TQHCFR

Tervetuloa TurQHCFixedRidersin lankaan!
Turkuun perustettiin kiinteävälitteisten pyörien yhdistys, TurQHCFixedRiders, jonka tarkoitus ja toimintamuoto on “vapaamuotoinen yhdessäolo pyöräilyn ja siihen liittyvien asioiden, kuten poolon, speksailun ja kaljanjuonnin parissa”. Koska yhdistyksen nimi sekä lyhenne ovat pitkiä voidaan ne puhekielessä lyhentää “THC”:ksi. Linkki perustamiskirjaan.

Tämän langan tarkoitus ei ole olla Turun “one thread to rule them all”, vaan enemmän yhdistykseen liityvien asioiden jutustelutila sekä keikkakalenteri.

Yhdistys on pitänyt kaksi kokousta, 7.11.2010 ja 13.11.2010. Kokouksissa päätettiin tapahtumien alustavia päivämääriä, poolosääntöjä jne. Seuraava kokous pidetään todennäköisesti tammikuussa “Jälkijoulujen” yhteydessä.

Turun toiminta on levittäytynyt moneen lankaan tällä foorumilla joten tässä on lyhyt kooste näistä langoista:

Fiksailua Turussa
Yleinen keskustelu Turussa tapahtuvasta toiminnasta kuten randomajoista ja -kaljanjuontisessioista.

Pooloa Turussa?
Turun pyöräpoolo-skeneen liittyvää asiaa. Täällä päätetään milloin ja missä pooloa pelataan ja millä säännöillä. Poolopyörä, -pallo ja -mailaspeksailua luvassa.

Turun velolle
Yleinen velokeskustelu reisistä, välityksistä, aerodynamiikasta jne. Täällä päätetään myös milloin velolle kannattaa tulla. Paikka on varmaan kaikille tuttu.

Ratacup - Turku
Teemun ratacup lähtee toivottavasti käyntiin ensi vuonna täydellä teholla. Lajit ja tuloslistat löydät täältä. Teemu varmaan herättelee tätä lankaa joskus keväällä.

Lenkkiä Turussa
Jos kaupungissa ajo ei kiinnosta enään niin nokka kohti maantietä. Tässä langassa pohditaan reittejä, myötätuulta ja keskinopeuksia. Maantielenkkeilyä herättää varmaan taas Teemu kunhan saadaan lehtiä puihin taas.

Critical Mass Turku
Turun pyöräkirppikseltä saa todennäköisesti enemmän infoa Critical Masseista kun täältä, mutta jos joku laittaa vinkkiä foorumille niin lähtijöitä löytyy varmasti!

Turun pyöräliikkeet?
Yleinen lanka siitä mistä kannattaa etsiä osia ja pyöriä. Tänne voi myös laittaa risuja ja ruusuja eri kaupoille mutta jos kaupalle löytyy oma lanka niin feedbackin voi laittaa sinne. Täällä listattuna kauppojen omat langat.

Pulverimaalaus Turussa
Jos pyöräsi tarvitsee uutta väriä pintaan niin kysele neuvoja, hintoja ja mielipiteitä täältä. Tässä langassa voi myös laittaa vinkkiä jos löytyy jokin varteenotettava märkämaalausta tarjoava putiikki Turun seudulta.

Monenlaista lankaa löytyy siis. Pidetään aihekohtaiset keskustelut yllämainituissa langoissa ja ei spämmätä tätä turhuuksilla, kiitos.

TQHCFR löytyy myös Facebookista!

Kalenteri 2010:
Vuodelle 2010 ei ole luvassa lisää (l)älläreitä ja pikkujoulujen järkkääminen ei taida onnistua tänä vuonna johtuen aikatauluongelmista.
Perinteiset sunnuntaipoolot jatkuvat.

Kalenteri 2011:

Tammikuu:
Koska pikkujouluja ei voitu järjestää niin yritetään järjestää “jälkijoulut”. Luvassa on groupride Turun läpi, poroja, lahjoja, kaljanjuontia ja ehkä jopa itse Joulupukki! Ajojen jälkeen pidetään mahdollisesti TQHCFR-yhdistyksen tammikuun kokous. Frede (mankkis) vastuussa.

Helmikuu:
?

Maaliskuu:
Sami (vallengrach) järjestää 2011-kauden ensimmäiset ajot. Samalla järjestetään TQHCFR-yhdistyksen kevätkokous. Saunomista luvassa!

Huhtikuu:
Mikko (MikeNAS) järjestää ajot.

Toukokuu:
Jyri (inforest) järjestää ajot.

Kesäkuu:
Teemu järjestää Turun toiset “Elämä on yhtä alamäkeä” ajot. Luvassa rankkoja mäkietappeja ja pullistelevia reisiä. Jarruttomuudesta boonusta!

Heinäkuu:
Tommi järjestää “Aja enemmän, speksaa vähemmän” ajot. Nyt mennään, eikä meinata!

Elokuu:
Frede (mankkis) järjestää ajot.

Syyskuu:
Turku Mayhem?
Antero (kyttyrä) järjestää ajot syyskuun alussa.

Lokakuu:
Turo järjestää ajot.

Marraskuu:
Kai (kapexi) järjestää toistamiseen “Slicks’n’Slides” ajot. Toivottavasti luontoäiti suo meille liukkaammat kelit kuin tänä vuonna!

Huom! Ajojen järjestäjät eivät ole sidottuja pitämään ajojaan edellä mainittuina kuukausina, vaan aikoja voidaan vaihtaa. Myös muitten henkilöitten järjestämiä ajoja tuetaan!

TQHCFR-pyöräpoolopelien säännöt:

  1. Maila vastaan maila, mies vastaan mies, pyörä vastaan pyörä.
  2. Jarru(j)a ei saa käyttää.
  3. Maali tulee tehdä ensimmäisestä kosketuksesta lavan jompaakumpaa päätä käyttäen.
  4. Kun joukkue tekee maalin tulee maalin tehneen joukkueen ryhmittyä omalle puolustusalueelle.
  5. Jos pelaajan jalka osuu maahan tulee hänen käydä koputtamassa omaa maalia mailallaan/ajamassa oman maalin takaa riippuen pelikentästä.
  6. Omaan mailaan ei saa nojata.
  7. Omaa mailaa ei saa heittää tahallisesti pelitilanteessa. Tästä seuraa rangaistuslaukaus joka vedetään keskiviivalta kohti vastustajan maalia ja keskiviivalle tai sen taakse ryhmittynyt puolustus saa lähteä rataseisonnasta liikkeelle heti kun pallo lähtee lyöjän mailasta.

Tästä se lähtee TQHCFR! Päivittelen tätä lankaa tarpeen tullessa ja muut saa postata erilaisia tapahtumia, fiilistelykuvia sun muuta Turun skeneen liittyvää.

P.S. Yhdistyksen nimestä ei kannata vetää herneitä nenään.

Teillä on tyhmät säännöt poolossa.

SanttuT - 22:43, 17.11.2010 » Teillä on tyhmät säännöt poolossa.
How so?
mankkis - 22:37, 17.11.2010 » 2) Jarruja ei saa käyttää.
Mitää?

^Älä itke. :slight_smile:

Edit: Hymiö unohtui, sori Erik.

Jösses mitkä poolosäännöt.

Kohta 2. Jarrujen käyttökielto: Mikä lasketaan jarruksi? Saako vauhtia hidastaa? Mitä jos joku meinaa jäädä alle, pitääkö ajaa päälle?

Kohta 3. Suoraan syötöstä: Sääntö rauhoittaa peliä ja vähentää maaleja 1-1 ja 2-2 jengeillä, 3-3 jengeillä pelkästään hölmöä. Tai ehkä ihan ok, eihän kukaan kuitenkaan pelaa tosissaan.

Tai no ihan turha mun varmaan on mutista, ihan hyvä että pelaatte ja on hauskaa ja sillai. Me ollaan pelattu hieman eri säännöillä, säännöt saa tarvittaessa sumplittua kuntoon.

