Traitor Cycles Ringleader

Tämä projekti alkoin taannoin alkusyksystä, kun joku tänne postasi linkin ihan just perustetun Traitor Cyclesin saitille. Ringleader osui silmään ja sitten kerrottiin, että on mahdollista, että Porvoossa sijaitseva Manfred Bikes saattaisi tuoda näitä Suomeenkin.
Otin sit yhteyttä Manfredin poikiin ja ilmaisin kiinnostukseni 59 senttiseen Ringleaderiin. Fredrik selvitteli mahdollisuudet hommata moinen meikäläiselle ja lopulta Traitorin jäbät lupasivat mulle yhden laittaa tulemaan, vaikka muuten Eurooppaa eivät vielä voi valloittaa, kun Ameriiikassakin riittää tekemistä.
Tänään Fredrik sit soitteli kentältä ajaessaan paketit takakontissa, että herkkua ois tarjolla. Kiitos Kallen, sain kamat noudettua jo päivällä ja pääsin kokoamaan rassia.
Kumiluodissa Johannes viilailihaarukkaa ja asenteli ohjainlaakerin ja rotsas keskiön kierteet ja sit kotiin ja Bilteman pukki tulille ja Olvi auki.
Tässä kuvakooste…

THE BOX

frame and wheelsets

fork and stuff

cranck

Traitor Cycles Ringleader

Traitor Cycles Ringleader

Traitor Cycles Ringleader

Traitor Cycles Ringleader

Traitor Cycles Ringleader

Traitor Cycles Ringleader

Paljon tuli fillarille hinnaksi?

Tämä oli vähän semmonen näytekappaletoimitus, joten en ihan täyttä hintaa maksanut, mutta kyllä sillä rahalla silti puoltoista Pistaa hakis lähikaupasta. Toisaalta dollari on vahvistunut ja verot ja rahdit ei oo myöskään ilmaisia. Eli vois olettaa, et halvalla ei Ameriikasta tuu saamaan taas hetkeen.

Laitoin tuohon nyt nuo Biltemasta haetut Welgon flätit upeilla muovikoukuilla, mut meenasin koittaa maalata polkimet valkoisiks ja vaihtaa teräksiset MKS:t häkeiks. Illan päätteeks vielä jaksoi tankoa pätkästä sen 10 cm ja asentaa tupit.

Huomenna vielä haarukan putken katkaisu ja stemmin lopullinen asennus. Jarrun aion tuohon myös laittaa, mut pitäis löytää joku sopiva kahva ja länki. Issias ei anna jättäytyä skidauksen armoille.

Hoi, jaksaisitko mitata minkä kokonen lähetyslaatikko on? Mulla nimittäin odottaa yhdistyneissä amerikoissa pyörä, joka pitäisi saada pakattua USmailin hyväksymiin mittoihin. Ps. Issias (tms) vaivaa myös täällä.

110x30x70cm näyttäis olevan tuo paketti, mut kiekot oli tulleet omassa paketissaan. Ne on yleensä jotakuinkin 70x70x20 cm, mut Hertsikasta Kallioon nuo oli tosiaan kaikki romppeet tuossa samassa laatikossa.

Kamoon! Kaveri tilaa upean pyörän jenkeistä ja jengi on enemmän kiinnostunut sen pahvilaatikosta… Hieno pyörä!

TOKOI - 4 hours ago » Kamoon! Kaveri tilaa upean pyörän jenkeistä ja jengi on enemmän kiinnostunut sen pahvilaatikosta... Hieno pyörä!
No oli se sun Panasonicin pahvilaatikkokin ihan hieno, ;)

Mutta jep, Ringleaderi on varsin komea ihan luonnossakin nähtynä. Tietty jos takakiekko olis samaa purppuraa kuin rungon peräpää niin kokonaisuus olis ehkä vielä täydellisempi.

Komia pyörä. Itseäni ei kiinnosta niinkään nuo pahvit vaan tuo kokonaisuuden toiseksi hienoin osa, eli nuo Biltsun polkusimet ja häkit. Noittenhan ei pitäisi olla ihan yksi yhteen sopivat. Näytitkö häkeille poraa, vai muotoilitko kenties kuumailmapuheltimella uusiksi?

hyvä tnts että vihjeestä palstalle oli hyötyä. manfredin efi (fredrik) on ollut jo kauan meidän transition bikes hovitoimittaja täällä porvoossa, tunnetusti hyvä palvelua.

itse tilasin samassa tilauksessa muutaman traitor osan vanhaan eddy merckxiini. kun ehdit niin hätäseen viedä rungon en ehtinyt sitä edes luonnossa nähdä, täytynee joku kerta tulla morjenstamaan keskareihin pällistelemään pyörää.

Oli kyllä loistava pyörä ajaa. Aamulla sain haarukan kunnolla kiinni, kun Kumiluodissa katkaistiin putkea ja lyöriin käpy kiinni. Sit nopee keikka kotiin ja ekassa alamäessä takaratas nytkähti kierteillä ihan hitaassa vauhdissa. Kotona rotafiksasin sit toista runkoa käyttäen rattaan kunnolla kiinni ja lukkorenkaan väänsin 50cm varrella kireysasteelle “pohjalta riittävästi.”

