoitukset/kierteet olisivat todennäköisesti ranskalaista…?
Mittaa takahaarukan sisämitta(se mihin taka-akseli tulee).Se mitta antaa ehkäpä suuntaa ikäarviolle,olettaen että takahaarukkaa ei ole jonkun toimesta väännelty…
Etuharukan kierteet(25,4x24tpi vai 25x1mm) ja minkä kokoista stemmiä syö(22mm vai 22,2mm),kertoo myös onko ranskis vai ei.
Olettaen että etuhaarukka on todellakin alkuperäinen,vai?

.

Optimus - 19:59, 10.4.2012 » Ajattelin postata isojenpoikien foorumille ainoan tunnisteen mitä pyörästä on tähän mennessä kukaan löytänyt.
en löytänyt lankaa [fillarifoorumilta](http://www.fillarifoorumi.fi/forum/) enkä liioin [retrokilpureista](http://retrokilpurit.freeforums.org/). suosittelen esim. jälkimmäistä.

Takahaarukan sisämitta 125mm , vääntymistä ei ainakaan silmällä havaitse. Haarukka on alkuperäinen niin oletetaan että tehtaalta samalla hetkellä ovat ulos tulleet. Nyt täytyy myöntää tietämättömyys ja osoittaa tyhmyys: Miten lähen noita kierteitä tarkistelemaan ja mitä stemmillä meinataan…

Nii juu ja pyörä on siis ostettu 1974-75 välillä ja kuulemma Crescent se ei ole.

Juu tolle on vaan näytetty hiontalaitteita ku kuvat on napattu että olis ees vähän alkuperästä maalia ja tuo vauhtitarra jälellä. Tällä hetkellä runko on hiottu kokonaan.

En nyt hae että kyseessä olisi joku uniikki limitededitionhandmadesupaframe, olisi vain hauska tietää mikä runko on kyseessä.

Sen verran tuli lisätietoa että 1000mk tienoilla on pyörinyt hinta pyörällä kun ostettu.

Tangen keskiökuppi ei varmaan ole alkuperäinen?

Tietääkseni sitäkään ei ole vaihdettu. Eikä pyörän aikaisemmalla omistajallakaan(ensimmäinen omistaja) ole muistikuvaa että sitä olisi koskaan vaihdettu. Voiko näin olla ?

Jatketaas samaan topicciin, vaikka viimeisin runko jäikin arvoitukseksi. Löytyi vanhoilta omistajilta jäänyt maantierunko mullanpenkereeltä ja ruosteisena. Nyt tarkoituksena kunnostaa kesäksi käyttöön, etsintöjen jälkeen ei kuitenkaan rungon mallia löytynyt. Juurikin siksi että pyörä oli maalattu mustaksi alkuperäisvärin ollen punainen. Ei ole nyt kameraa hollilla mut koitetaan pärjätä teksteitse, netin ja rungon osien kanssa.

[ul]Etuhaarukka = ?
Kierteellinen ohjainlaakeri = Locknuttiin raaputettuna lukee: Made for Crescent by Hatta
Keskiö = ei tiedossa, poljin ruostuneena kiinni irrotuspuolella.
Quill-stemmi = SR
Satulajalka = SR lampade
Tanko = Sakae Custom England Road Champion (Maes bend) ratadroppi
Polkimet, kammet = Shimano(170 japan) Deore
Jarrut ja vaihteet = Shimano 600ax[/ul]


Kyseinen peli muistuttaa rungon väriä ja muotoja, tankoa, stemmiä, vaihteistoa ja jarruja myöden samanlaiselta kuin omani. Itse en tunnista rungon lokoa, soiko muilla kellot?

Cressuista on tietoa täällä:
http://www.cykelhobby.com/svenska.htm

raleigh, mutta mikä?http://94.246.113.70/image/medium/15/1510457752.jpg