  1. Kaikki ajaa fiksillä, käsijarruja ei saa käyttää. Kaikilla ei niitä edes ole.

  2. Maaleja tulee kyllä, mutta tilanteet pitää sumplia eri tavalla. Esim. yksin läpi tilanteessa ei saa takoo maaliin, vaan pitää ootella kaveria. Mun mielestä oivallinen sääntö, mut…

edit
double

Ai, katos joo, mä missasin ton fiksisäännön kokonaan. Saisiko poolopeleihin ympättyä ratakisat samaan pakettiin? Hymiö.

Mutta kuitenkin: Mulle on ihan ok noi teidän säännöt, sovitaan sitten tarvittaessa muutoksista.

Pelattiin tovi vähän samankaltasella syöttösäännöllä, mutta haltuun sai kumminkin ottaa ennen laukausta. Ei tarvinnut ihan suoraan syötöstä siis koittaa osua, mutta läpiajoista ja kuljetuksista ei maalia päässyt tällöin tekemään. Tarkoituksena oli lähinnä parantaa itsekunkin syöttöpeliä, ennen kuin lähdettiin Helsinkiin pelaan.

Onhan se tasaisempaa peliä, kun kellään ei ole etujarrun tuomaa etua. Seuraavaksi sitten rajataan liian löysät välitykset pois :stuck_out_tongue:

edit: hieno nähdä, että turussakin on innostuttu kunnolla poolosta. ens kesänä helsinki-oulu-tampere-turku skabat sitten.

onko kypärä kans kielletty kuten etujarru? Onhan se nyt epäreilua jos jokainen ei saa päävammoja tasapuolisesti haaveritilanteissa.

^ Älä ole typerä. Kaikilla on kypärät päässä ja useimmilla jarrukin pyörässä, sitä vain ei käytetä. Eri juttu jos pelaat sinkulalla.

mankkis - 22:37, 17.11.2010 » Tervetuloa TurQHCFixedRidersin lankaan! Turkuun perustettiin kiinteävälitteisten pyörien [b]yhdistys[/b], TurQHCFixedRiders, jonka tarkoitus ja toimintamuoto on "[b]vapaamuotoinen[/b] yhdessäolo pyöräilyn ja siihen liittyvien asioiden, kuten poolon, speksailun ja kaljanjuonnin parissa".

Ootte silti ihania.

negaatio - 23:45, 17.11.2010 » onko kypärä kans kielletty kuten etujarru?
Oliko pakko?
mankkis - 22:37, 17.11.2010 » TQHCFR-pyöräpoolopelien säännöt
Siis hähh, missasiko joku tämän? Nää on Turun säännöt jotka me ollaan todettu toimiviksi meidän jengillä. Jos joku tarttee jarrun pelatakseen pooloa niin se on sitten sen henkilön ongelma. Sovelletaan tarpeen tullen (esim. newbies tai kaupunki vs. kaupunki pelit).
NKOTB - 0:30, 18.11.2010 » Ootte silti ihania.
Voi kiitos :)

Käytätteks te kypäriä? Oikeesti?
Eiks teil tuu kuuma?
Mun ainaki pakko kyl jättää peleissä kypärä pois, ku ton 50/16 välityksel tulee peleis muuten liian kuuma. Välitystä ei voi kyl vaihtaa, kun se on alunperin ollu pyöräs tollanen kuulemma, ja välil kadul tuntuu kuitenki et vois olla vähä pidempikin.

Toi rankkarihomma on kyl hyvä idea. Me kokeiltiin kesäl lätkäalotusta, ettei tarvii alussakaan runttaa putkelta palloa kohti. Oli paljo siistimpää kyl. Kannattaa ainaki kokeilla.

Teil on kyl äly siisti kertsi.

Oi että tätä positiivisuutta ja objektiivista totuutta, mitä tähänkin lankaan valuu. Nyt saatana: nillitykset sikseen. Anti mennä tku!

4EVAH!
edit: erityisesti fiiliskuvan oivalliselle “TQHCFR” -tekstin sommittelulle propsit. ja kuvalle tietty.

inforest - 22:54, 17.11.2010 » http://farm5.static.flickr.com/4046/5185358260_33fde75f7c_z.jpg
Hitto mä missasin kuvaukset kun oli pakko lähteä kotiin ruokkimaan sairaita...