Seuraavaks kunnon koeajot suvilahden voimalan pihalla oliki ihan huiput. Takaperin ympyröissä tuplasin enarit ja muutenkin peli tuntui enemmän kuin loistavalta, joten piti kehittää konsepti “fiksulauantai” ja laittaa pienoinen ryhmätekstari ja postaus tänne.

Välissä kävin taas kotona ja palatessa Suvilahteen 5.linjalla takaratas taas heilahti. Polkasin rattaan kiinni eturengas seinää vasten ja Santun haka-avaimella lukkorengas taas perään ja kunnolla kiinni. Kohta kuitenkin taas ongelmat alkoi ja ratas liikahteli jo eteen-taakse ajojen vaihtojen välillä.

Äsken sit lähti jo kierrettäkin, mut onneks toisella puolella löytyy vielä ratakierteet. En tiedä miten tuon ongelman ratkaisen ja mistä se johtuu, mut jotenkin tuntui, että vaikka rattaan ja lukkorenkaan kiristettyäni täysillä, noin pääsee käymään, niin jossain on jokin mekaaninen vika. Esimerkiksi lukkorengas ei pääse puristamaan ratasta vaan menee kierteiden loppuun ja kiristyy siihen.

Mut jokatapauksessa siinä on nyt jo palaa rikki, perskeles. Tässä parit fiiliskuvat kaikesta huolimatta.

Traitor Cycles Ringleader

Traitor Cycles Ringleader

NKOTB - 1 hour ago » Komia pyörä. Itseäni ei kiinnosta niinkään nuo pahvit vaan tuo kokonaisuuden toiseksi hienoin osa, eli nuo Biltsun polkusimet ja häkit. Noittenhan ei pitäisi olla ihan yksi yhteen sopivat. Näytitkö häkeille poraa, vai muotoilitko kenties kuumailmapuheltimella uusiksi?
Ne on siinä vaan väliaikasesti, mut häkit menee heittämällä kiinni. Noissa taitaa olla semmoiset leveet ne reiät. Ens viikolla tulee lopulliset polkimet, mut bmx-flätit edelleen mut minit. Ns Kalle-polkimet siis.

Eiköhän siinä mene lukkorengas pohjaan.
Tarkista vaikka laittamalla paperi lukkorenkaan ja rattaan väliin.
Myös kierreliima auttoi omassa tapauksessani. Painoa on kai sen verran että polkasin 46-17 välityksellä rattaan irti vaikka kiristin apinanraivolla™ mutta 18h kesti sit liimattuna.
Nätti on toi pyörä, toiv. näkyy joskus livenä.

En nyt muista tuotteiden merkkejä, mut itellä ainakin joku ratas oli niin kapea, ettei lukkorengasta saanu edes hipasemaan ratasta. Tietenki jos siinä on joku ihan mini väli, ettei sitä nää, lukkorenkaan kierteet vaan ottaa vastaan, niin hankalampi huomata. Jos sattuu olemaan jotain spaceria, ni koita laittaa tilkkeeksi. Ettei mee toinenki puoli navasta vaihtoon.

Kierteet korkkasin, kun laitoin Jussin tuoman spacerin väliin ja rotafiksasin. Tuossa vaiheessa ois voinut miettiä sitä voiman käyttöä. Ens kerralla kapeempaa speiseriä väliin.

Hieno fillari! Nitton valkea droppi-tanko voisi toimia tuossa.

Mun kyssäri olisi, että mistä olet hankkinut tuon huoltotelineen ja mitä nuo maksaa?

Tuttu ongelma, mun ellipset on kans sen verran vaativat että vain EAI:n rattaat kelpaa, kaikki muut on just sen milin lian kaposia mutta istuvat kyllä normaalisti muiden napojen kierteille.

miglos - 2 hours ago » Hieno fillari! Nitton [valkea droppi-tanko](http://3.bp.blogspot.com/_65_aiRx88Wc/SNIhBfiJzLI/AAAAAAAAAtI/JVQ0CszpuaM/s1600-h/IMGP2377.jpg) voisi toimia tuossa. Mun kyssäri olisi, että mistä olet hankkinut tuon huoltotelineen ja mitä nuo maksaa?
[Teline on Biltemasta](http://www.biltema.fi/osteri/osteri.cgi?tuote=27275&sivu=27275.htm&ryhma=5&kategoria=172&SID=463439941314482636175)ja kustantaa 45€. Itse taisin maksaa 35€ viime talvena. Suosittelen, jos vähänkin enemmän fillareita rassailee, mut ei "liikaa". Myös pestessä ja öljytessä on kätevä ja ystävällinen selälle.

Tämmöiseen jarrukomboon päädyin:

Yes brakes!

Velosportkin muuten pyysi perus Shimano Sorasta 24€ ja halveksuntaa päälle. Onneksi jätin ostamatta. Nyt vaan ongelmana tuntuu olevan vinoon porattu haarukka, kun ei meinaa pultti ja mutteri kohdata putken sisällä.

Makeen näkönen peli! Siis paljonko rahdit sit tuli maksamaan? Saman firman Rubenia oon vähän katsellut sillä silmällä :slight_smile:

piti päivittää traitoria vähän kirkkaille kesäpäiville sopivampaan kuosiin: