Tubelessit fiksissä

Onko joku kokeillut ajella maantietubelesseilla kaupunkia? Hutchinsonin Intensivet vaikuttaisi speksien mukaan erinomaisilta kaupunkirenkailta. Ja tuo täydellinen puhkeamattomuus kiinnostaa kyllä.

Onko noille fiksikäytössä jotain erityisongelmia - onko skidaus liikaa tubelessille, tai eikö tubeless- ja fiksinapakelposia kehiä löydy?

Täydellinen puhkeamattomuus? Ei noilla sisäkumittomilla sellaiseen ikinä pääse eikä sitä varmasti niille luvatakaan. Käärmeenpuremat varmaan jäävät pois, mutta kyllä se nasta noista menee läpi siinä missä sisäkumillisistakin renkaista.

Luultavasti tuo on silti tulevaisuuden tekniikkaa. Ole uranuurtaja ja kokeile :slight_smile:

Mä en myöskään usko etta noi voi mitekään erityisesti sen ‘puhkeamattomampia’ kuin hyvät pistosuojatut avorenkaatkaan, vaikka sitä perinteistä sisäkumia ei olisi. Mutta ilmeisesti tubeless-renkaat on yleistymässä ammattimaantiepyöräilijöiden keskuudessa kovaa vauhtia.

ja syy miksi nää ei (vielä?) ole pop muotipyöräilijöiden keskuudessa lienee kuitenkin ihan vaan se että taitavat olla aika kalliita verrattuna tavallisiin avorenkaisiin.

markkuj - 14:25, 28.8.2009 » tai eikö tubeless- ja fiksinapakelposia kehiä löydy?
Kerrotko mikä ominaisuus tekee kehistä fiksinapakelpoisia?

Ihqu väri?
Korkea profiili?
Internez(=prolly) hyväksytty?
Muu mikä?!?

mika - 14:30, 28.8.2009 » Muu mikä?!?
Reikien määrä.

@NKOTB
fiksikehissä pariton määrä reikiä?

Tavoitit ytimen.

Juuri 32 ja 36:ta ajattelin napapuolella. Kun noin on nykyaikaiseen maantiekäyttöön tarkoitettu niin kaikki varsinaiset pinnareiättömät tubelessit takavanteet (Dura-ace, Ksyriumit, Hutchinsonin oma,…) on varmaan jotain erikoispinnojen 20 - 24 pinnasia virityksiä. Niille ei taida ratanapatarjontaa olla eikä varmaan kestävyyshaasteiden takia ihan heti tullakaan.

Mutta ehkä joku on nähnyt jossain jonkun normaalimman 32 pinnasen tubelesskehän?

Puhkeamattomuus siis lähinnä paikka-aineen kanssa. Eli tubeless niin että laittaa täyttäessä sitä tiivistelitkuakin sisään. Sillon ajelee nastan tai naulankin jälkeen helposti 10 km. Niin maantiefoorumeilla väittävät.

Niitä paikkausaineita voi käyttää myös normaalin sisärenkaallisen kumin kanssa, ja sisurin voi aina vaihtaa tien päällä. F-foorumin tarinoiden perusteella sisärenkaattoman asentamiseen tarvitaan kompura ja kemikaaleja. Näppärää rengasrikon sattuessa kun lähin huoltoasema on ties missä.

Nojoh. Systeemi jonka suurin yksittäinen etu käsittääkseni on nimenomaan matalilla paineilla ajelu ei välttämättä ole katufiksetin optimaalisin valinta. Sit kun vielä ajatellaan, että ne kumit painaa aika paljon, ja sitten vielä jos sinne heittää ne paikkalitkut, niin sittenhän siellä kehällä onkin aika reilusti massaa.

Tietenkin jos haluaa, niin saahan sitä leikkiä. Mä en henkkoht näe mitään tarvetta. Jos haluaa haasteita, niin voi ajella kadulla vaikka tuubeilla.